POSTED IN Helse

Tampongtest viser:

De inneholder giftige substanser.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Alle tamponger testet i en ny studie inneholdt giftige tungmetaller som bly og arsen.

Av Vakens redaksjon

Tungmetaller er svært giftige og kan til og med forårsake død ved høye nok konsentrasjoner. Ved lavere konsentrasjoner kan de forårsake betydelige negative helseeffekter, ved å binde seg til viktige cellulære komponenter som proteiner, enzymer og nukleinsyrer. Langtidseksponering kan ha kreftfremkallende, nevrotoksiske og sirkulatoriske effekter.

Forskerne testet 60 tamponger som representerte 14 forskjellige merker fra USA, Storbritannia og EU. Disse omfattet både kjente merkevarer og butikkmerker, og økologiske og ikke-økologiske produkter. Prøvene ble analysert ved hjelp av en prosess kalt induktivt koblet plasma-massespektrometri (ICP-MS) for å identifisere metaller som er tilstede.

Forskerne fant bly og kadmium i 100 % av prøvene, arsen ble funnet i 95 % av prøvene. De høyeste konsentrasjonene var for sink og kalsium, som ikke anses som giftig. Tamponger i Storbritannia og EU hadde generelt lavere konsentrasjoner av metaller enn tamponger i USA. Mens økologiske produkter hadde lavere nivåer av bly, hadde de høyere nivåer av arsen.

Det er foreløpig uklart hva virkningene av denne forurensningen er, og forskerne bak den nye studien mener videre forskning haster. Vaginalt vev er blant de mest absorberende vevene i kroppen, og gir en direkte vei inn i blodet for de giftige stoffene. Stoffer som absorberes av vaginas slimhinner er kjent for å føre til høyere konsentrasjoner av dem i livmoren enn stoffer som tas oralt.

Det er derfor sannsynlig at regelmessig bruk av tamponger kjøpt i butikken, er en kilde til en betydelig eksponering for giftige tungmetaller. Gjennomsnittlig kan kvinner bruke så mange som 11 000 tamponger i løpet av livet, noe som tilsvarer 1 800 dager eller fem hele år med eksponering for stoffene som finnes i tampongene.

I tillegg til tungmetaller er hormonforstyrrende og kreftfremkallende kjemikalier vanlige forurensninger i feminine hygieneprodukter, i tamponger og bind. Mange av disse kjemikaliene brukes som dufter eller for deres anti-mikrobielle eller non-stick egenskaper. Andre kan oppstå på grunn av produksjonsprosessen. Dioksiner, kjente kreftfremkallende stoffer, er et biprodukt av klorbleking, som ofte brukes på sanitærprodukter.

Fra Vaken, publisert 6 juli 2024.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: 100 procent av tamponger innehåller giftiga tungmetaller som bly og arsenik.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  11 juli 2024 12:13

  Det er rett og slett umulig at produsentene ikke vet at tampongene inneholder giftige stoffer. De har laboratorier, og må vite hva de inneholder før de sendes til butikkene. Produksjon av hygieniske artikler er et underbruk av den farmasøytiske industrien, og selskapene har de samme finansielle eierne. For eksempel er merket Always eiet av Procter & Gamble, som er eiet av Vanguard med 9,6%, BlackRock med 6,9%, og State Street. Global advisors, Inc. Kilde: Yahoo Finance.

  Kvinner som kjøper artiklene i butikken er selvfølgelig sikre på at de er testet, og når de blir syke av de giftige stoffene, så vil de ikke mistenke at tampongene er årsaken. De skal behandles med medisiner fra den farmasøytiske industrien, som har de samme finansielle eierne. Det er grunnlag for å anklage produsentene for å tilsette giftige stoffer med vilje.

  Kosmetikk og hudkremer har også vist seg å inneholde giftige tungmetaller. Sammen med tungmetaller fra tamponger, blir kvinner eksponert for en stor mengde kreftfremkallende stoffer gjennom livet, det forklarer det store antallet kvinner på cellegiftbehandling, med medisiner fra Big Pharma. Det kan en også anklage ferdigmatindustrien for, finansielt eid av de samme. Folk spiser seg syke, og må ha behandling med medisiner fra Big Pharma.

  Det er en åpenbar sammenheng, og grunnleggerne og eierne av Big Pharma, Big Food og BlackRock, Statestreet og Vanguard tilhører den eugenistiske billionærkabalen som vil redusere Jordens befolkning, og samtidig tjene enorme summer på det. Herskerklassen driver en skjult kjemisk krigføring mot menneskeheten, spesielt kvinner.

  Svar
 • Å begynne med tamponger må jo være en ypperlig grunn til at barnefødsler går ned i vesten . Hvor mange år benytter man seg av tamponger . 10 -15 år før man begynner å tenke på å få barn? Da har kvinnekroppen fått i seg sin del og vel så det av disse metallene. Så planen for ned justering av jordens befolkning er nok ikke skrinlagt ennå.( også spesielt med Coronaen i bakgrunn )

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Økning i barnedødelighet

Når medisinen blir farligere enn sykdommen.

Forrige innlegg

Jan Herdal:

Det store leirbålet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.