POSTED IN Olje-Energi, Økonomi

EU-landene ordner det som om de betaler i euro.

Men Russland får gassen betalt i rubler som de krever.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som kan bli en kjempekonflikt mellom Russland og EU-stater vil kunne bli løst på denne måte som skisseres i den korte artikkelen under.

Russland får sin betaling i rubler som de krever, men det organiseres slik at det ikke er tydelig at det er faktisk det som skjer. Dermed bevarer EU-lederne sin prestisje, de slipper «å miste ansikt» som det heter andre steder i verden, og Russland får betalingen i Rubel. 

Det er det siste som er viktig fordi det bidrar til å gjøre rubelen til et internasjonalt betalingsmiddel med troverdighet og tyngde. Indirekte blir viktige deler av sanksjonspolitikken overfor Russland undergravet av dette arrangementet, men når saken settes på spissen er ikke sanksjonene lenger viktige. 

Det viktige er at ikke EU går inni en energikrise som følge av hodeløse beslutninger presset frem av USA som slik kvitter seg med en brysom internasjonal konkurrent (EU). 

Dette betyr i praksis at Russland får det som de vil, men at EU-lederne slipper å miste all troverdighet selv om det i praksis er det de gjør.

Knut Lindtner

Redaktør.

Frankrike vil betale for russisk gass i rubler

Da hun talte, 1. april 2022, foran en parlamentarisk høring av sosialkommisjonen, indikerte den franske ministeren for økologisk overgang, Barbara Pompili, at franske selskaper vil fortsette å betale for russisk gass i euro, i samsvar med kontraktene deres…

Faktum er fortsatt at bankene som håndterer overføringen til Russland selv vil konvertere disse summene til rubler før de foretar betaling.

Forsidebilde: Mika Baumeister

https://www.voltairenet.org/article216347.html1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 677 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • » Faktum er fortsatt at bankene som håndterer overføringen til Russland selv vil konvertere disse summene til rubler før de foretar betaling.»

  Har EU/vestens politikere og penge-økonomer mistet siste rest av fornuft?
  Altså fortsette å importere russisk gass ( Hva er alternativet ?), men legge på en toll slik at innbyggerne i EU må betale mer. – Som så «kompanseres» . 😉
  Omtrent slik norske politikere manipulerer med den norske strømprisen til innbyggerne.
  Høye avgifter , og så stort kostnadskrevende byråkrati-korps ( som innbyggerne jo forsørger) som kan regne ut og fordele «kompensasjon/støtte».

  ‘ En avgift på 60 prosent på russisk gass ville kraftig redusere den russiske andelen av EUs gassforsyninger, og ville kutte Gazproms inntekter med mer enn 75 prosent. EU-borgerne ville så kunne kompenseres ved å betale ut det store avgiftsprovenyet og uten å svekke EUs eller EU-landenes statsfinanser. ‘
  https://finansavisen.no/nyheter/makro/2022/03/30/7844084/sjef-for-centre-for-european-policy-studies-foreslar-avgift-pa-russisk-gass

  Så kan altså USA øke sin på forhånd dyrere gasspris ytterligere, og greie å «konkurrere. 😉
  Dette er ikke engang rå-kapitalisme. – Det er mafiavirksomhet, og røveri fra innbyggerne.

  Nå har jo de som styrer ( og tjener på) verdensvalutaen, historie for å trikse med nasjoners verdier gjennom å kjøpe og selge valutaer og å manipulere rentene. Som om penger var en vare, og ikke et byttemiddel, og måleenhet. Som vekten og litermålet.
  Hvis ikke dette går, og de mister kontrollen over verktøyet, da går de til krig.( Ref. f.eks. Tyskland i 1933-39 og Libya i vår tid.)

  Så må vi regne med/håpe at Russland, og Kina, vil være for store konkurrenter på arenaen slik at spillet nå blir vanskeligere.
  – Og at de enkelte nasjoner etterhvert ser forskjell på fiktiver og realverdier. Og på penger og arbeidskrefter for sin nasjon.

  Svar
 • THE GREAT RESET
  4 april 2022 10:46

  Krise er AKKURAT det lederne i verden ønsker grunnet mange av dem er nikkedukker for WEF/FN som nå har slått seg sammen og jobber for å utløse «the great reset» hvor økonomien skal ødelegges slik at de senere kan redde verden med sin globale verdens regjering hvor «du vil eie ingenting og være lykkelig» som WEF formulerer det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Fryktelig sløseri med våres penger

Strømmen blir dyrere, i stil med globalistenes vyer

Previous Post

Big Pharma får oppfylt sine ønsker.

Her skal det vaksineres videre uten stans. Nå kommer 6. dose.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.