POSTED IN Demokrati, Norge, Ytringsfrihet

Svein Grødaland:

Kva skjer i Raudt?
Kvifor så redde?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Henta fra Politikus.no

Politikus.no registrerer og har fått melding fra noen om at det er streng innleggskontroll på Rødt sine diskusjonssider på Facebook. Spørsmål og kritikk om Rødts politikk er ikke ønska og innlegg om det blir raskt fjerna. Det blir ro i partiet og om politikken med en sånn praksis. Men blir det god politikk og et levende parti uten motforestillinger?
En av dem som har reagert på denne politikken er Svein Grødaland i Rogaland. Innlegget han la ut som Rødt-medlem på Rødts Facebook-side fikk følger; to. Forklaringa følger her:

Svein Grødaland:

Mitt medlemskap i Raudt heng i ein tynn tråd. Ikkje fordi eg er usamd i våpenvedtaket på landsmøtet. Det kan eg både mislika og leva med.

Raudt skal etter eigne vedtekter vera eit parti som er styrt frå golvet. Dei tillitsvalde handlar på vegne av medlemmer og veljarar. Stort sett fungerer dette.

Men ikkje alltid. Det har i mi tid som medlem vore fleire episodar der det er varsla sanksjonar mot medlemmer som er knytt til Steigan.no på ein eller annan måte. Eg har aldri fått med meg kva som ligg bak; kvifor Steigan er uglesett sentralt i Raudt.

Det siste ryktet som gjekk, er at innlegg i Raudt Agder vert fjerna dersom dei lenker til Steigan. Sjølv om ryktet er forsøkt dementert, ligg det noko under og ulmer.

Steigan er kontroversiell. Ingen tvil om det.

Nettsida hans har eit breidt utvalg av skribentar frå mange land. Steigan.no tek opp kontroversielle emne som krigen i Ukraina, moglege biverknadar etter C-19 vaksine, global oppvarming, utviklinga i Asia/Afrika/Sør-Amerika, effekten av sanksjonane, woke, etc.

Dersom saker som dette ikkje kan diskuterast, er me ille ute, både som parti og samfunn. Eg noterer meg at Steigan stiller dei spørmåla eit radikalt parti burde ha stillt. Det skjer ikkje. I staden driv partiet markeringspolitikk, til dømes om økonomien til dei som sit på Stortinget. Partiet burde heller sett på offentlege stillingar der løna er det doble av den på Stortinget, og vel så det.

Eg kjenner sjølv på litt uro når eg er inne på kontroversielle tema. Eg har fått peikefingeren frå FB. Eg veit at andre har fått time out for kortare eller lenger tid.

Det ligg noko kvalmt som ulmer under overflata, ting som ikkje kan diskuterast fordi smale grupper kan føla seg krenkt. (På vegne av andre.)

Eg er priviligert. Som pensjonist treng eg ikkje å vera redd for jobben. Seniorstipendet er solid fundert. Det var verre i yrkesaktiv tid. Det var episodar der omsynet til jobb kolliderte med frie ytringar. Eg sa mellom anna frå meg eit engasjement i NRK fordi det kolliderte med jobb. I dag har eg ryggen fri.

PS:
Eg har nett fått melding av at gruppa «Aktiv i Raudt» har sletta dette innlegget. Det fekk liggja ute eit par timar.

Eg er ikkje sjokkert. Eg delte innlegget i den gruppa for å sjå reaksjonen, om eg er innanfor eller ikkje. Eg fekk svar.

PPS:
Eg har teke konsekvensen av alt dette, og meldt meg ut av Raudt. Det er litt synd for lokallaget sin del, for me har ein del personar eg reknar som mine politiske vener. Nå har eg fjerna meg litt frå dette miljøet. Eg ynskjer dei likevel alt godt, for Raudt har mange gode saker lokalt. Min protest er retta mot Raudt sentralt.

Foto: Svein Grødaland

Innlegget er henta fra Grødalands Facebook-side
og gjengitt på Politikus i samsvar med han.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Hm, skulle ikke meldt seg ut, skulle fortsatt å være en kilde til samvittighet i partiet inntil noe bedre partialternativ dukker opp. Jeg unner Rødts ledelse motstand, ikke forsvinnende motstand. Sure miner og sviktende grunnlag for ledelsen.

  Mindre partier burde være ops på at det er en prinsipiell forskjell mellom partienes inn og ut flyt av politikk. Partienes oppgave er først og fremst Ut delen dvs de skal selge sin politikk og har derfor bruk for overbeviste selgere som kverner i vei for få innflytelse. Mens inn delen består av informasjon og ideologi behandling, og til dette tar de større partier tenketanker i bruk. Dvs de er tenketanker ett helt annet sted, mens CIvita og andre lokale versjoner får informasjonsmaterialet sitt fra USA og de vanlige mistenkte, slik at de fungerer omtrent som indoktrinerings steder fremfor debatt sentra.
  Denne forskjellen kan raskt slite mindre partier i stykker om man ikke er var forskjellen og ikke holder problemsaker ute av avstemningslista inntil de er ferdigdebattert.
  Våre store partier er ikke lengre intressert i debatt, for de har abonnert på USA og UK intel og vil ikke ha noe annet. Rødt ser ut til å ta overgangen til ett større parti og skal vise ansvarlighet med å være med på abonneringen. Kast ledelsen.

  folkestyret dot org

  Svar
 • Partipolitikk er fullstendig gått ut på dato. Vi trenger personer med gjennomføringskraft. Slutt og stem-eller stem blankt. Steigan er de redde for! Fordi han var jo Akp-ml en gang verden! Så gikk Soviet i oppløsning pg komunismen «feilet». Steigan er rødt flagg! Han støtta Mao, Pol Pot osv. Men f..h… det er da lov å skifte ståsted. Steigan.no tør der andre tier. Slutt å ta mannen-se hvor han sender ballen! Det er jo slik at vi danner våre såkalte meninger ut i fra våre egne forestillinger og informasjoner vi tror på(?) Selma Lagerløv har etter mitt skjønn gitt den beste definisjonen på Kommunisme: Kommunisme er vilsefaren Kristedom! Amen!
  (Min far var NKP’er og da jeg kom hjem fra søndagsskolen uttalte han: «Husk min sønn at Jesus var den første Kommunist!»)

  Svar
  • DeafDumbBlind
   14 juni 2023 20:44

   Selma Lagerløf ja…Blir aldri lei av dette, «Kjørkarlen», «Rya Rya», herlige historier og at Jesus var den første kommunist, det skal jeg fortelle naboen, han er troende.

   Svar
 • Rolf Galgerud
  14 juni 2023 13:30

  Det ser ut som at stortingsgruppa til Rødt tar proklamasjonen om Stortinget: «All makt i denne sal» dithen at når de nå sitter i denne sal, ja da har de automatisk all makt i partiet. Medlemmene skal være deres tjenere. Slik dreper man en partiorganisasjon. Andre partier har gjort det før dem, f.eks. AP og SV.

  Svar
 • Rødt svikter arbeidsfolk. Skattlegginga av vanlige lønninger er horribelt høg. For å bruke ferdig skatta lønn, det du sit igjen med, må du betale 25% til staten for å få lov til å bruke pengane dine. Medrekna alle avgifter og klimapåslag betaler lavtlønte 70 – 80% skatt av bruttoinntekt. Rødt støtter slik menneskefientleg politikk.

  Svar
 • Disse idiotene som styrer oss mot avgrunnen må vi bare slutte å høre på. De leker «storkar» med våre felles verdier, skattepenger, oljepenger, elpenger. Alltid nok penger til krig. Aldri nok til eldre/skole:veier osv. og nå blir studier avgiftsbelagt! Jeg føler bare avsky for disse såkalt styrende nyttige idioter som bevilger seg retten til å «selge» ut landets ressurser til disse grådige umettelige psykopater som ruler de fleste land. De flyr rundt planeten og preiker om at vi må redusere co2-flyet de flyr slipper ut mer co2 pr. time en min bensinbil greier å fise ut på ett-1 år! For noen svin! Vitenskap er blitt den største overtro!
  Løgn på løgn serverer de daglig! Tilbake til landsbygda. Dyrk din egen mat. Gjør deg uavhengig av konsernene. Norge hadde kornlager for tre år før i verden! I dag har vi ikke lagre som varer mer enn tre mnd(?) det er merkelig at vi holder på med å krige om «rikdom» – husk at likskjorten ingen lommer har! Alt er til låns! «Du får ingenting materielt med deg over dødens terskel!» Inget vettugt menneske ønsker krig. Avgjørelsens time er nå! Vil du fortsatt kjempe de «rikes» krig. Husk de tjener på krigens begge sider!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs interesser over hele verden skal anerkjennes.

Russlands interesser i sine nærområder er ifølge Nato-sjef Stoltenberg bare tull.

Forrige innlegg

Norsk oberstløytnant:

Det er sannsynligvis atomstridshoder ombord i norske fregatter i USAs tjeneste.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.