POSTED IN Sanksjoner, Økonomi

For USA er ikke Russland hovedfienden.

Sanksjonskravene og sprengningen av rørledningene er rettet mot EU, ikke Russland.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne korte artikkelen fra Voltairenet reiser en ubehagelig problemstilling. Er sanksjonene mot Russland som USA har presset frem, men åpenbart ikke sjøl følger, rettet mot EU for å svekke en ubehagelig konkurrent? Vi vet at den tyske bilindustrien lenge har vært en torn i øyet på bl.a. president Trump fordi USAs egen bilindustri tapte i konkurransen.

Men et nærmere økonomisk og energi-samarbeid mellom Russland og EU ville være en dødelig trussel ikke bare økonomisk mot USA, men ikke minst politisk. Begge parter ville bli bundet opp til hverandre i en gjensidig avhengighet som ville måtte føre til avspenning og samarbeid som alle parter ville være avhengige av. Den muligheten er nå tapt og USA kvitter seg slik med en ubehagelig konkurrent.

Dette er Europas tapte mulighet. Russland vil klare seg, det ser vi allerede nå. De har et overflødighetshorn av billig energi og er selvforsynt med det meste ellers. Men det går stadig dårligere for de store europeiske statene. Det ser altså nå ut som det er først og fremst EU/UK som er taperen.

Knut Lindtner
Redaktør

I motsetning til hva de hevder, importerer USA massivt russisk olje

Mens Washington forbyr sin egen befolkning og allierte å kjøpe russisk olje, har de importert den i massiv skala uten å bryte sine såkalte «sanksjoner», melder The Telegraph of India [1].

India kjøper 1,7 millioner fat russisk olje per dag. Denne oljen blir først raffinert av Nayara Energy og Reliance Industries, og deretter videresolgt lovlig til USA.

I praksis betyr dette at Washingtons økonomiske krig ikke skader Russland, men bare dets allierte i EU, som er de eneste som er fratatt russiske hydrokarboner. Denne observasjonen bør settes i sammenheng med sabotasjen av Nord Stream 1- og Nord Stream 2-rørledningene, som avskjærer EU fra sin viktigste energikilde.

Dette viser at Washington er fullt klar over at Moskva ikke har invadert Ukraina, men er der hovedsakelig for å håndheve sikkerhetsrådets resolusjon 2202. All den atlantiske propagandaen som anklager Russland for de mest alvorlige forbrytelsene er derfor ikke rettet mot å mobilisere vestlige styrker mot landet, men ved å manipulere europeerne til å akseptere en økonomisk lavkonjunktur påtvunget i ånden til policydokumentet som ble utviklet av Paul Wolfowitz (bilde) for Pentagon i 1992 [2]. Utenriksminister Antony Blinken og hans stedfortreder Victoria Nuland tilhører den samme ideologiske gruppe som Paul Wolfowitz [3].

På den tiden skrev han: «Selv om USA støtter prosjektet med europeisk integrasjon, må vi forsøke å forhindre fremveksten av europeisk sikkerhetsordninger som vil undergrave NATO, og spesielt dens militære integrerte kommandostruktur.» For Pentagon er ikke hovedfienden Russland, men et uavhengig Europa.

[1] «India’s breaking all records for buying Russian oil, but who is the surprise buyer?«, Paran Balakrishnan, The Telegraph of India, January 16, 2022.

[2] «US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop», Patrick E. Tyler, and «Excerpts from Pentagon’s Plan: Prevent the Re-Emergence of a New Rival», New York Times, March 8, 1992. «Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower», Barton Gellman, The Washington Post, March 11, 1992.

[3] “Russia declares war on the Straussians”, by Thierry Meyssan, Voltaire Network, 5 March 2022.

https://www.voltairenet.org/article218664.html

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Er Jens Stoltenberg Norges største forræder? Verre enn Quisling? Han svik ikkje berre sitt land men heile Europa! Økonomisk tap for alle. Det militære tapet fører til NATO sitt banesår, så mannen møter sin ungdoms natomotstand i døra ut. Kanskje oppdragsgivarane hans trur at han også svik dei?

  Slavebindinga til USA vil vare i årevis, og forhindre naturleg lønnsom samhandel med vår gode nabo i aust. Det russiske og norske folket er like.

  Gardariket var nært i vikingtida. Vikingkongen Olav Tryggvason, høgt på sokkelen på Trondheims torg, kom først til landet frå Gardariket som tenåring. Er han ein russar? Norsk far og russisk mor?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 januar 2023 9:45

  Ine E. Søreide sa i går at utan vestleg våpenstøtte til Ukraina, ville krigen ha slutta «i morgen».

  Ho var ikkje interessert i det. Det var heller ikkje Lysbakken, Gram, Johansen eller Ullmann. Ære vere Møllersen og Leraand!

  Svar
 • Vidar Hansen
  18 januar 2023 9:49

  Bra dere setter fokus på det sentrale i denne proxy-krigen! Altfor mange mindre begavede folk tror dette er en krig mellom Russland og Ukraina.

  Svar
 • «Dette viser at Washington er fullt klar over at Moskva ikke har invadert Ukraina, men er der hovedsakelig for å håndheve sikkerhetsrådets resolusjon 2202. All den atlantiske propagandaen som anklager Russland for de mest alvorlige forbrytelsene er derfor ikke rettet mot å mobilisere vestlige styrker mot landet, men ved å manipulere europeerne til å akseptere en økonomisk lavkonjunktur »

  Så har vi et media i Norge, – som IKKE tar tak i denne både forunderlige og skremmende saken!
  Har vi et media?
  Like forunderlig og forbrytersk er det selvsagt at våre (?) politikere lager lavkonjunktur og næringslivskrise, og dyrtid for innbyggerne ( som begrunnelse for renteheving) , SELV OM vi produserer nok energi sjøl i Norge.

  Svar
  • Så har vi et media i Norge, – som IKKE tar tak i denne både forunderlige og skremmende saken!
   Har vi et media?
   Jada, vi har et smedia, problemet er at hele ruklet er eid av Skyggefolket, og danser konstant etter deres pipe.
   6000-7000 «mennesker» består de av «flokken» som trekker i trådene, 7000 som vil utradere 7 milliarder mennesker, fordi disse milliardene «står i veien» for deres ønske om å klatre opp på Babylons Tårn og være «likestilt» med Gud.
   Deres ønske blir også deres fall, vi vet alle hva som skjedde med Babylons Tårn og skjøgen Babylon, og det har allerede begynt, nedrivningen pågår nå for fullt, sannheten brer om seg, den vil alltid være umulig å skjule.

   Svar
 • Sanksjonene mot Russland støttes bare av rundt 20 % av verdens befolkning.

  Svar
  • Vil tro at det nok i raliteten kun er 1-2% av «det siviliserte vest» (nato-sfæren) sin befolkning som støtter sanksjonene. Opprør over hele Europa tyder på at de kun er de totalt systemtro som støtter opp om «elitens» propaganda, og disse er nok «statsansatte» apparatsjiks og akademikere betalt av diverse NGO’er, (selv om statsappartene er enorme i mange land – med Norge på topp) er nok antall opptalte av et mye mindre antall enn vi tror.

   Svar
   • Vi har representativt styre i Norge, det betyr at når politikerne først har klort seg fast på Tinget kan de bruke så mye penger på krigen som de vil uten å spørre folket. Det er vel en grunn at disse spørsmålene i artikkelen IKKE blir stilt til det norske folket, det er ikke sikkert man vil like svaret.

 • Hans Konrad Johnsen
  18 januar 2023 20:26

  Les «The ruling elite» av Deanne Spingola

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kan en kommune stille egne krav til uvaksinerte?

Den prinsipielle rettssaken om vaksinekravet fra Hamar kommune er begynt.

Forrige innlegg

Løgner den gang og;

Nedgraderte etterretningsrapporter avslører ubeleilige sannheter fra krigen i Bosnia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.