POSTED IN Korrupsjon, Økonomi

Glemmer en at Ukraina er Europas mest korrupte land:

EU og Norge pumper inn penger i et svart hull!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Korrupsjon: EU etterforsket 22 ukrainske oligarker – og overførte 7,8 milliarder euro.

Mellom 2014 og 2021 overførte Brussel 7,8 milliarder euro, tre ganger det østerrikske hærbudsjettet, til Kiev. Pengene strømmet inn til tross for at EU-myndighetene advarte om stor korrupsjon i Ukraina – og også etterforsket 22 ukrainske oligarker.

Kan Ukraina bevege seg nærmere EU når det gjelder økonomisk politikk? For ikke så lenge siden ga EUs revisjonsrett et klart nei. I rapporten tilgjengelig for nettavisen eXXpress kom revisorene til en klar dom 23. september 2021: «Ukraina har lidd av korrupsjon i mange år, spesielt storstilt korrupsjon. EU har støttet flere reformer for å styrke rettsstaten og kampen mot korrupsjon i Ukraina.»

___________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Politikeren
___________________________________________________________________

EU-støtte kom også i form av økonomisk bistand: mer enn 7,8 milliarder euro i skattepenger fra EU-borgere strømmet til Kiev mellom 2014 og 2021.

12 oligarker forsvant fra EUs sanksjonsliste

Denne enorme summen ble overført selv om EU-ledelsen sannsynligvis visste hvor korrupte makthaverne i Ukraina er. Sitat fra Revisjonsrettens rapport: «Regjeringens fangst av blokker av mektige politiske og forretningsmessige eliter, som har en pyramideformet struktur og er etablert i offentlige institusjoner og næringsliv, har blitt identifisert som en særegenhet ved korrupsjon i Ukraina.»


Og det blir enda verre: milliardene strømmet ut av Brussel til tross for pågående undersøkelser av ikke mindre enn 22 ukrainske oligarker. De ble spesifikt mistenkt for å ha underslått statlige midler. Som siterer domstolens rapport: «I 2014 innførte rådet sanksjonsregimet for underslag for å fryse eiendelene til 22 personer anklaget for å ha underslått statsmidler i Ukraina. I 2020 forble bare ti av de opprinnelig navngitte på sanksjonslisten da rådet fjernet de andre fra listen etter en avgjørelse fra EU-domstolen. EEAS hadde ikke samlet inn tilstrekkelig robust informasjon.»

Til tross for kunnskap om korrupsjon ble Ukraina en kandidat for EU-medlemskap

Så EU-ledelsen visste om den massive korrupsjonen i Ukraina, de visste også om minst 22 ukrainske oligarker som underslår statlige midler – og likevel sendte 7,8 milliarder euro av europeiske skattepenger til Kiev.

Og: Til tross for denne kunnskapen om utrolig korrupsjonskriminalitet og til tross for alle påstandene som kan leses i den gjeldende EU-revisjonsrettens rapport, ga EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og EU-parlamentet Ukraina status som EU-kandidat.

https://www.eca.europa.eu/en/Pages/DocItem.aspx?did=59383

Forsidebilde er hentet fra NASA.

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ukraina er en røver-stat. Derfor vil USA/vesten inlemme Ukraina i sitt kompani.
  Røvere trives best sammen med røvere.

  Svar
  • De er jo i slekt med russerne så da er det vel sånn.

   Svar
  • USA er korrupt. Biden og sønnen er korrupt.
   USA er dermed korrupt og kunne føres/styres til nok en konfrontasjonskrig, – denne gangen mot Ukraina.
   Derfor, i tillegg til seniors demens, kunne han styres av bakmennene.
   (Trump måtte bort, og latterligjøres og demoniseres, siden han ikke kunne styres. )

   ‘Bidens situasjon er direkte koblet til en stor bestikkelsesskandale som involverer visepresident og hans sønn. Det er en helt annen situasjon,… ‘
   nettavisen.no/usa/joe-biden/donald-trump/dette-er-slutten-for-president-biden/s/5-95-884715

   Svar
 • Når penger skapes ut av luft har de ett innebygget underskudd,en gjeldsbasert ökonomi betyr at stadig nye penger må skapes for å dekke det innebygde underskuddet.Det heter rente.Nå pumpes de nytrykte rentebaserte pengene forbi realökonomien og direkte til bank og finans,ja også våpenindustri,krig er jo veldig bra for det privateide militärindustrielle komplex.
  Om folk forsto litt om hvordan penger skapes og om folk forsto at dette systemet ville bli deres undergang,da hadde de gått mannsterke og fjernet det privateide banksystemet,det systemet som styrer politikken.
  Idag,når folk går ut for å protestere,da protesterer de mot deres egne valgte politikere og aldri mot deres bakmenn.Hadde folk omringet og protestert mot bakmennene,hengt de ut til spott og spe,ja da hadde folk sett og forstått hvem som er skyldige i alle deres frustrasjoner og ulykker.
  En viktig ting for de som tror på demokratiet.Hva er forskjellen på demokrati og republikk ?.Dette er noe folk må begynne å forstå.
  Hva ,med GESARA,hva vet vi om det ?.
  Vi må läre og forstå,för vi velger hva vi vil.

  Svar
  • Ja, Jan:

   » Om folk forsto litt om hvordan penger skapes og om folk forsto at dette systemet ville bli deres undergang,da hadde de gått mannsterke og fjernet det privateide banksystemet,det systemet som styrer politikken.»

   ‘ Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning»(Litt. liste 7). Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
   vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

   ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel. ‘
   Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå «fades» hysteriet ut, sakte men sikkert

Japan vil nedgradere covid til samme kategori som influensa

Forrige innlegg

Taper krigen mot Russland:

Nato utvider nå hele tiden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.