POSTED IN Krig-fred

Taper krigen mot Russland:

Nato utvider nå hele tiden.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina er ikke med i Nato, men den tyske forsvarsministeren sier nå at Nato er i krig med Russland. På et år har Nato utvidet sin involvering i denne krigen. Det stemmer med det vi lenge har hevdet. Dette er en fremprovosert Nato-krig fra USAs side og i tråd med Rand-dokumentet som angir USAs langsiktige strategi: Bryt ned og stykk opp Russland for å plyndre landet! Det er dette som kalles imperialisme.

Men de har ikke gjort opp regnskap med verten denne gangen. Nato vil tape krigen og det ser vi på slagmarken. Nato svarer med oppskalering av konflikten. Det som var utenkelig for kort siden er nå mulig. Nato skal vinne, men de vil tape. Spørsmålet er om de klarer å kaste verden ut i en kjernefysisk fullskalakrig før de erkjenner nederlaget.

Knut Lindtner

Russland advarer om at bruk av utarmet uran vil bli betraktet som bruk av atomvåpen.

Av Kurt Nimmo.


Konstantin Gavrilov, leder av den russiske delegasjonen til Wien-forhandlingene om militær sikkerhet og våpenkontroll, sa under et plenumsmøte i OSSEs forum for sikkerhetssamarbeid:

«Vi vet at Leopard 2-stridsvogner, så vel som Bradley og Marder stridsvogner, kan bruke utarmet urangranater, som kan forurense terreng, akkurat som det skjedde i Jugoslavia og Irak,» sa han. «Hvis Kiev skulle bli forsynt med slik ammunisjon for bruk i vestlige militære våpen, ville vi betraktet det som bruk av ‘skitne atombomber’ mot Russland, med alle de konsekvenser det medfører».

Den viktigste egenskapen utarmet uran har i ammunisjon, er egenvekten (19 160 kg/), som er høyere enn blys (11 340 kg/m³). Et prosjektil av uran har dermed større kinetisk energi (bevegelsesenergi) enn tilsvarende blyprosjektiler. Dette gir økt gjennomtrengnings- og ødeleggelseskraft. Det er også meget hardt, så det vil kunne trenge gjennom stålpanser. (Fra Wikipedia)

USG og NATO har lagret utarmet beryllium og uran ammunisjon i Europa. Bradley stridsvogner, ifølge CIAs propagandakanal, Voice of America, vil snart ankomme Ukraina. M242-kanonen på Bradleys stridsvognen bruker utarmet uran (DU) ammunisjon. I tillegg bruker Challenger-stridsvognene Storbritannia sender, 120 mm granater ha en mantel av DU.

«DU brukes i hele Afghanistan og Irak, for det meste i fly, tank og Bradley stridsvognammunisjon,» rapporterer Iraq Veterans Against the War. Under Irak-invasjonen skjøt USA DU-runder inn i sivile nabolag. «Koordinater som avslører hvor amerikanske jetfly og stridsvogner skjøt nesten 10.000 DU-runder i Irak under krigen i 2003, er innhentet av den nederlandske fredsgruppen Pax,» rapporterte The Guardian i 2014.

Ifølge IKV Pax Christi-rapporten, som skal publiseres denne uken, viser dataene at mange av DU-rundene ble avfyrt i eller nær befolkede områder i Irak, inkludert As Samawah, Nasiriyah og Basrah. Minst 1500 runder var også rettet mot tropper, sier gruppen.

I 2013 forsøkte Verdens helseorganisasjon å bagatellisere DU-forurensning i Irak. Bemerkelsesverdig, og i strid med rikelig med bevis, rapporterte WHO funn om spontanabort, dødfødsler og medfødte fødselsskader i Irak, «er i samsvar med eller til og med lavere enn internasjonale estimater. Studien gir ingen klare bevis som tyder på en uvanlig høy andel medfødte misdannelser i Irak».

Både Gavrilov og Russlands utenriksminister Sergey Lavrov, sammen med den russiske dumaens taler Vyacheslav Volodin, har advart om at levering av langdistanseraketter til Zelenskyy-regimet, som Volodin er sitert for å si av Sputnik International; «vil føre til en global katastrofe og gjengjeldelse fra Moskva med bruk av kraftigere våpen». Gavrilov understreket at Moskva vil «foreta harde gjengjeldelsesaksjoner» hvis USA fortsetter å levere langdistansemissiler og også granater og ammunisjon med utarmet uran, som Russland anser på linje med en «skitne bomber».

Det er nå tydelig at Vesten er ivrige etter å angripe russiske byer. Det vil gi våpen fra øverste hylle for å fullføre sitt oppdrag med å ødelegge Russland, drepe tusenvis om ikke millioner av dets folk, og bryte landet opp i formbare små diktaturer, som pliktoppfyllende etterkommer nyliberalistiske ordre. Russland vil ikke la dette skje.

Fra Global Research, publisert 27 januar 2023. Skrevet av Kurt Nimmo.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Russia Warns Depleted Uranium Will be Considered a Nuclear Weapon.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Litt om utarmet Uran.:

  Utarmet uran er uran som har redusert radioaktivitet. Det er et biprodukt fra anriking av uran som skal brukes til kjernevåpen eller kjernekraftverk, og i utarmet uran er 3/4 av isotopen 235U fjernet. Radioaktiviteten blir dermed redusert med ca. 40 prosent i forhold til naturlig uran.

  I tillegg fjernes alle urandøtrene i anrikningsprosessen, det vil si de 13 mellomtrinnene før uranet ender opp som bly. To av mellomproduktene gjendannes imidlertid raskt, slik at det endelige strålingsnivået er 10–20 prosent av det opprinnelige.
  Egenskaper:

  Nesten all stråling fra utarmet uran er alfastråler. Disse stoppes lett, men kan være helseskadelige hvis man får stoffet inn i kroppen.
  Bruk:

  Utarmet uran brukes i panserbrytende ammunisjon. Spydformede prosjektiler av utarmet uran på 0,5 til 8 kg trenger lett gjennom panserplater. Det skyldes at massetettheten av uran er 2,6 ganger så stor som tettheten av jern (20,2 g/mL mot 7,87 g/mL). Utarmet uran er mye billigere enn andre metaller med høy tetthet, som wolfram (19,4 g/mL) og gull (19,3 g/mL). Det er også lett tilgjengelig som produksjonsavfall fra anrikningsanlegg for uran.

  På grunn av energien som frigjøres ved kollisjonen, forstøves uranet på baksiden av panserplaten, og støvet antennes spontant i luft, slik at det dannes uranoksider. Uranet detonerer ikke kjernefysisk, men støvet er svakt radioaktivt.

  Store mengder uranammunisjon ble brukt av FN-styrker (hovedsakelig av USA-styrker) mot irakske styrker under Golfkrigen i 1991. Mindre mengder ble brukt av Nato-styrker under Kosovokrigen i 1999.’
  snl.no/utarmet_uran

  Svar
 • «Det er nå tydelig at Vesten er ivrige etter å angripe russiske byer.»

  Fra ‘forsker’ Karen-Anna Eggen, ved Institutt for forsvarsstudier. : 😉

  ‘Russland har fått tydelig beskjed om at bruk av atomvåpen på ukrainsk jord møtes med et resolutt og destruktivt konvensjonelt motsvar fra Vesten i Ukraina. ‘
  nettavisen.no/norsk-debatt/om-hensynet-til-putins-evigskiftende-og-usynlige-rode-streker/o/5-95-882439

  Så er det bare det, …pytt-sann…, at det er Putin som har gitt denne beskjeden til vesten/Nato. Tydelig. Gang på gang.
  Og Russland har klare militære direktiver å IKKE bruke atomvåpen først.
  Nato har ikke slike direktiver i sine militære doktriner, og/men har også i tillegg brukt atomvåpen tidligere, mot to SIVILE japanske byer, – for å skremme Sovjetunionen.

  Når forsvarsstudie – ‘forskere’ lyver like godt som Nato- Stoltenberg.
  – Da vet vi at vi kan vente det verste. Da er noe på gang.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Glemmer en at Ukraina er Europas mest korrupte land:

EU og Norge pumper inn penger i et svart hull!

Forrige innlegg

USA sprenger sine egne røde linjer hele tiden:

Vil de stoppe før vi har en fullskala-krig?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.