POSTED IN Virkelighetsforståelse

Spørsmålet om krig og fred:

Hvor er venstresiden?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Venstresida forsøker ikke engang å utvikle et kritisk alternativ til «stats-sannheten» om korona

Etter den 11. september 2001 etterplapret venstreorienterte organisasjoner og ledere i alle vestlige land uten noe om og men den offisielle sannheten om angrepene. Denne blinde aksepten av en statlig fortelling preger fremdeles venstresidas oppførsel rundt temaet korona. Hva forklarer denne oppførselen fra grupper som betrakter seg selv som frigjørende?

av Elias Davidsson (Tyskland)

Da imperialiststatene i 2001 angrep et av de fattigste landene i verden, Afghanistan, uten noen begrunnelse, var venstreorganisasjoner i Vesten tause. Fredsbevegelsen mobiliserte ikke mot krigen. I parlamentet ba ingen representant for venstrepartier om bevis for at Afghanistan hadde noe å gjøre med 11. september 2001. På sin side, presenterte ikke USA noen bevis, hverken til NATO eller FNs sikkerhetsråd. Krigen var like ulovlig som krigen mot Irak i 2003, men ble ikke klassifisert slik av venstreorienterte organisasjoner.


__________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen
__________________________________________________________

I dag opplever vi det samme fenomenet, nemlig venstreorganisasjoners tillit til statlige sannheter om den såkalte koronafaren, det vil si «sannheter» fra de kapitalistiske regjeringene som har løyet til oss i 19 år om 11. september. Disse regjeringene hevder at den såkalte korona-pandemien utgjør en så stor fare for menneskeheten at de måtte innskrenke grunnleggende rettigheter i et omfang som ikke en gang ble vedtatt under andre verdenskrig.

Venstreorganisasjoner aksepterer disse statlige sannhetene like blindt som etter hendelsene 11. september 2001.

Angrepet på Twin Tower i 2001 var resultatet av en svær konspirasjon. Spørsmålet er hvem som stod bak den ikke om det var en konspirasjon.

Atferden som er nevnt her er ubestridt. Spørsmålet er snarere: «Hva forklarer atferd som egentlig er i strid med venstreorganisasjoners interesser?»

Tre teser med en forklaring:

 1. Venstreorganisasjoner prøver å gjøre seg sosialt akseptable ved å tilpasse seg rådende meninger. Denne tendensen stammer fra kamptretthet: Man ønsker å endelig bli tatt på alvor av den rådende politikken og sitte i øyehøyde med de store og mektige. (..)
 2. Den oppførselen som her kritiseres skyldes en dogmatisk tolkning av marxismen, nemlig at man nekter å forstå den regjerende klassens kriminelle intriger som en organisk del av klassekampen. Konspirasjonsbegrepet er fremmed eller mistenkelig for den dogmatiske marxisten, siden nazistene spredte begrepet om en jødisk verdenskonspirasjon. Men dermed gjøres en feilslutning. Det forferdelige nazistiske misbruket av konspirasjonsbegrepet gjør ingenting for å endre det faktum at konspirasjoner er en del av hverdagen på alle livsområder, og spesielt i politikk og næringsliv. Der to eller flere mennesker møtes bak lukkede dører for å ta avgjørelser, er det konspirasjon. For den dogmatiske marxisten foregår klassekampen etter ridderlige regler, ikke med bedrag, svindel og drap. Reformistiske fagforeninger deler denne holdningen. De antar implisitt at klassefienden holder seg til demokratiske og etiske regler.
 3. Mange på venstresida frykter å bli kalt konspirasjonsteoretikere. Kanskje handler dette om en frykt for reelle konsekvenser, og ikke et ønske om å bli venner med de mektige. For mange mennesker er denne frykten virkelig, fordi den som blir stemplet som noe slikt, kan i visse tilfeller sette sin materielle tilværelse i fare, eller i det minste oppleve at det skapes svært ubehagelige sosiale konsekvenser. Det er flere eksempler på dette.

De som føler seg forpliktet til sosial og global rettferdighet og sannheten, bør så langt det er mulig legge merke til og avsløre forbrytelser begått av kapitalismens politiske håndlangere – inkludert svindel, folkebedrag og til og med drap.

Oppriktige venstreorienterte må frigjøre seg fra dogmatisme og erkjenne at klassekampen ikke er et fotballspill, men en krig der klassefienden bruker ethvert middel for å beholde sin makt, helt til folkemord.

Forsidebilde: Maria Oswalt

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Makan til forvirra tøv.
  Venstresida består av redde kunnskapslause borgerbarn, hjernevaska av konserneigde media. Vil ikkje ta inn at verden alltid har vore styrt av blodige samansvergelsar, konspirasjonar av masonisk jødisk bankmakt.
  Kva har nazistane med dette å gjere? Dei var finansierte av jødisk kapital slik som bolsjevikane. I det store spelet vart det tyske folk ofra og kua fram til denne dag, fordi dei ville kaste det jødiske parasittiske åk, som no USA og verden lider under. Alle opplyste sannferdige menneske veit det. Mange rabbinerar har sagt at marxisme er jødedom. Frimurersk sionistisk kabbalistisk jødedom er satanisme, som styrer vår verden og har gjort det i hundre år. Venstresida ? Er jødisk! Jødisk er også verdens pengemakt og mediemakt.

  Svar
  • Slangen, og det du skriver er ikke forvirra tøv??
   Jaja, tenker jeg ..

   Svar
   • Ja, kva tenker du?
    Rosa Luxemburg var tysk jødisk kommunist og støtta dei jødiske bolsjevikane, som var lite snille med det kristne russiske folk.
    Men mange av dei truverdige forfattarane og journalistane eg les er også jødiske. Er ingen jødehatar. Men makta i verden er utøvd av personar med sterk politisk og økonomisk kraft.
    PS: Kor mange skytterar trur du det var på Utøya? Etter vitnespyrd frå ungdomar til stades, tippar eg tre.

   • «Etter vitnespyrd frå ungdomar til stades, tippar eg tre.»

    Viktigere er :
    Det finnes forskjellige vitner som forteller om flere gjerningspersoner både fra regjeringskvartalet og fra Utøya. Dette burde være spennende nyhetssstoff for media. – Men fullstendig taust. !?

    OG:
    Men hvorfor kjørte dere ikke rundt i den militære skuddsikre stålbåten og plukket opp sårede ungdommer du var leder for, Eskild? Det burde være et naturlig spørsmål i et slikt (kose -) intervju.
    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/LnJOaq/eskil-pedersen-om-den-dramatiske-flukten
    Hva synes DU Eskild ? Hva synes DE som gav deg ordre om å flykte med stålbåten?
    https://www.nrk.no/kultur/xl/vi-glemmer-aldri-1.15549464

    Hvem styrte hva i dette skuespillet?

    Hvorfor dette rosetoget og gråten etterpå?
    Hvem, hvilke meninger , ble beordret tause gjennom reggissert «landesorg»?

    OG:
    Hvorfor ikke landesorg og politikergråt over ungdommer og regjeringsbygninger som ble lagt i grus i Liyia en måned før?

    Hvorfor er det så få som spør, etterspør?
    Er det å lamslå med grusomhet en strategi?

   • Dine spørsmål er gode, og dei bør bli framsatt gjen og igjen, no ti år etter.
    Ein av ungdomane som symde i land såg ein mørkhåra mann ved sida av, symjande frå Utøya som han ikkje hadde sett før. Mannen har aldri blitt gjordt greie for. Breivik ringde to gongar til politiet for å overgi seg. Oppdraget var utført. Norsk presse og politisk miljø er truleg trua og medskuldig i massiv ignoranse i forhold til dei faktiske realitetane. Dei døde, skadde og etterlatte fortener sanninga.

 • Hentes for kommentar.

  Svar
  • Nå er vel kanske ikke AP «venstresida» lengre, men vi bør uansett avsløre løgner og halvsannheter vi som engangang elsket vensresida:

   Har frekkheten ingen grenser, Søreide? Hva er politikk? Løgn? Hva er konstruktiv dialog?
   Norge som har involvert seg i okkupantenes krig i Syria. Og som i årevis har vært med på økonomisk boikott av Syria, og ikke har villet være med på Russland sin oppfordring til oppbygging av Syria etter bla.a Norges krigshandlinger. Og misslikte Trump/USA sine uttrekking av soldater fra Syria (og Afghanistan.)

   ‘– Russland signaliserte for et år siden at de ikke kom til å akseptere en fornyelse til, men det har vært godt samarbeid mellom flere land. Norge og Irland har særlig vært opptatt av forsøke å føre USA og Russland sammen i en konstruktiv dialog. Det har vi lyktes med.’
   https://www.nrk.no/urix/fn-enige-om-a-holde-nodhjelpskorridor-i-syria-apen-1.15570802

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Senator og lege i Minnesota, dr. Scott Jensen:

«Vi invaderer og skader mange barns liv!»

Forrige innlegg

22. juli 2011:

En dyster dag. Har vi lært noe?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.