POSTED IN Media

De store mediene er ikke troverdige for de som vil avsløre.

Seymour Hersh: Det var ikke vanskelig å få stoff til eksplosjons-historien.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når de offisielle store mediene mottar underhånden informasjon (lekkasjer) fra politikere og andre ledere som vil belyse en sak på en måte som tjener dem, så skjønner de som vil avsløre spillet bak kulissene at de må gå til noen andre hvis de vil avsløre kjeltringer i regjering og administrasjon.

Dermed får vi to typer medier. De som videreformidler det den politiske ledelsen vil at befolkningen skal vite og de som vil avsløre hva som egentlig foregår.

I dag er det grovt sett blitt slik at de alternative mediene i sine ulike roller og utforminger fungerer som varslere mens de store mediene har funksjonen som tilslører. Det er det Seymour Hersh her forteller. 

Det er alltid noen som er villig til å avsløre råttenskapen. Vi kan være temmelig sikker på at det kommer flere avsløringer om sprengningen av gassledningene som de store mediene i f.eks. Norge vil forsøke å ignorere så lenge som mulig.

At USAs ledelse står bak begynner langsom å demre for mange. Det er tung prosess fordi den forståelsen mange har hatt av verden rystes. Hvis det viser seg at Norge også var delaktig vil det bli enda vanskeligere. For da har vi fått vite at det er kjeltringer eller idioter som leder landet vårt. Og det er vi som har valgt dem.

Knut Lindtner
Redaktør

Nord Stream-eksplosjonshistorien var «ikke vanskelig å finne»

Medier som NYT (New York Times) og WaPo (Washington Post) «ser ikke ut til å ha noen kilder innenfor» hevder Seymour Hersh.

Seymour Hersh er en amerikansk tidligere journalist som skrev for The New Yorker. I november 1969 avslørte Hersh My Lai-massakren som skjedde i 1968. Dette ledet blant annet til at de skyldige amerikanske soldatene og offiserene ble dømt til husarrest. For denne reportasjen ble Hersh tildelt Pulitzerprisen. Wikipedia

Den legendariske undersøkende journalisten Seymour Hersh hevdet lørdag at hans siste bomberapport, som antyder at CIA var ansvarlig for ødeleggelsen av Nord Stream-rørledningene i september, ikke var en vanskelig historie å finne. Det var åpenbart at det var mer i saken enn det som ble rapportert av de fleste medier, sa Hersh.

I sitt første intervju siden han publiserte historien på Substack forrige onsdag, ble den Pulitzer-prisvinnende journalisten bedt av Radio War Nerd om å kommentere kilden til historien, som fortsatt er anonym.

Hersh nektet å avsløre noen detaljer om hvem han snakket med og bemerket at det var hans jobb å beskytte kildene hans og ta ubehaget når en historie gikk live. Men de i media som kritiserer ham for å bruke anonyme kilder burde «forstå virksomheten litt bedre», foreslo journalisten.

«Problemet er at det hele har blitt litt for enkelt. For nå tror New York Times og Washington Post at en navngitt kilde kan være en pressemann, en pressesekretær, som hvisker noe til dem uoffisielt. Jeg vet ikke, de ser ikke ut til å ha noen innenfor,» sa Hersh.

Han bemerket også at store nyhetskanaler unnlater å rapportere mye om den pågående konflikten mellom Moskva og Kiev. «Krigen jeg vet om er ikke krigen du leser om,» observerte Hersh.

«Det er utrolig for meg hvordan de står i kø, mine kolleger,» la han til, og beklaget at mange nyhetsmedier som NYT, WP, CNN og MSN har blitt en front for Det hvite hus og Biden-administrasjonen.

Når det gjelder avsløringen av Nord Stream, insisterte Hersh på at det ikke var en vanskelig historie å finne, og at det var åpenbart at et NATO-land var involvert, spesielt etter at amerikanske topptjenestemenn, inkludert president Joe Biden, utstedte klare trusler om at den russisk-tyske prosjektet ville bli stoppet «på en eller annen måte» hvis Moskva valgte å sende tropper til Ukraina tilbake i februar 2022.

Hersh påpekte også at hele den internasjonale rørledningsindustrien visste «hvem som gjorde hva» og at dette var en realitet som «ingen tenker på.» «Men jeg gjorde det, så det er en del av saken,» konkluderte han.

Det hvite hus, samt tjenestemenn fra CIA og utenriksdepartementet, har alle på det sterkeste avvist Hershs rapport siden den ble publisert. Moskva har i mellomtiden bedt om en åpen internasjonal etterforskning av angrepet, og sa at det var «umulig å forlate dette uten å finne gjerningsmennene og straffe dem».

https://www.rt.com/news/571420-seymour-hersh-nord-stream/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 februar 2023 11:43

  Nato har vore i Ukraina sidan 2014, sa Stoltenberg 12.06.2022
  «Stoltenberg understreket at Nato-land som leverer kampfly til Ukraina, ikke vil gjøre Nato til en del av konflikten» (NTB/BT 14.02.2023)

  Ordet «understreket» i staden for «påstår» fortel at NTB/BT finn meining i utsegna. «vil gjøre» inneber at Nato per i dag ikkje er ein del av konflikten.

  Er Stoltenberg sin språkbruk eit tema for psykiatrien eller domstolen? Kan me snart få leiarar utan kløyvde tunger?

  Kvifor skal me tru på noko av det vestlege leiarar seier om sabotasjen av NordStream?

  Svar
 • «For da har vi fått vite at det er kjeltringer eller idioter som leder landet vårt. »

  Hvor mange eksempler på psykiatri og/eller idioti fra våre ‘ledere’ skal vi se før folk reagerer og går fysisk til verka mot disse overgriperne i Norge, -og internasjonalt?

  1. Ap- statsminister Stoltenberg sin uprovoserte bombing av Afrikas best fungerende land, og drap på statslederen, med våre FORSVARS-våpen.
  2. Ap- statsminister Støre og Sp-Vedum sitt ran av innbyggernes vannkraft i vinterlandet Norge. – Mens de slår seg på brystet med sin strøm-‘støtte’,- uten å rødme.
  3. Høyre-Solberg sine trusler & tvang, løgner og tall-manipulasjoner for å injisere noe eksperimentelt inn i kroppen til innbyggerne i Norge. – Og når skadene viser seg, stiller i sin frekkhet til valg som statsminister på ny!

  Skal befolkningen velge mellom pest eller kolera, -idioter eller kjeltringer?
  – Og i mellomtiden skal disse få gå fritt omkring i samfunnet vårt, når vi har egnede oppbevaringssteder for slike?
  Er det dette som kalles demokrati?

  Svar
 • Nord Stream 2 ble stanset av Tyskland allerede 22. februar i fjor, to dager før krigen brøt ut. Det er grunn til å tro at det var dette Biden mente, at han ville legge det nødvendige press på Tyskland.

  Dette rokker ikke ved hoveddelen av historien, at USA står bak sprengningen, men fremstillingen har noen tvilsomme perifere påstander, som den heldigvis ikke hviler på, likevel gir dette gratis ammunkisjon til motparten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen mot matforsyningen:

Fjørfe forgiftes for å forhindre dem i å legge egg

Forrige innlegg

Tenk, et land der folket blir hørt!

Sveitserne vil ha folkeavstemning om fremtiden til kontanter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.