POSTED IN Sverige, Terrorisme

Sverige vil bli med i Nato.

Det umuliggjør en oppklaring av North-Stream-sabotasjen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sverige er i skvis. Landet vil bli med i Nato og da kan de ikke avsløre hvem som saboterte North Stream-ledningene. Det er som å pisse på den en skal flytte sammen med før en flytter inn. Stort sett hele verden, bortsett fra alle de hjernevaskete i den vestlige verden, skjønner hvem som i praksis står bak sabotasjen. De som ikke skjønner hvem som er ansvarlig for sabotasjen får heller leve i sin villfarelse. Vi skal ikke sette navn på terroristen.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland anklager Sverige for å skjule noe om North-Stream-sabotasjen.

Sveriges avslag på å dele informasjon om sabotasjen av Nord Stream-rørledningene er «forvirrende», og å holde tilbake resultatene av etterforskningen betyr at «svenske myndigheter skjuler noe», sa Russlands utenriksdepartements talskvinne Maria Zakharova torsdag.

Spor av eksplosiver ble funnet i nærheten av eksplosjonene ved gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen, sa Sverige i november, og la merke til at hendelsen er « grov sabotasje».

Gasslekkasjer i hver av Nord Stream 1- og 2-rørledningene ble  oppdaget i slutten av september fra infrastrukturen like utenfor svensk og dansk territorialfarvann i Østersjøen.

En undersøkelse startet av svenske myndigheter  konkluderte med  at lekkasjene var et resultat av detonasjoner, sannsynligvis et resultat av «alvorlig sabotasje».

Sverige, Danmark og Tyskland etterforsker også hendelsen med gassrørledningene som er bygget for å frakte russisk gass til Tyskland via Østersjøen.

Nord Stream 2 ble aldri satt i drift etter at Tyskland stoppet sertifiseringsprosessen etter den russiske invasjonen av Ukraina. Russland stengte Nord Stream 1 på ubestemt tid i begynnelsen av september, og hevdet det skyldtes manglende evne til å reparere gassturbiner på grunn av de vestlige sanksjonene.

I dag kritiserte Russland Sveriges avslag på å dele informasjon om funnene av etterforskningen med Russland, og Zakharova sa at «russiske eksperter i løpet av en objektiv etterforskning kan komme til ubehagelige konklusjoner og til slutt avsløre for offentligheten den stygge sannheten om hvem begikk disse sabotasjehandlingene og terrorangrepene», som det russiske nyhetsbyrået TASS fremførte.

«Det å ikke komme med fakta er bevis på det åpenbare: svenske myndigheter skjuler noe,» la Zakharova til.

I fjor  anklaget Russland  den britiske marinen for å være involvert i eksplosjonene som satte Nord Stream 1- og 2-rørledningene ut av drift.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 026 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «De som ikke skjønner hvem som er ansvarlig for sabotasjen får heller leve i sin villfarelse. Vi skal ikke sette navn på terroristen. «

  Selvfølgelig bør vi det; selv om våre politikere og Stoltenberg-Nato lyver så godt de kan. ( Og det er noe de kan.)
  Vi bør gå ut på gatene og rope det ut. Vi bør doble matpausen på jobben og ta det opp til en hoderistende samtale. Vi bør ta det inn i pensum i samtidshistorie på skole og universitet.

  ‘«Selv om USA støtter prosjektet med europeisk integrasjon, må vi forsøke å forhindre fremveksten av europeisk sikkerhetsordninger som vil undergrave NATO, og spesielt dens militære integrerte kommandostruktur.» For Pentagon er ikke hovedfienden Russland, men et uavhengig Europa.’
  derimot.no/for-usa-er-ikke-russland-hovedfienden-sansksjonskravene-og-sprengningen-av-rorledningene-er-rettet-mot-eu-ikke-russland/

  Dette er våre politikeres allierte!
  Så har vi et media i Norge, – som IKKE tar tak i denne både forunderlige og skremmende saken!
  Har vi et media?

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   18 januar 2023 14:03

   Eg har heller ikkje sans for snakket ditt om den uspesifiserte «jødedommen», men set pris på at du ikkje let deg kua av Gro Finne. Vestleg presse si primitive framstilling av Russland, har elles påfallande mange fellestrekk med urettferdig og stereotyp framstilling av jødar.

   Kritikken din av Jeltsin og ein del norske politikarar er heilt på sin plass.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 januar 2023 13:53

  USA ville ikkje bli glad for russiske militærbasar i den sørlege delen av Canada. Russland vert ikkje glad for Nato-basar i Ukraina. Kor vanskeleg er det å begripa for norske våpen-fantastar?

  Sabotasjen mot NS 1 og 2 er berre eitt døme på vestlege kjeltringstrekar.

  Eg heiar på alt som kan få slutt på utvidinga av Nato-territoriet. Me treng avspenning, demilitarisering og slutt på Russland-hatet. «Norsk» etterretning øydela det vellukka folk-til-folk-samarbeidet i nord ved å misbruka Frode Berg. Slik auka «norsk» etterretning krigsfåren. Men det er vel oppdraget deira frå herrefolket i Washington.

  Svar
 • Er det noen der ute som ikke VET hvem som sto bak terrorhandlingen mot Nord Stream ? Neppe.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Kan en kommune stille egne krav til uvaksinerte?

Den prinsipielle rettssaken om vaksinekravet fra Hamar kommune er begynt.

Previous Post

Løgner den gang og;

Nedgraderte etterretningsrapporter avslører ubeleilige sannheter fra krigen i Bosnia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.