POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

Shoigu har ringt til vestlige forsvarsministre:

«Ukraina vil sprenge en skitten bombe».

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne nyhetssaken er allerede kjent over hele verden og da har Shoigu oppnådd det han ville. Han har gjort oppmerksom på hva som kunne ha skjedd og dermed, slik han ser det kanskje avverget en farlig handling. Om det var en slik terrorhandling under forberedelse vet vi ikke. Og om det kommer en på et seinere tidspunkt vet vi heller ikke.

Men for menneskeheten er det uansett en fordel at noe slikt aldri finner sted. Personlig var jeg redd for at alt snakket om at Putin truer med atomvåpen, noe som ikke var sant, kunne være en måte å forberede verden på at slik bombe ble forberedt fra vestlig side. Krigen går dårlig for Ukraina og noe må de gjøre. USAs regjering trenger også «gode nyheter» foran mellomvalget.

Knut Lindtner
Redaktør

Den russiske forsvarsministeren har henvendt seg til sine motparter  for å advare mot falske nyheter fra Kiev.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu han henvendt seg til forsvarsministrene i Storbritannia, USA, Frankrike og Tyrkia, og advart mot at Kiev kan komme med en «false flag»-nyhet om angrep med en skitten bombe.

Av Kyle Anzalone

Russlands forsvarsminister har helt offisielt foretatt en hel del telefonsamtaler med andre militære ledere og advart dem om at det snart kan komme en «false flag»-nyhet at Russland vil slippe en skitten bombe over Ukraina. Samtalen mellom forsvarsminister Shoigu og USAs forsvarsminister Lløyd Austin var den andre på tre dager.

Kreml forteller at Shoigu har hatt samtaler med Austin, Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace, den franske forsvarsministeren Sebastien Lecornu og den tyrkiske forsvarsministeren Hulusi Akar.

Moskva har kommet med noe få detaljer rundt telefonsamtalene. TASS rapporterer at samtalene var for å «formidle russisk bekymring om mulige provokasjoner om bruk av skitne bomber i Ukraina». Samtalen mellom Austin og Shoigu var som nevnt den andre på tre dager, etter at det har gått flere måneder uten at det har vært kontakt mellom dem.

Just the threat of a dirty bomb | ISIL/ISIS | Al Jazeera
En skitten bombe eller radiologisk spredningsanordning er et radiologisk våpen som kombinerer radioaktivt materiale med konvensjonelle eksplosiver. Wikipedia 

TASS sier at det var USA som var initiativtaker til fredagens telefonsamtale. Pentagon sier at søndagens samtale var en oppfølger som Shoigu hadde bedt om. I USAs forsvarsdepartements utskrift heter det:»forsvarsminister Austin har nektet for at dette er et påskudd for russisk utvidelse og økende bevæpning av Russlands ulovlige og urettferdige krig mot Ukraina».

På Telegram-kontoen til den russiske forsvarsministeren har Kreml kommet med tre uttalelser. De sier at Shoigu også hadde snakket med Wallace, Akar og Lecornu.

I nesten identiske poster, forteller Russland at Shoigu hadde diskutert den «raskt forverrede» situasjonen i Ukraina og den potensielle bruken av en skitten bombe.

I mellomtiden har Ukrainas president Volodymyr Zelensky bedt om vestlige angrep mot Kreml. I et intervju med canadiske medier på søndag sier den ukrainske lederen « om budskapet deres er at det vil komme et angrep på Ukrainas beslutnings-senter bør verden følger med: Bare se, om du treffet Bankova (den gaten i Kiev der presidenten har kontoret sitt), så vil det være et angrep som vil gjelde alle.

Om du følger med, så på ett sekund vil det være et angrep på ditt lands hovedkvarter, uansett resultatet av angrepet».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  26 oktober 2022 10:32

  Putin tar høy risiko, seier Støre.
  Putin truer med atomvåpen, seier Støre og Nato, utan å nemna russiske avgrensingar.

  Byt ut ordet Putin med ordet Nato. Nato sitt trugsmål om fyrstebruk av atomvåpen gjeld 24 timar i døgeret, heile året og i all framtid. Utan avgrensingar.

  Svar
 • I forbindelse med droner og spionmistenkte mener Erna «noen ønsker å gjøre oss engstelige», ja men selvfølgelig, ikke annet å vente, når Norge er en NATObase og en av Europas mest fiendtlige stater, pøser på med våpen og midler, trener soldater i Storbrittania; Stoltenberg er norsk og like ille krigshisser som Zelensky. Det begynte for lenge siden å bygge opp til falsk flagg operasjoner og armageddon, løgnaktige påstander om at Russland ikke er åpen for forhandlinger, og det motsatte er tilfelle. Zelensky og Stoltenberg er livsfarlige.

  Svar
 • Frekke Faaan.

  Som ‘angrepet’ i Tonkinbukta før angrepet på Vietnam?
  Før ‘masseødeleggelsesvåpen’ før angrepet på Irak?
  9/11 – ‘terroren’ før angrepet på Afghanistan?

  ‘Det er helt falske og helt feilaktige påstander. Det som er bekymringsfullt, er at Russland har for vane å beskylde andre for å gjøre det de har tenkt til å gjøre selv.
  Stoltenberg tenker blant annet på bruken av kjemiske våpen i Syria, og på hvordan Russland før krigen beskyldte Ukraina for å planlegge å bruke militærmakt for å oppnå politiske mål, forklarer Stoltenberg.’
  😉
  nrk.no/urix/jens-stoltenberg-besoker-hangarskip-og-advarer-mot-putins-logner-1.16153401

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sveriges moral må vike.

Nato-medlemskap er viktigere enn alt annet.

Forrige innlegg

Russland advarer:

Ukraina forbereder bruk av en skitten bombe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.