POSTED IN Olje-Energi

Store deler av befolkningen forstår det.

Støre forstår det ikke.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Støre lyger om kraftkrisen

Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene

På nyhetene i dag (3. aug.) sier Støre at vi har lav fyllingsgrad på grunn historisk lite nedbør i Syd- Norge. Det er feil. Dersom vi ikke hadde hatt netto eksport av kraft siste året, ville fyllingsgraden vært omtrent normal og godt over median og rundt 13 prosentpoeng over dagens fylling. Det vi mangler er krav om at det ikke foretas netto eksport (kun utveksling lik mengde begge veier) når fyllingsgraden er under median.

Dette har Norge suverenitet til å bestemme selv, vi rår over vårt eget vann. Det er ikke nødvendig å krype til EU og be pent, heller ikke reforhandle noen strømavtaler. Fremdeles driver Norge netto eksport av kraft fra vann som vi ikke har. Fordi politikerne vil det.

Forsidebilde: Robert Lukeman

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Terje Aune
  4 august 2022 6:59

  Støre fostår det godt, men han vil ikke forstå det, fordi han er en kapitalist som skal tjene penger. En av flere kjeltringer som må bort. APvelgere våkn opp.

  Svar
 • Må det til en sult periode før befolkningen våkner ?

  Svar
  • Terje Aune
   4 august 2022 7:14

   Ja det å og mere til. Det går fort nå og verst blir det i byene.

   Svar
   • Jeg diskuterte dette med en venn av meg. Han mente at etter 3 uker uten mat vil folk i byene begynne å spise naboene.

   • Du kan ikke spise naboene, fordi naboene er fulle av spike proteiner.

 • Arbeiderpartiets ledelse er kuppet av høyrefolk. Støre, Huitfeldt og Barth Eide er alle trofaste høyrefolk med en høyrepolitisk agenda. Nå må de snart våkne på gølvet.

  Svar
  • World Economic Forum sin sjefsideolog Claus Schwab skryter at sin succé ved å «penetrere – (hans konkrete uttrykk) nasjonalstaters regjeringer». Video med uttalelsen finnes fra et Davos-møte. Innrullert er klart nevnte politikere, en promille sett utifra vestens forrædere som utgjør en overveldende hær idag.

   THE GREAT RESETT, gjennomgås her og nå på Steigan.no i tre deler; obs. en unik sjanse på grei måte å sette seg inn i dette skruppelløse 2030-marerittet (norsk tale), pågående her og nå. Fryktskapende opplegg; forsvart med begrepet «UTVIKLING»development …. for det kan man da ikke si imot/nok et retorisk våpen i hendene på de skruppelløse – – «for the better good» … fra winteroak.com

   Over til Steigan, jeg så invitasjonen i går.

   Svar
   • Rettelse:
    Blogg: Winteroak.org.uk

    A DEVELOPING EVIL: THE MALIGNANT HISTORICAL FORCE BEHIND THE GREAT RESET
    Denne seneste artikkelen kom ut 2. august.

   • The great reset lenke:
    https://steigan.no/2022/08/hvorfor-du-burde-bli-kjent-med-wef/
    Steigan idag:
    «Smart citiies». Gode eksempler på hvordan de ser på menneskeheten som rent imbesile. Går vi virkelig i denne «Rothschild fella».
    Vedkommende eier bl.a. el-verk i California (bare et aldri så lite eksempel på dette dynastiets utbredelse); ref. alle brannene der forøvrig. Folk nektes gjenopprette sine hjem og blir presset inn i smartcities, det betyr eksperiment er på gang. Pågående mareritt.

    Våre kommunale politikere, ikke minst borgermestre ønskes et særs dårlig valg neste år. De gikk søren meg god for giftsprøytene, og et pip slapp og slipper ikke fra dem; når nå helsedepartementet varmer opp på ny.

    Jeg takker både Derimot og Steigan for innsats av en annen verden, samt deres gode «kollegaer» som trår til.

 • Man skal ikke undervurdere presset fra Tyskland. Med skyhøye kostnader for strømproduksjon har Tyskland hele tiden vært i faresonen for å miste industriproduksjon til andre land som har lavere strømkostnader. McKinsey har advart om en slik av-industrialisering av Tyskland for flere år siden. (Strømkostnader er ikke identisk med strømpris, men innbefatter også slikt som subsidier og kostnader til utbygging av strømnett).

  Tyskland prøver å få andre land i EU/EØS til å få samme kostbare energipolitikk som Tyskland slik at tysk industri ikke skal tape. Innenfor EU/EØS har man ikke toll på industrivarer og sentrale EU-land har også felles valuta og renter (devaluering kan dermed ikke brukes som virkemiddel). Felles marked vil kreve felles energipolitikk, men land som Frankrike satser på atomkraft som basis, mens Tyskland derimot satser på kombinasjonen vind-sol-gasskraft som basis (og hvilket land vil da få størst CO2-utslipp fra energiproduksjonen?) . Godt mulig at Tyskland også satser på å importere strøm fra sine naboland som en løsning framover.

  Svar
 • Ap og H og klimaidiotane vil ha høge el-prisar permanent for å kunne bygge dyre vindturbiner. Dei drit i folk.

  Svar
 • ‘Enova, som deler ut pengestøtte til private anlegg, har allerede godkjent flere søknader enn de gjorde i hele fjor.’
  nrk.no/norge/aldri-for-har-sa-mange-sokt-om-stotte-til-a-sette-opp-egne-solceller-1.16056167

  Og hvem er det som betaler Enova? Politikerne? ;-)
  Nei, norske skattebetalere.
  Som altså må støtte småskale solcelle-anlegg. Et politisk sløseri når vi har vannkraftanlegg som kan produsere strøm til 1/10 av prisen.
  Og nasjonen Norge kaster altså bort gode arbeidskrefter på småskala solcelle-produksjon/montasje og vedlikehold. ( Likeså med private varmepumper. ) Istedet for å bygge boliger, som vi mangler.
  – Fordi merkantilist- politikerne vil ha sine avgifter fra vannkraftproduksjonen. – Som naturlig nok gjør innbyggerne frustrerte, og engstelige for å ikke greie politikernes avgiftsgalskap.

  Fei politikerne ut. Kast de i fossen; de er troll i det norske samfunnet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gallup fra USA.

Først spise, siden moral.

Forrige innlegg

VAERS-data fra USA:

Flere mennesker har fått hjerneskade fra Covid-vaksiner enn fra alle andre vaksiner til sammen de siste 30 årene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.