POSTED IN Globalisering

Fryktelig sløseri med våres penger

Strømmen blir dyrere, i stil med globalistenes vyer

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

Det er fullt mulig at ingen politikere på Stortinget er istand til å ta dette inn over seg. Ingen CO2-tiltak i Norge har den ringeste virkning på CO2-innholdet i atmosfæren.

Om all industri og menneskelig aktivitet opphørte i Norge, vil dette utgjøre en temperaturforskjell på en til fem åttitusendeler for den globale temperaturen. Selvfølgelig må i hvert fall rådgiverstaben til politikerne vite dette, de leser klimarealistenes artikler. Men “Stortingspartiet” representerer ikke nasjon og folk. Det “grønne skiftet” som de programmessig gjennomfører, er en globalistisk strategi for den globale storkapitalen de tjener.

Det sier seg også selv at den norske vannkraften ikke slipper ut plantenæringen CO2, for turbinene i vannkraftverkene er drevet med vanntrykk, og med turbinakslene bare opplagret med lagre i begge ender, er de teknologisk sett nesten for utslippsfrie evighetsmaskiner å regne.

Jevnt, trutt og pålitelig produserer de døgnet og året rundt en kWh for en 10-12 øre uten utslipp, og mer enn nok for industri og husholdninger. Vannkraftverkene som er nedbetalt for lenge siden, ble bygget av generasjoner tilbake med slit og svette, og betalt for over statsbudsjettet med et skattegrunnlag som i tiden før oljen var mye basert på slit og svette.

Det var ment som et fellesgode for det norske folk, den gang Norge hadde politikere som representerte folk og land. Vannkraften gjør det mulig å bo og leve moderne liv i et land ved polarsirkelen, og drive industri, næringsliv og jordbruk på våre breddegrader. Vannkraften ble bygget og betalt av det norske folket, og den skal eies av folket og komme det til gode.

AP den gang det levde opp til navnet og var et arbeiderparti og et parti også for lavere middelklasse, startet en storstilt boligutbygging på 50 og 60 tallet, som gjorde at arbeidsfolk kunne flytte ut av “gråbeinblokkene” i storbyene med felles toalett og dusj, og til lyse, luftige, trivelige og moderne leiligheter i de nye forstedene. Titusener av leiligheter ble bygget på 60 og 70 tallet uten annen mulighet for oppvarming enn elektrisitet, for elektrisiteten ble solgt nesten til selvkost, det som det koster å produsere den pluss drift.

På åttitallet ble AP tatt over av globalisten Gro Harlem Brundtland og hennes folk, med hensikt å få Norge inn i EU. Det ble EØS, som betyr at Norge uformelt har blitt medlem etter flere tiår. Jens Stoltenberg fikk energi-liberaliseringsloven vedtatt på 90 tallet, det første steget for at fellesgodet vannkraften skulle komme under storkapitalens kontroll. Det andre steget, bondefangeriet ACER, gjorde at vannkraften har kommet under storkapitalens kontroll.

ACER gjør at en husholdning som bor 500 meter fra et vannkraftverk som produserer 1 kWh for 12 øre, kanskje må betale 20-30 ganger mer for EUs markedspriser for strøm er uten et øvre pristak, enda strømmen i stikkontaktene kommer fra nøyaktig samme vannkraftverk og strømnett.

Det tredje steget blir at hjemfallsretten utviskes, vannkraftverkene gjøres om til aksjeselskap og kjøpes opp av utenlandsk storkapital, og den globale storkapitalen har innkassert full seier med hjelp fra sine politikere på Stortinget. For finansfolket gir seg ikke før de har hundre prosent kontroll og eierskap til energiproduksjon, distribusjon og salg av energi også i Norge.


Innlegget er hentet fra derimot.no sin kommentarspalte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Vi sitter snart som leilendinger i eget hus uten en eneste mulighet til selvråderett. Takket være de som styrer landet. Blir så inderlig lei de som snakker om «Demokratiet Norge» Norge har aldri vært et demokrati og kommer heller ikke til å bli det. Norge er et aristokrati/oligarki. Et fåtalsstyre. Prøv å få avgjort noe etter demokratiske prinsipper, der folket gis mulighet til å stemme over viktige avgjørelser … Det får du nemlig ikke. Det blir kjempet imot av de som har tilranet seg makten. Dette har pågått over tid der folket er blitt så kuet at de ikke under noen omstendigheter kommer til å reise seg i protest. Om strømprisene tidobles, kommer ingen til å gjøre noe annet enn å opprette en FB-gruppe som krever billigere strøm – en gruppe makteliten driter fullstendig i. Det samme kommer til å skje med drivstoffprisene. Matvareprisene osv. Vi blir flådd levende.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  3 april 2022 9:25

  KRAFTEKSPORTEN I MARS VAR REKORDHØY
  Kraftprofitørene bedriver kriminelt uansvarlig eksport av strøm så det riktig gløder. Netto eksport i mars utgjorde nesten 5 ganger netto eksport i februar og er den høyeste siden i fjor sommer. Dette er vannkraft som vi i skrivende stund ikke har tilgjengelig pga. lav fyllingsgrad. Vår prognose (lenger nede på denne siden) viser at slik atferd vil gi en enda verre kraftkrise til neste vinter.

  OVERSIKT OVER NETTO EKSPORT 2022:
  januar: 1,169 TWh
  februar: 0,429 TWh
  mars: 2,072 TWh
  Våre politikere ser ikke forskjellen på «overskuddskraft» og «underskuddskraft». Det er sterkt å beklage.

  Svar
  • Wasan Totland
   3 april 2022 11:25

   Nå har de igjen satt opp prisene i Trøndelag og nordover. Påskuddet de hadde sist var at svenske elver var frosset. Det er ingen tvil om at prisene er politisk styrte. Tyskerne gir oss heller ingen billig energi når det blåser.

   Svar
 • Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger:

  Planter og trær puster CO2. Reduserer vi CO2 får vi mer ørken!
  Planter og trær renser luften for mennesker. Reduserer vi CO2, får vi færre planter og trær, og vi mennesker får mindre renset luft å puste!

  DETTE ER MÅLET FOR KLIMA-AKTIVISTENE!: Mer ørken og mindre ren luft for oss mennesker. Alt for å tekkes WEF!

  Havet er den største CO2-kilden. Jo mer solen varmer opp havet, jo mer CO2 produserer havet. Disse temperatur variasjonene har vi hatt i millioner av år fra lenge før mennesket kom og havet har produsert mer og mindre CO2, avhengig av temperaturen i havet. Klimaendringer er skapt av SOLA!

  Svar
 • » Vannkraften ble bygget og betalt av det norske folket, og den skal eies av folket og komme det til gode.
  ….Det tredje steget blir at hjemfallsretten utviskes, vannkraftverkene gjøres om til aksjeselskap og kjøpes opp av utenlandsk storkapital, og den globale storkapitalen har innkassert full seier med hjelp fra sine politikere på Stortinget.»

  Vannkraften ikke bare SKAL eies av folket. Den EIES av folket, som HAR betalt den over skatteseddelen i 50 år.
  Dette er altså tyveri, av arbeidstaker,- fra arbeidsgiver.
  Har vi ikke lover i Norge? Er tyveri blitt lov bare det kalles politikk?

  Svar
 • Nå skal altså folk bli lurt til å binde seg til høye priser, i troen på at dette er billig og riktig pris. – Etter mafia-høye priser en periode. ( Alt er som kjent relativt.)
  Men produksjonsprisen fra vannkraftanleggene VÅRE er fortsatt 10 åre pr. kWh.
  Forutsigbart, sommer som vinter, i våte og tørre år.
  Som det altså forutsigbart at våre myndigheter igjen prakker på oss en pakke med lureri, pakket inn i «hjelp/støtte»- papir.
  Frekkheten fra våre myndigheter synes uten ende.
  La dette være din siste periode på Løvebakken, Vedum. Du har avslørt deg sjøl som ond godseier, etter å ha kledd deg ut som en flirende nisse.

  –’Vi vil legge til rette for at du kan få fastprisavtaler som gjør det mer trygt for deg.
  – Hele målet vårt er at dette skal kunne gi mer forutsigbarhet, mer trygghet. Det gir folk en mulighet, og så skal selvfølgelig folk få velge selv, sier Vedum om forslaget. ‘
  https://e24.no/olje-og-energi/i/JxAGj4/vedum-med-nye-stroemtiltak-vil-gjoere-fastpris-billigere

  Det har alltid vært mulig å binde seg til en (høy )fastpris på strøm; Vedum.
  Men nå skal altså regjeringen få folk til å binde seg til en fastpris som er 5-10 ganger produksjonsprisen. Og politikere setter altså opp avgiftene i prosent på denne prisen.

  Og hva har ikke dette politiske spillet kostet oss. Både i bortkastede byråkrat- arbeidstimer betalt over skatteseddelen, og søvnløse netter for inbyggerne.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

WHO vil bli et overnasjonalt, udemokratisk organ. De vil styre helsetiltak over hele verden.

Big Pharma styrer WHO

Forrige innlegg

EU-landene ordner det som om de betaler i euro.

Men Russland får gassen betalt i rubler som de krever.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.