POSTED IN Krig-fred

Krigen I Ukraina:

Planleggingen startet i USA for 8 år siden.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina – alt ble skrevet i planen til Rand Corp. «USAs plan mot Russland ble utformet for 3 år siden»

Av Manlio Dinucci

Etter at den ble publisert for første gang den 12. mars 2022, har denne skarpe artikkelen av Manilio Dinucci vært gjenstand for sensur.

I dag er farene for militær eskalering ubeskrivelig.

Det som nå skjer i Ukraina har alvorlige geopolitiske implikasjoner. Det kan føre oss inn i et scenario av Tredje verdenskrig 

Ukraina og det orwellske «sannhetsministeriet»: Angrepet ble lansert av NATO for åtte år siden.

Manlio Dinucci

Den strategiske planen til USA mot Russland ble utarbeidet for tre år siden av Rand Corporation (manifestet, Rand Corp: how to put down Russia, 21. mai 2019). Rand Corporation, med hovedkontor i Washington, DC, er «en global forskningsorganisasjon som utvikler løsninger på politiske utfordringer»: de har en hær på 1800 forskere og andre spesialister rekruttert fra 50 land, som snakker 75 språk, spredt på kontorer og andre steder i nord-Amerika, Europa, Australia og Persiabukta. Rands US-amerikanske personell bor og jobber i mer enn 25 land.

Rand Corporation, som beskriver seg selv som en «non-profit, partinøytral organisasjon,» er offisielt finansiert av Pentagon, den amerikanske hæren og luftvåpenet, nasjonale sikkerhetsbyråer (CIA og andre), byråer i andre land og mektige ikke-statlige organisasjoner.

Rand Corp.

Rand Corp. er stolt av å ha vært med på å utarbeide strategien som gjorde det mulig for USA å gå seirende ut av Den kalde krigen, da de tvang Sovjetunionen til å bruke ressursene sine i en utmattende militær konfrontasjon. Denne modellen har inspirert til den nye planen som ble utarbeidet i 2019: «Overextending and Unbalancing Russia», dvs. å tvinge motstanderen i ubalanse ved å presse et lass med byrder og plikter på ham, for så å komme og slå ham ned.

Dette er hovedangrepslinjene skissert i Rand-planen, som USA faktisk har anvendt de siste årene.

Først av alt – slår planen fast – må Russland angripes der de er mest sårbare, altså økonomien som er sterkt avhengig av gass- og oljeeksport: Til dette formål må kommersielle og økonomiske sanksjoner brukes, og samtidig må man få Europa til å redusere importen av russisk naturgass, og erstatte den med amerikansk flytende naturgass (LNG).

På det ideologiske og informasjonsmessige feltet er det nødvendig å oppmuntre til interne protester, og samtidig undergrave bildet av Russland for andre land.

På det militære området er det nødvendig å operere slik at europeiske NATO-land øker sine styrker på det anti-russiske området. USA kan sannsynligvis oppnå suksess og store fordeler, med bare moderat risiko, om de investerer mer i strategiske bombefly og langdistanse-angrepsmissiler rettet mot Russland. Utplassering av nye atomraketter med mellomdistanse-rekkevidde i Europa rettet mot Russland sikrer dem høy sannsynlighet for suksess, men medfører også høy risiko.

Ved å kalibrere hvert alternativ for å oppnå ønsket effekt – konkluderer Rand – vil Russland ende opp med å betale den høyeste prisen i konfrontasjonen med USA, men sistnevnte og deres allierte vil måtte investere store ressurser for å avlede dem fra andre formål.

I denne strategien inngikk at – spådde Rand Corporations 2019-plan – “å gi dødbringende bistand til Ukraina, ville utnytte Russlands største sårbarhetspunkt eksternt, men enhver økning i USA-leverte våpen og militære råd til Ukraina ville måtte kalibreres nøye for å øke Russlands kostnader uten å provosere frem en mye større konflikt, der Russland, på grunn av nærhet, ville ha betydelige fordeler.»

Det var nettopp her – ved det Rand Corporation kalte «Russlands største eksterne sårbarhetspunkt», som kan utnyttes ved å bevæpne Ukraina på en måte som er «kalibrert for å øke kostnadene for Russland uten å provosere frem en mye større konflikt» – at bruddet skjedde. Fanget i det politiske, økonomiske og militære kvelertaket som USA og NATO i økende grad strammet til, mens de ignorerte Moskvas gjentatte advarsler og forslag om forhandlinger, reagerte Russland med den militære operasjonen som ødela mer enn 2000 militære anlegg i Ukraina som faktisk ble bygget og kontrollert ikke av Kievs herskere, men av USA/NATO.

Artikkelen som for tre år siden rapporterte om Rand Corporations plan, endte med disse ordene:

«Alternativene i planen er egentlig bare varianter av den samme krigsstrategien, hvis pris i form av ofre og risiko betales av oss alle». 

Vi europeiske folk betaler den prisen nå, og vi vil betale den mer og dyrere, hvis vi fortsetter med å være brikker som kan ofres i USA-NATO-strategien.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på italiensk på Il Manifesto.

Maskin-oversettelse bearbeidet og noe forkortet av Monica Sortland

Manlio Dinucci,  prisvinnende forfatter, geopolitisk analytiker og geograf, Pisa, Italia. Han er forskningsassistent ved Center for Research on Globalization (CRG).

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Global Research

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Hvis nato blir innblandet, betyr det at alle natoland må krige til Russland er overvunnet. Det er ett veldig stort og sykt scenario.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   26 januar 2023 9:04

   «Hvis nato blir innblandet», skriv du. Nato har vore innblanda i Ukraina i mange år. No trappar Nato opp, og har ope proklamert krig mot Russland. At dette er stort og sjukt, har du heilt rett i.

   Meldinga om tysk panzer frå mange land til Ukraina, spelar neppe noka stor rolle for utfallet av krigen, men er ei fantastisk gåve til alle som motiverer Wagner-gruppa og andre russiske avdelingar.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 januar 2023 13:36

  Norske media likar å framstilla Trump som ein tomsing og eit politisk utskot. Trump ville ha 2% av BNP i Novonato til våpen, og har fått fullt gjennomslag for det. No førebur Stoltenberg oss på at 2% er for lite.

  Stoltenberg overgår Trump med god margin, utan å bli framstillt som ein tomsing. Urettferdig presse!

  Svar
  • T.S::
   «Stoltenberg overgår Trump med god margin, utan å bli framstillt som ein tomsing. Urettferdig presse!»

   Trump latterligjorde både Nato og zombien Stoltenberg ( og Merkel ) og WHO og det etablerte maktapparatet.
   Et godt bilde av zombien Stoltenberg.:
   https://www.nrk.no/urix/bolton-om-drama-pa-toppmote_-trump-ville-true-med-a-ga-ut-av-nato-1.15063198

   Han lot seg ikke styre av gutteklubben og de som hadde delt verden mellom seg. Derfor måtte han erstattes av en dement Biden som lot seg styre.

   Pressen er ikke urettferdig , T.S.
   Den er styrt.
   Noen ganger på en slik måte at den avslører seg sjøl, riktignok.
   Men siden bakmennene eier pressen kan de vri og vende.
   ‘ Hva vinner løgnerne med løgnene ? – At vi ikke lengre tror at NOE er sant. ‘

   Svar
 • Hvis det var planlagt for 8 år siden, så må man kunne si at den er elendig fulgt opp og gjennomført. Rand produserer mulige scenarioer slik alle land med forsvarsstudier driver med.

  Svar
 • NATO en selvmordspille for verden ? – Ikke uenig !

  Tidligere marinekorpsoffiser Scott Ritter sier at den USA-ledede NATO-militæralliansen driver krigen i Ukraina med det endelige målet om å beseire Russland. Konflikten handler ikke om å forsvare Ukraina slik vestlige medier forteller oss, den handler og har alltid handlet om å beseire Russland. NATO er allerede nå i en direkte krig med Russland og Russland har all rett til å angripe mål i NATO-land som Tyskland og Polen som fungerer som logistiske sentre for levering av ammunisjon til Ukraina.

  Washington og dets NATO-allierte øker hensynsløst innsatsen for militær seier eller nederlag, i stedet for å prøve å finne en diplomatisk og politisk løsning på en langvarig konflikt. Ukraina blir urimelig utnyttet som en proxy for den USA-ledede NATO-krigen mot Russland. Som Ritter påpeker, er NATO en selvmordspille for verden.

  Hvis målet går videre, vil resultatet bli en generell totalkrig med Russland som vil bli atomvåpen, noe som betyr ødeleggelse av planeten. Det er derfor, hevder Ritter, enhver fredselskende person uansett nasjonalitet bør be om at Russland vinner denne konflikten i Ukraina og beseirer NATO-agendaen.

  NATOs krigsplaner har blitt sådd for mange år siden med kuppet i Kiev i 2014 og bevæpningen av nynazistiske ukrainske styrker. Den ukrainske toppsjefen Valery Zaluzhny er en tilhenger av andre verdenskrigs nazistiske samarbeidspartner og massemorder Stepan Bandera.

  Det er denne amerikanerne og europeerne nå samarbeider med for å forfølge sine krigsplaner mot Russland. Heldigvis, spår Ritter, kommer Russland til å vinne krigen.

  Dette er et marerittscenario for de USA-ledede vestmaktene som har investert så mye i krigen, men som likevel står til å pådra seg et historisk nederlag. Men det bør forstås bredt at det er USA og dets allierte som presser verden til randen av katastrofe !

  Kan ikke noe annet enn å si meg enig !

  God Natt

  Svar
 • Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Herdal

Jorda blir grønnere

Er det et problem?

Forrige innlegg

Støre vil fortsette med det samme:

Forsyne EU med norsk kraft og den norske befolkningen med EUs kraftpriser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.