POSTED IN Asia, Endring av politikken

Sør-Korea vil ikke forsyne Ukraina med våpen.

Hensynet til Russland er viktigere.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Verden forandrer seg mens vi ser på. En av USAs viktigste allierte i Asia, Sør-Korea forlater nå det politiske jern-grepet USA har over landet til tross for at de fikk nylig en mer USA-vennlig president enn den forrige. Av hensyn til forholdet til Russland vil de ikke forsyne Ukraina med våpen, sier de offisielt.

President Yoon Suk Yeol

Som et viktig industriland, avhengig av handel og forsyninger av energi og andre råvarer blir det stadig vanskeligere å legge seg ut med land som Russland og ikke minst Kina. Hva som foregår bak kulissene vet vi ikke, men det er rimelig å tro at også kineserne har hvisket den koreanske ledelsen noen vennlige ord i ørene.

Det er ikke nok at USA har plassert atomvåpen i landet og har stasjonert mange titalls tusen soldater der. Økonomien er helt avhengig av tilførsler utenfra og salg ut av landet. Det største markedet er i dag i nabolandet Kina. 

Vi kan være helt sikker på at USA har presset på for det motsatte standpunktet, men altså ikke lykkedes. Men sørkoreanerne tenker nok litt lenger frem enn til morgendagen og den viser at forholdet til Russland og ikke minst Kina vil bli langt viktigere fremover enn forholdet til USA.

Knut Lindtner
Redaktør

S-Korea forsyner ikke Kiev med våpen av hensyn til å holde forholdet til Russland stabilt.

Sør-Korea forsyner ikke Ukraina med våpen av hensyn til stabiliteten i forholdet til Russland, rapporterte det sørkoreanske nyhetsbyrået torsdag, med henvisning til en tjenestemann ved Sør-Koreas president Yoon Suk Yeols kontor.

«Det er ingen lov i sørkoreansk lovgivning som forbyr levering av våpen til et annet krigførende land. Det er heller ingen klausul i det [sørkoreanske] utenriksdepartementets regelverk som ikke tillater å yte militær bistand til et tredjeland i nød. Vi gjør ikke dette selv om Sør-Korea aktivt støtter det internasjonale samfunnet for å beskytte ukrainske borgeres frihet, men må vi håndtere forholdet til Russland på en stabil måte,» 

sa tjenestepersonen til media.

Tidligere på dagen rapporterte media, Da de sitert en høytstående president-tjenestemann, at enhver avgjørelse fra Seoul om levering av dødelige våpen til Ukraina vil avhenge av Moskva.

Onsdag sa Yoon at i tilfelle en situasjon i Ukraina som «det internasjonale samfunnet ikke kan tolerere», vil det være vanskelig for Seoul å insistere på å gi kun humanitær eller økonomisk støtte til Kiev, og dermed åpne for første gang muligheten for militær bistand til Ukraina fra Sør-Korea.

Samme dag sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov at Moskva beklager Sør-Koreas uvennlige holdning til situasjonen i Ukraina, og la til at «starten av våpenforsyninger indirekte vil bety et visst stadium av involvering i denne konflikten».

Talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, sa torsdag at Moskva vil vurdere «enhver våpenleveranse til Ukraina, uansett hvor de kommer fra, som en åpenlyst fiendtlig anti-russisk handling». Hun la til at Russland vil vurdere ulike lands holdninger til spørsmålet men de bestemmer Moskvas posisjon i spørsmål knyttet til landenes grunnleggende sikkerhetsinteresser, 

«i tilfellet med Republikken Korea, kunne vi snakke om tilnærminger for å løse situasjonen på den koreanske halvøya.»

Oversatt, bearbeidet og litt forkortet av redaksjonen.

https://sputnikglobe.com/20230420/s-korea-not-supplying-kiev-with-arms-for-stability-in-relation-with-russia—reports-1109678581.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Men sørkoreanerne tenker nok litt lenger frem enn til morgendagen og den viser at forholdet til Russland og ikke minst Kina vil bli langt viktigere fremover enn forholdet til USA.»

    Og er altså det motsatte enn våre politikere, trojanske hester, som gjerne selger Norge for en neve sølvpenger/dollar.
    – Og som vil være med å spise kirsebær og krige sammen med de som er i ferd med å ødelegge både vår økonomi og kultur.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke bare Donald Trump rettsforfølges.

Økonomisk gransking pågår av Bidenfamilien.

Forrige innlegg

Demokrati og nasjonal frigjøring?

Vi forestiller oss noe som ikke eksisterer for mange.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.