POSTED IN Sverige, Terrorisme

Sveriges moral må vike.

Nato-medlemskap er viktigere enn alt annet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Svensk Utenriksminister sier at den nye regjering vil oppfylle avtalen med Tyrkia om å bli med i NATO.

Tyrkia var i strid med den forrige svenske regjeringen om avtalen

av Dave DeCamp 

Sveriges utenriksminister sa mandag at den nye svenske regjeringen vil jobbe for å oppfylle en avtale signert med Tyrkia som kreves for at den nordiske nasjonen skal bli med i NATO.

Tyrkiske tjenestemenn så ut til å være uenig med den forrige mer venstreorienterte regjeringen når det gjaldt NATO-avtalen. Men Ulf Kristersson tok over som Sveriges nye statsminister forrige uke som del av en koalisjonsregjering som anses å være sentrum-høyre i svensk politikk.

Tyrkia blokkerte først Sverige og Finland fra å søke om å bli med i NATO, men opphevet innsigelsen i juni etter å ha signert et memorandum med de to landene. Tyrkias største bekymring var over de to landenes påståtte støtte til PKK, en kurdisk militant gruppe som Tyrkia, EU og USA anser som en terrororganisasjon.

– Det vil ikke være noe tull fra den svenske regjeringen når det gjelder PKK, sa Sveriges utenriksminister Tobias Billström. – Vi står fullt og helt bak en politikk som betyr at terrororganisasjoner ikke har rett til å fungere på svensk territorium.

Tyrkia ønsker å utlevere dusinvis av mistenkte PKK-medlemmer fra Sverige, og den forrige regjeringen virket ikke villig til å etterkomme det. I henhold til memorandumet gikk Sverige med på å svare på Tyrkias utleveringsforespørsler, selv om det ikke sa eksplisitt at de alle må oppfylles.

Et skritt som den forrige svenske regjeringen tok som var påkrevd i notatet, var opphevelsen av en våpenembargo som Sverige påla Tyrkia. Billström sa at alle aspekter av notatet må oppfylles.

«Alt som er skrevet inn i det trilaterale memorandumet, og som er blitt enige om av alle tre partene, bør oppfylles, må oppfylles av alle de tre partiene,» sa han.

Tyrkia har advart om at parlamentet ikke vil godkjenne Sverige og Finlands NATO-bud dersom de ikke samarbeider med memorandumet. Så langt har 28 av 30 NATO-medlemmers lovgivere godkjent sine NATO-søknader. Tyrkia og Ungarn er de eneste alliansemedlemmene som ennå ikke har godkjent deres tilslutning.

Forsidebilde: Jacques-Louis David- Sokrates død, Paris, 1787

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  26 oktober 2022 10:16

  Har svenskane fått med seg kor stor nytte Ukraina har hatt av ynsket om å få vera med på Nato-utviding?

  Svar
 • Politikeres moralske kompass slår til og viser vei kun hvis det lønner seg for karrieren. Svelger kameler som om det er karameller. Tilpasser etikken etter behov: hijab i Norge er flott; anti-hijab i Iran er frihetskamp. Eller helst bare snakke om noe annet hvis logikken skurrer. LGBTxyzæøå-kjønnslemlestelse er frihet, muhammedaner-kjønnslemlestelse er ufrihet. Substans? Nei, det er det lite av.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   26 oktober 2022 15:24

   Gode poeng om hijab. Kanskje alle kvinner i Iran skulle ta på seg hijab på korrekt vis i staden for å klyppa håret? Då ville moralpolitiet få eit problem?

   Opprøret no er vel det vanlege: Vesten arbeider i kulissane for å styrta iranske styresmakter. Dei har jo gjort det før, so dette kan Vesten alt om.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vaksineindustriens behov går foran helse.

Nå skal babyer vaksineres, selv om ingen dør av korona.

Forrige innlegg

Shoigu har ringt til vestlige forsvarsministre:

«Ukraina vil sprenge en skitten bombe».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.