POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Er de redd for vitneutsagnene?

USAs moderne våpensystem utsletter fangeleir.

25 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi publiserer denne korte meldingen av to grunner. Vi har tillit til reportasjene til Eva Barlett fordi hun ikke referer til det andre har sett men besøker de stedene der det har skjedd noe. Det gjorde hun i Syria under krigen der og det gjør hun nå i Ukraina.

Den andre grunnen er indirekte. Våre medier skriver ikke om saken lenger og det forteller at det er en dårlig sak for dem. Russland har ønsket en internasjonal granskningskommisjon til stedet. Dette forteller også at de har gode kort på hånden.

Vi sitter altså med en historie der USAs høyteknologiske våpen (HIMARS) som angivelig skulle endre krigens gang blir brukt mot ukrainske krigsfanger i russisk varetekt. En kan jo lure på hva en har vært redd for. Det mest nærliggende å tro er det Bartlett skriver.

Knut Lindtner
Redaktør

Kiev eliminerer krigsfanger (vitner)

Av Eva Bartlett

Eva Bartlett – Wikipedia
Eva Bartlett

Advarsel: grafiske bilder

Ganske grusomme scener i dag ved interneringssenteret nær landsbyen Jelenovka som Ukraina bombet sent i går kveld med amerikanske HIMARS. Pressesekretær for DPRs militærkommando, Eduard Basurin , sa at det er bekreftet at 53 ukrainske krigsfanger er døde og 71 såret.

Dødsstanken var overalt. Brent lik, lik dødsårsak splinter … blodspruter overalt

Ukraina gjorde dette med vilje mot sitt eget folk, sine egne soldater, soldater som hadde overgitt seg og, som Basurin påpekte, tilsto sine forbrytelser mot Donbass sivile, deres drap på Donbass sivile, som kom fra befalingsordre, som kom fra Kiev.

https://www.globalresearch.ca/kiev-eliminates-pow-witnesses/5788408

Forsidebilde fra Wikipedia.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 055 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

25 kommentarer. Leave new

 • Og igjen ser vi at media i Norge utelater nyheter og fakta.
  – Når de ikke lyver.

  Vi så det i Norges Libya-angrep.
  Vi ser det nå.
  Når skjønner vi?

  Svar
 • Når det gjelder banderafolkets desperasjon og forsöket på å skremme egne soldater til taushet,jeg har iallefall ikke glemt at toppfigurene som ble fjernet fra Azov stal,de ble flyttet til Moskva,der synger de sikkert den ene sangen etter den andre,alle på ulike språk.
  Meningen med bombingen av denne fangeleiren var nok heller en advarsel fra Banderafoket til sine egne soldater,la dere ikke ta til fange.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  5 august 2022 0:38

  Russernes historie holder imidlertid ikke vann.

  Bevisene finnes i bildene fra den utbrente bygningen. Skadeomfanget er svært lite og åpenbart ikke forårsaket av et HIMARS missil eller noe annet tilsvarende våpen. Et HIMARS-missil har 120kg sprengstoff med tusenvis av fragmenter. Et slikt missil ville jevnet en slik bygning med jorden og etterlatt klare indikasjoner på et slikt angrep.

  Utdypning:

  Bygningen har et enkelt blikktak. Videre er det 7-8 meter med luft ned til en rekke rader med senger på gulvet. Veggene er en enkel mur eller betongkonstruksjon.

  Et HIMARS-missil ville gått uhindret igjennom taket og eksplodert på bakkenivå. Radene med senger ville blitt omgjort til forvridd metall. Vegger, vindusrammer og tak ville blitt mer eller mindre blåst bort. Dette ville etterlatt et stort krater og tydelige spor av hull fra fragmentene over hele området.

  Imidlertid viser bildene en relativt intakt bygning, uten spor av fragmentering eller et krater, og radene med senger er mer eller mindre intakt. Det har åpenbart ikke vært en stor eksplosjon av dette kalibret.

  Pentagon har videre uttalt at det ikke noe som tyder på at skadene er forårsaket av et HIMARS-missil, noe som stemmer overens med billedmaterialet.

  Derimot er det tydelig at det har vært en omfattende brann. Satelittbilder viser også at det ble gravet flere titalls groper i nordenden av den indre leiren vel en uke før «angrepet». Størrelse og orientering kan tyde på at dette er graver. Dette er i så fall en sterk indikasjon på at dette var isenesatt.

  Det er videre plukket opp telefonsamtaler fra russiske soldater som beskriver hvordan det hele ble isenesatt – og utrykker sin forferdelse – selv om dette ikke er uhavengig bekreftet.

  Videre er det på det rene at fangene ble flyttet ut av brakkene i den indre leiren til det såkalte industriområdet i den yttre leiren før «angrepet». Flere videoer fra hjelpearbeideres besøk i leiren tidligere i sommer viser at fangene på dette tidspunktet var internert i disse brakkene.

  Det er også svært mistenkelig at ingen fangevoktere eller annet russisk-relatert personnel ble drept eller skadet.

  Det er heller ikke realistisk at ukrainske styrker kunne vite at fangene ble flyttet fra brakkene i den indre leiren til bygningen i utkanten av leiren og dermed visste nøyaktig hvor og når de skulle angripe.

  Bildene i russisk media av de påståtte restene av et HIMARS-missil stammer i virkeligheten fra en tidligere hendelse. Det er foreløpig ikke publisert slike bilder fra selve leiren.

  Den rådende teorien er at russerne, trolig i form av Wagner-leiesoldater – kjent for sin brutalitet – isenesatte det hele ved å sperre de ukrainske soldatene inne og deretter avfyrte brannbomber. De fysiske billedbevisene ser ut til å støtte dette.

  Dette er heller ikke noe nytt. I April ble angivelig russisk personell i Mali, trolig leiesoldsater fra Wagner-gruppen, tatt på fersk gjerning av franske droner i ferd med å isenesette etterspillet av en massakre for å implisere franske styrker.

  Oppsummert: Alt tyder på at dette er isenesatt. Det føyer seg inn i en lang rekke av russernes brutalitet, samt omfattende og systematiske krigsforbrytelser så langt i krigen.

  Svar
 • USA driver en proxy krigföring,det har du kanskje ikke fått med deg Björnar ?.Jeg vet jo ikke hvor du henter dine synspunkter fra men å bruke en «pentagon»påstand som bevis uten kilde,det er bare dumt.Det er kanskje en uofissiell kilde innen pentagon ?.Det er mange slike uofissielle som blir sitert av «den frie pressen».
  Du sier videre at ingen russere ble skadet eller drept,hvilken kilde du er Björnar til tull og töys.Er ikke denne fangeleiren drevet av utbryterrepublikken ?.Da er den ikke russisk drevet ,men ?.
  Så begynner du å lage suppe for alvor ved å dra inn Wagnergruppen og en historie fra Mali som bevis for at den samme gruppen er involvert i fangeleirmassakren,Björnar,du blir sikkert årets mann i Daily Beast.
  Du sier at «det forelöpig ikke er publisert bilder fra leiren,men du Björnar du har analysert og kommer med en påstand basert på bilder som ikke er publisert.Det er bra gjort.
  Eva Bartlett har värt i leiren,hun har publisert videoer og bilder Björnar,altså,det finnes publiserte bilder,men du Björnar velger å kommentere upubliserte bilder.
  Jeg velger å kalle deg en informatör av falsk informasjon,det er jo ikke ukjent at det er det du har drevet med her på derimot.
  Forövrig er 11 stk leirpersonell meldt skadet.

  Svar
  • No er du god Jan, sjølv om du haustar lavthengande frukt.

   Svar
   • De höyerehengende fruktene i det falske hyllebärtreet tar det litt mer tid å ta ned,da må folk först vekkes opp fra den store lögnen,de må på en måte få seg en ny almennutdanning og det tar tid.Imellomtiden er det jo göy å drive gjön med «tjallargutane».
    Ellers takk for kommentar S.

    Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   8 august 2022 0:19

   Jan Zörlie,

   Jeg noterer at du ikke kommenterer hva innlegget mitt faktisk handlet om: Hva billedmaterialet faktisk beviser.

   Et enkelt Google billesøk på «ukrainian prison bombing» gir en mengde treff som viser omfanget – eller mangelen på sådann – av skadene:

   https://www.google.com/search?q=ukrainian+prison+bombing+&tbm=isch&ved=2ahUKEwjap4Kn2bX5AhVHmYsKHWiYChcQ2-cCegQIABAA&oq=ukrainian+prison+bombing+&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIECCMQJ1CfEFifEGD4EWgAcAB4AIABOYgBbZIBATKYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=3THwYprFGMeyrgTosKq4AQ&bih=922&biw=1740&rlz=1C1CHBD_enSE914SE914

   Du skrev videre:

   «Du sier at «det forelöpig ikke er publisert bilder fra leiren,men du Björnar du har analysert og kommer med en påstand basert på bilder som ikke er publisert.Det er bra gjort.
   Eva Bartlett har värt i leiren,hun har publisert videoer og bilder Björnar,altså,det finnes publiserte bilder,men du Björnar velger å kommentere upubliserte bilder.»

   Du feilsiterer meg her. Det jeg faktisk skrev var:

   «Bildene i russisk media av de påståtte restene av et HIMARS-missil stammer i virkeligheten fra en tidligere hendelse. Det er foreløpig ikke publisert slike bilder fra selve leiren.»

   Du må gjerne vise bilder av Eva Bartlett som viser restene av et HIMARS-missil.

   Du skrev videre:

   «Forövrig er 11 stk leirpersonell meldt skadet.

   Jeg har ikke sett noen kilder på dette, men kan selvsagt ta feil. Kanskje du har en kilde?

   Du skrev videre:

   «Så begynner du å lage suppe for alvor ved å dra inn Wagnergruppen og en historie fra Mali som bevis for at den samme gruppen er involvert i fangeleirmassakren,Björnar,du blir sikkert årets mann i Daily Beast.»

   Jeg skrev slettes ikke at noe var bevist. Igjen, du feilsiterer meg. Jeg skrev:

   «Den rådende teorien er at russerne, trolig i form av Wagner-leiesoldater»

   Igjen, gjør et enkelt søk. Det er en mengde artikler som knytter Wagner til dette. Det Ukrainske forsvarsdepartementet har f.eks. uttalt følgende:

   «– According to available information, it was carried out by mercenaries from Wagner under the personal command of the nominal owner – Yevgeny Prigozhin, writes Ukrainian intelligence.

   – The organization and execution of the terrorist attack was not coordinated with the leadership of the Ministry of Defense of the Russian Federation.»

   Så skal man, som alltid, selvsagt ta slike historier med en viss klype salt, men det faktum at Ukrainerene peker på Wagner og ikke det Russiske forsvaret, gir historien krediblitet. Men inntill FN får tilgang for å gjøre analyser, så forblir dette spekulasjon.

   Svar
   • Björnar,du må gjerne forsöke å forsvare din siste ynkelige rest av troverdighet,men kanskje det er en god ide å sjekke opp hvilken vei til og med söppelpressens vind blåser.
    Når du Björnar viser til Ukrainske kilder,som skal bekrefte dine påstander,da blir det ganske så dumt.
    Zelensky og hans propaganda maskin,du vet denne komikern og tv teamet hans som kaller seg president og regjering i Ukraina har ikke siden han ble valgt i ,var det 2018 ? gjort noe annet enn å löpe private vestlige näringsinteressers ärend,de har snudd opp ned på alt,forandret lovverk og samlet inn penger og våpen,50 % for the big Guy og mottat billioner av dollar i stötte som så blir sluset rundt i det korrupte systemet til alle bandittene har fått sin del av kaka,så bevilges nye fantasisummer som blir tryllet fram i de de digitale seddelpressene i et evig kretslöp.
    Her i Norge,på et alternativt medium kryper det frem fra et höl,noe som ikke har värt aktivt på en stund og bruker dette korrupte sirkusapparatet som bevis på at krypet snakker sant.

    Svar
    • Bjørnar Bolsøy
     8 august 2022 22:34

     .Jan Zörlie skrev:

     «Björnar,du må gjerne forsöke å forsvare din siste ynkelige rest av troverdighet,men kanskje det er en god ide å sjekke opp hvilken vei til og med söppelpressens vind blåser.»

     I forrige innlegg skrev skrev du:

     «Forövrig er 11 stk leirpersonell meldt skadet»

     Dette har du ikke svart på. Igjen, har du en klide?

     Grunnen til at jeg er nysjerrig er at den 29. juli uttalte Darya Morozova, kommisær for menneskerettigheter i Folkerepublikken Donetsk, følgende til Zvezda, en nyhetskanal operert av det russiske forsvarsdepartementet (sitat fra Telegramkanalen til Zvezdanews):

     «the staff of the pre-trial detention center were not injured – the wounded and killed were only among the prisoners.»

     Med andre ord: Morozova bekrefter at det ikke var noen i leirpersonalet som ble skadet.

     Har du noen innspill til dette?

     Svar
     • Kilde,ja iEarlGrey,Graham Phillips,John Mark Dougan,Eva Bartlet.
      Når det gjelder bildebevis og Himars rester,det har ikke jeg sagt.Derimot viser etterforskningen så langt at at det sannsynligvis er et droneangrep styrt fra dpr kontrollert område.Det er krig Björnar,hva som er sant og usant tar tid å finne ut av,men det blåser mer og mer fra en kant nå.
      President Lewinsky og hans mediesirkus går på den ene blemma etter den andre,opinionen snur,men ikke du.

     • Mer kilder til deg BB.Douglas mcgregor,Scott Ritter,Alex Mercouri.
      Sånn,da har du litt hjemmelekser,kanskje ikke informasjon alle forstår,det har med kunnskapsnivå og evnen til å läre noe nytt å gjöre.

 • Det er beklagelig å måtte fullstendig avfeie en part i en konflikt for da er det ingen kommunikasjon, bare reell krig gjenstår. Men slik har det blitt. Det har vært skrevet om Ukrainas etteretning, hvordan dem har adoptert motto fra Sun Tzu, hvilket gjør dem til del av og fortsettere av The Empire of Lies.
  Og de har levert nok til at vi kan se dem er fullstendig skamløse, de lyver straks de har sjansen, og forsøker seg på falske psyops, men blir avslørt.
  Slik opptrer en part som er fullstendig innstilt på krig og ikke vil ha kommunikasjon.
  De har forbudt alle opposisjonspartier og vår frihets elskende presse roser deres demokrati.

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   10 august 2022 0:49

   Valgeir skrev:

   «De har forbudt alle opposisjonspartier»

   Det er ikke riktig at Ukraina har forbudt «alle opposisjonspartier». De har i virkeligheten forbudt russisk-vennlige partier, som har som mål å innføre en russisk-støttet regjering. Og det er jo ikke så merkelig i all den tid Ukraina er under invasjon av Russland.

   Men det høres ut som om du beskriver dagens realiteter i Russland. Et stadig mer totalitært styre hvor all opposisjon eller protester knebles og makten sentreres rundt Putin. Det er videoer av folk som blir arrestert på Manezhnaya-plassen i Moskva før de i det heletatt har utrykket noen meninger. Her skal all potensiell opposisjon slås ned, selv de som faktisk støtter invasjonen. Så tidlig som i mars rapporterte den russiske uavhengige organisasjonen «OVD-Info monitoring group» at så mye som 13000 personer hadde blitt arrestert i 63 byer.

   I det siste har både Putin, medlemmer av Dumaen og sist, forsvarssjef Sergei Shoigu den 27. juli, åpenlyst snakket om at målesetningen er å gjenskape det Sovjetiske imperiet:

   «Soon, there will be the Soviet Union again and we will again live in peace.»

   Det bør gå kaldt nedover ryggen til de fleste europerere.

   Svar
   • OVD info er ett Non Government office ,altså ett NGO organ som om man graver litt vil finne ut er det samme vanlige med rötter i noe som «kalles Open Society.hehe.En George Soros og en Daniel Sachs lurer i skyggene.
    Det bör gå kaldt nedover ryggen på europeerne når de forstår hva President Lewinsky,Stephan Bandera folket og det neoliberale vest har stelt til med mot både ukrainere,russere og europeere.Når den felles forståelse,den felles bevistheten forener folket,da blir det månelyst,da blir det ikke lett for det privateide Bank oligarkiet,heller ikke blir det lett for de stöttespillerne nedover i pyramiden som helhjertet har värt med på faenskapen,eller hva Björnar,hva mener du vil skje om Trump,Xi,Putin og Erdogan fosser frem og slår ned på sine motstander innen etteretning,presse mm,om de fjerner alle disse som sitter i mörket og styrer.
    Det er veldig mye oppstyr om dypstaten om dagen,både internasjonalt og nasjonalt,hva mener du Björnar,har du noen mening ?.Du synes kanskje dypstaten er bra,at transparens er noe tull,ja det kan jo virke slik,for hver gang du piper,er det for å benekte det som alle ser,ja untatt de med sveisebriller og teflondrakt.

    Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  11 august 2022 1:03

  .Jan Zörlie skrev:

  «Kilde,ja iEarlGrey,Graham Phillips,John Mark Dougan,Eva Bartlet.»

  Igjen, du skrev:

  «Forövrig er 11 stk leirpersonell meldt skadet»

  Kan du vise hvordan iEarlGrey, Graham Phillips,John Mark Dougan, Eva Bartlet har beskrevet at «11 stk leirpersonell meldt skadet?» Og videre: Hvordan Darya Morozova, kommisær for menneskerettigheter i Folkerepublikken Donetskh, eventuelt tar feil i denne saken?

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  11 august 2022 1:06

  Jan Zörlie skrev:

  «Når det gjelder bildebevis og Himars rester,det har ikke jeg sagt.Derimot viser etterforskningen så langt at at det sannsynligvis er et droneangrep styrt fra dpr kontrollert område»

  Hvilken ettterforskning sikter du til?

  Svar
 • Hei BB.
  Jeg har gjort noen sök på google idag,jeg har forsökt å söke med forskjellige vinklinger og du har nok helt rett,google har «sensurert bort alle linker til at russisk personell ble skadet i fangeleiren,det er faktisk helt umulig for meg å finne linker til hva Russerne mener eller hva russerne har offentliggjort,så da står vi tilbake med det som det Lewinsky hyllende mediene hevder.Og mediene,altså söppel pressen som alltid snakker sant,som faktasjekker alt og er fullstendig nöytrale,som aldri sensurerer du vet bb,den pressen som både er dommer og böddel,den har bestemt at Lewinskys «gode» har blitt massakrert av de fäle russerne.Google har som vanlig levert sökeresultater som google vil at vi skal se,det google ikke vil vi skal finne,det er enten lengst bak i sökerekken eller borte.Da må i tilfelle de som kan med det bruke wayback sökefunksjonen for å finne nyhetsbildet fra den aktuelle perioden for å faktasjekke,en teknologi jeg ikke behersker.
  At medienes «söppelpressens» eierskap skulle ha betydning for at nöytral nyhetsdekning er gjennomfört eller ikke, burde vel ikke väre ukjent.
  Så BB,jeg kunne gått igjennom timesvis med videoer fra de linkene jeg ga deg og funnet frem til hvilken reportasje der det blir hevdet det motsatte av dine sannferdige kilder,det gidder jeg ikke,folk får tenke sitt,de får gjöre seg opp en mening,men fraväret av objektiv nyhetsformidling burde väre en vekkerklokke,de burde spörre seg,hva er det som mangler,hva mener og sier den andre siden,mener russerne det samme som Lewinsky ?

  Svar
  • Forresten BB,du kunne forsöke RT (russia today) eller sputnik ?.Nei faen,det blir vanskelig,våre styresmakter har bestemt at vi ikke skal få tilgang til Russisk informasjon,det er visst uheldig å bli servert ulike oppfatninger,det dumme folket skal ikke selv få vurdere hva de mener er troverdig.Pappa Stat forbeholder seg retten til å bestemme hva vi skal mene,sånn er det med det.
   Hva synes du om det BB ?.synes du det er bra ?.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    12 august 2022 3:06

    .Jan Zörlie skrev:

    «Forresten BB,du kunne forsöke RT (russia today) eller sputnik ?.Nei faen,det blir vanskelig,våre styresmakter har bestemt at vi ikke skal få tilgang til Russisk informasjon,»

    Sier du at du ikke har tilgang på Sputnik eller RT?

    Jeg følger både Sputnik og RT daglig, samt russiske twitterkontoer, blogger og andre kanaler. Alt er åpent tilgjengelig og formidler daglig russernes versjon av virkeligheten.

    I forrige innlegg skrev du:

    «Derimot viser etterforskningen så langt at at det sannsynligvis er et droneangrep styrt fra dpr kontrollert område»

    Jeg repiserte:

    «Hvilken etterforskning sikter du til?»

    Jeg tenker at du vel må ha noe noen slags erindringer om hvilken etterforskning – dvs. hvem og hva – dette handlet om?

    Du skrev videre:

    «Jeg har gjort noen sök på google idag,jeg har forsökt å söke med forskjellige vinklinger og du har nok helt rett,google har «sensurert bort alle linker til at russisk personell ble skadet i fangeleiren,det er faktisk helt umulig for meg å finne linker til hva Russerne mener eller hva russerne har offentliggjor»

    Pussig nok har jeg ingen problemer med å verken google, lese eller se russiske nyheter eller TV-reportasjer om dette eller alt annet som foregår i russiske medier. Kanaler som RT, Sputnik, Twitter, Telegram, Youtube og andre: Og, som nevnt, det russiske forsvarets egen kanal: tvzvezda.ru.

    En rekke reportasjer fra russiske journalister på stedet er lett tilgjengelig, f.eks. her gjengitt av RT.com og Telegram:

    ‘rt.com/russia/559996-kiev-ukraine-remains-pows’
    ‘t.me/RtrDonetsk/7998’

    I forrige innlegg hevdet du å ha kilder om din påstand om at: «Forövrig er 11 stk leirpersonell meldt skadet»

    Du skrev:

    «Kilde,ja iEarlGrey,Graham Phillips,John Mark Dougan,Eva Bartlet.»

    Jeg mener ikke å virke besnærende – jeg er er absolutt interessert i andre meninger og kilder så lenge det kan underbygges – men sier du at disse kildene plutselig har forsvunnet fra din PC og ikke lenger er tilgjengelig?

    Jeg har gjort en del søk, men finner foreløpig ikke noe som støtter det du hevder. Jeg kan selvsagt ha gjort en dårlig jobb, men, jeg har heller ikke noe problem med å finne artikler om f.eks. Eva Bartlet om denne saken:

    ‘rt.com/russia/559996-kiev-ukraine-remains-pows’

    Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  12 august 2022 3:15

  Mens vi snakker om Russlands formidling av virkeligheten.

  Et godt eksempel hvordan russerne stadig forsøker å dekke over eller bløffe om ubehageligheter i krigen – ofte på amatørmessig vis – var angrepet på Saki/Novofedorivka luftbasen på Krim for noen dager siden.

  Det Russiske forsvaret var raskt ute å hevdet at det hele var en ulykke og skyldtes “violation of fire safety requirements.”

  Men nokså umiddelbart begynte mobilopptak å fylle sosiale medier, og det var tydelig at russernes forklaring skurret. Her kunne en se flere store eksplosjoner – noen russiske vitner snakket om opp til 12 – over et større område. Videoer viser også at noen av eksplosjonene skjedde samtidig og et godt stykke fra hverandre, noe som rimet dårlig med at det hele skulle ha vært en ulykke.

  Så kom satellitbildene og fjernet enhver tvil. Her viser bildene en rekke kratere, minst seks ødelagte bygninger og rundt 10 ødelagte jagerfly over et område som spenner nesten en kilometer.

  Det spekulerers nå heftig rundt hvordan ukrainerene kunne gjennomføre et slikt angrep. Basen ligger langt utenfor rekkevidde for de kjente våpensystemene ukrainerene skal være i besittelse av. Det meste tyder på langtrekkende missiler/artilleri, og hvis det er riktig, har Ukraina tilgang på systemer som så langt ikke er kjent. Ukraina operer riktignok et mindre antall, egenproduserte og relativt moderne Wilcha M2 MLRS-systemer med en opplyst rekkevidde opp til 200 km.

  Men i og med at basen ligger 250 kilometer fra områder som Ukraina disponerer, er det en usikker teori. Det kan likevel være slik at den graderte rekkevidden er større enn det som er offentlig publisert, slik det ofte er med våpensystemer. Imidlertid har Wilcha en opplyst treffsikkerhet på 15-30 meter mens alle de ødelagte bygningene er truffet med svært nøyaktig presisjon, noe som gjør denne teorien usikker.

  Droner blir diskutert, men igjen er avstandene så store at det virker lite sannsynlig. Det spekuleres også på om Ukraina i all hemmelighet kan ha mottatt det mye omtalte ATACMS-missilet fra USA, som kan avfyres fra HIMARS og M270-systemene. Dette missilet har en opplyst rekkevidde på opp til 300 km og har den presisjonen som skal til.

  Uansett er angrepet en stor flause og tilbakeslag for russerne. Både etteretning og luftvernsystemene har åpenbart feilet, noe det har vært mange eksempler på så langt i krigen.

  Russerne har ikke mistet så mange fly i en enkelt hendelse siden starten av invasjonen. Sattelittbilder viser at de gjenværende flyene forlater basen, til fordel for sikrere lokasjoner lengre unna. Dette skaper betydelige taktiske og logistiske utfordringer, som betyr at kampkraften i regionen er betydelig svekket. Nå må russerne også ta høyde for at de kan bli angrepet over mye større avstander – ikke bare på Krim – og det vil fremtvinge taktiske og strategiske endringer.

  Svar
  • Wasan Totland
   12 august 2022 22:17

   For en gangs skyld er jeg enig med deg. Man har ant at noe slikt ville komme. Det kommer nok angrep på mål inne i Russland også etter hevrt for å eskalere krigen.

   Svar
 • Ingen offisielle ukrainske kilder har bekreftet angrepet,men flere uofisielle.Selv i vest er man tilbakeholdne med å si noe som helst,annet enn at det har värt flere eksplosjoner og ödeleggelser ved flybasen.
  Det spekuleres i om det kan ha värt en sabotageaksjon og russernes versjon er at eksplosjonene skyldes glipp i egne sikkerhetsprosedyrer.
  Uansett BB,dette er flaut for Russerne.Og som jeg sa litt för i diskusjonen og som jeg skal utdype litt mer.
  Det er krig Björnar og den föres på fler fronter.Propagandakrigen vinner forelöpig Ukraina,da de har hele propagandaapparatet til «vest»som oppbacking.
  Men Björnar,en krig avgjöres ikke i mediene,det er det som skjer på bakken som er av betydning.
  Helt siden krigen startet har våre medier meldt om Lewinsky/Ukrainas fremganger,taktiske tilbaketrekninge mm,mens de som fölger med på kartet ser at russerne vinner terreng,dag for dag og uke for uke,dette til tross for meldinger om store ukrainske offensiver,akkurat nå,mens jeg skriver faller Bachmut.Ukrainerne har store tap av tropper og materiell og dette bare öker nå som mer og mer reservestyrker med dårlig trening og krigserfaring blir satt inn mot fronten.Ellers er det jo aktuelt med dette atomkraftvrket som blir beskutt,noen hevder at russerne beskyter seg selv,og noen hevder det er ukrainerne,som sagt,det er krig og å holde krigen igang,det tjener våpenindustrien og Lewinsky trenger positive oppfatninger i vest for å kunne motta mer boomerangpenger og våpenstötte.
  Det er tegn på at noen mer kjente medier begynner å rapportere mer sannferdig om det som utspiller seg.
  Financial times er ett av disse.
  At du har tilgang på RT og Sputnik Björnar er jo bra,kan du dele med oss andre ,hvordan du har fått til det?ett enkelt sök på disse to gir til svar at disse kanalene er stengt pga av «Russlands Fiendtlige»handlinger,kanskje er de åpne igjen.

  Svar
  • Sputniknews er fortsatt jammet. Tror det var RTs videokanal eller noe sånt som ble sensurert, men den vanlige rt har vært åpen hele tiden. Skulle bare mangle, RT har en standard kommentar som avslutter alle innlegg om ukraina konflikten som sier med andre ord at Russland angrep uprovosert. Det er veldig usant.

   Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   14 august 2022 21:34

   I det siste har det kommet flere analyser og ekspertuttalelser om saken. Blant annet Washington Post og CNN har reportasjer basert på intervjuer med eksperter på våpensystmer, eksplosiver, rettsmedisinere og lignende.

   Konklusjonen er entydig: Det kan umulig ha vært et HIMARS-missil eller noe lignende våpen. Bildene viser en strukturelt intakt bygning, ingen skader på omgivelsene, og det er ingen spor etter en kraftig eksplosjon.

   Her er bilder av et HIMARS-angrep mot en langt større lagerbygning i Nova Kakhovka den 12. juli. Som man kan se er bygningen jevnet med jorden og det er tydelig krater:

   ‘cdn.cnn.com/cnn/interactive/2022/08/europe/olenivka-donetsk-prison-attack/media/images/Nova-Kakhovka-Kherson-HIMAR-1.jpg’
   ‘cdn.cnn.com/cnn/interactive/2022/08/europe/olenivka-donetsk-prison-attack/media/images/Nova-Kakhovka-Kherson-HIMAR-2.jpg’

   Til sammenligning, bilder fra fangeleiren som viser en relativt intakt bygning og at store vanntanker ble installert dagen før brannen, hvilket vekker betimelige spørsmål:

   ‘cdn.cnn.com/cnn/interactive/2022/08/europe/olenivka-donetsk-prison-attack/media/images/water-tank.jpg’

   ‘edition.cnn.com/interactive/2022/08/europe/olenivka-donetsk-prison-attack/index.html’

   «Weapons expert Chris Cobb-Smith, who reviewed images and video of the aftermath, says the building, a warehouse with thin walls and metal roof, would not have been left standing by a HIMARS strike.

   “There’s no crater anywhere in those videos, the beds did not move, pillars are undamaged, but there is massive fire damage visible. If it was a guided multiple launch rocket system, you’d see craters, ceilings and walls shattered, bodies blown up,” Cobb-Smith said.

   “There is little if any sign of significant blast damage to either the structure or to the bodies. The damage would seem to be caused overwhelmingly by an extensive and intensive fire. Much of the damage to the roof also seems to be caused by it falling in rather than being impacted by the trajectory of a munition or by a blast effect.”»

   «Janes, a defense intelligence group, told CNN that “there is almost no sign of damage from ‘fragmentation’ on the internal walls and the tin roof (although bent, the latter does not seem to have significant holes made by shrapnel).”

   “There are signs of extremely high temperature inside the building, but apart from a portion of the tin roof, there is no structural damage,” the Janes assessment said.»

   Svar
   • Hei BB,da ser det ut som at jeg hadde rett,ingen tegn til noe Himar missil,da gjenstår det å få vite hva som traff fangeleiren og det får vi sikkert vite når kruttröyken etter propagandakrigen har lagt seg.
    Har du forresten fått med deg at Kissinger nå har gått ut offentlig og sagt at vest snarest bör akseptere en multipolar verdens orden ?.
    Ja flere vestlige propagandamaskiner som Washington Post,New York Times og Wall street journal begynner nå å skrive mer edruelige artikler om det som foregår i Ukraina.Hva kan det skyldes ?.
    Eller så lurer jeg på om du har hört ryktene om at blant dokumentene FBI gjorde beslag i, i Mar del Lago inneholdt alle Hilarys «slettede » e poster ,om det er riktig kan jo ikke lenger FBI si de ikke har mulighet til å vurdere disse lenger.
    Ja ,det kunne väre interessant å höre dine synspunkter om disse executive orders som Trump skrev og som Joe Biden har forlenget,det er et spill i kulissene her som jeg tror snart vil eksplodere i pressen. Det kommer jo nå en oppfölger til 2000 mules som forövrig ingen i den alternative medieverden synes å ha särlig interesse for,denne nye kalles The Pit.Det mest oppsiktsvekkende for meg er at det hevdes at globalistiske krefter utenfor USA har blandet seg inn i amerikanske forhold og dermed begått brudd mot konstitusjonen og det amerikanske folk og da kommer noe som kalles «LAW OF WAR til anvendelse.Kjenner du til noe av dette ?.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Gallup fra USA.

Først spise, siden moral.

Previous Post

VAERS-data fra USA:

Flere mennesker har fått hjerneskade fra Covid-vaksiner enn fra alle andre vaksiner til sammen de siste 30 årene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.