POSTED IN Krig-fred, NATO, Ukraina

Stadig mer tyder på det.

Det pågår en krig mellom Nato og Russland i Ukraina.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Et nederlag for Ukraina mot de russiske styrkene i lys av de meldinger som det blir stadig flere av vil bety et nederlag for Nato. En rekke Nato-land har tømt sine våpendepoter til ingen nytte, men til stor glede for krigsindustrien, særlig i USA.

Ukraina-krigen avdekker i virkeligheten hvilken oppblåst ballong Nato i praksis er. Alliansen ( i praksis USA) har klart seg i kriger mot underlegne motstandere som Libya og Afghanistan. Det gjør de ikke nå og det som har skjedd avdekker en allianse som i praksis er langt svakere enn det de har fremstilt seg som. Russlands militær-maskin avdekker nå Natos svakheter. Mot en sterk motstander taper Nato.

Det er en viktig grunn til at særlig USA og UK insisterer på at Ukraina skal holde krigen gående. Politisk vil et militært nederlag i Ukraina i praksis være et nederlag for Nato/USA. Men på bakken i Ukraina går det nå Russlands vei slik det egentlig har gjort det hele tiden.

At det har vært Nato-tropper i Ukraina, ved fronten kamuflert som frivillige, er derfor ingen overraskelse. Og nå bekreftes det fra New York Times at de har vært der hele tiden og i stort omfang. Det gjør Nato-nederlaget enda større.

Knut Lindtner
Redaktør.

Soldater sendt av vestlige land kjemper i Ukraina

President Joe Biden proklamerte det høyt og tydelig: «Ingen amerikanske støvler i Ukraina!.» NATO formidler stadig det samme budskapet: Alliansen er ikke i krig i Ukraina, den støtter de ukrainske væpnede styrkene, men er ikke involvert i kampene.

Ifølge New York Times har imidlertid enheter med ansvar for logistikk vært utplassert i Ukraina av Pentagon og CIA helt siden krigen startet. Dette militære personellet er der for å overvåke transporten av våpen til frontlinjen og gi råd til de ukrainske kamptroppene.

Canada, Frankrike, Litauen og Storbritannia har tilsynelatende også stasjonert menn i Ukraina.

Denne informasjonen ble lekket rett før NATO-toppmøtet i Madrid.

«Allied Commandos in Ukraine Secretly Funnel Aid to Troops», Eric Schmitt & Julian E. Barnes & Helene Cooper, The New York Times, June 16, 2022.

https://www.voltairenet.org/article217498.html

Forsidebilde: Marek Studzinski

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «det de ønsker er at krigen skal vare så lenge som mulig og helst evig…»

  ‘ I nyere tid sa Richard McKenna, tidligere president i Midlands Bank of England, «De som lager og utsteder penger og kreditt styr regjeringens politikk og hold i hendene folks skjebne. »
  ….De bryr seg ikke om hvem som vinner, fordi mens nasjonene låner store mengder penger til å drepe hverandre, gjør internasjonale bankfolk store mengder på penger fra rentebelastningene de gjør hver nasjon betale. De har også makt til å kontrollere krigsresultatet ved bare å kutte ut pengestrømmen de låner ut. ‘
  ericdubay.wordpress.com/2018/07/05/the-federal-reserve/

  Svar
 • Wasan Totland
  2 juli 2022 9:51

  Hvor ble det av kommentaren Knut?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Svært mange vaksineskadde og døde etter mRNA-vaksinering.

De offisielle tallene er toppen av isfjellet.

Forrige innlegg

Oberst Douglas MacGregor i radio-intervju:

USA er i motsetning til Russland ingen landmakt. Når det blir vanskelig seiler vi vekk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.