POSTED IN Kina, Krig-fred, USA

Sør-Kina havet:

Sentrum for en kommende storkonflikt USA vs. Kina?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Notiser fra konflikten i Sør-Kinahavet 13.10.21

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård.

Jeg har notert noen uavhengige meldinger om hendelser i Sør-Kinahavet: 

En US hangarskipsgruppe skal drive øvelser, kinesiske marineøvelser holdes i samvirke med basene i Spratly. 

En liten rasende notis på Youtube: Kinesiske sivile fartøyer angriper(!) skip fra US Navy som på lovlig vis seiler i Sør-Kinahavet. 

Og til slutt: Den atomdrevne angreps-U-båten USS Connecticut har kollidert i Sør-Kinahavet. 9 ombord er skadet, derav 2 moderat. Ingen lekkasjer fra skipet, som seiler mot Guam for egen maskin.

USS Connecticut (SSN-22) - Wikipedia
USS Connecticut (SSN-22) er en Seawolf-klasse kjernekraftdrevet hurtigangrepsubåt operert av den amerikanske marinen. (Fra Wikipedia)

‘Noe’ er skjedd, at sivile skip angriper fremmede lands marinefartøyer er kanskje sjeldent forekommende? Den store U-båten må ha hatt betydelig fart da den uforvarende kolliderte med ‘noe’. Mye merkelig på kort tid.

Den store nyhet i Londons Financial Times onsdag 12, oktober lyder: USAs cyberforsvar er på barnehagenivå.

Den som hevder det er Niclas Chaillan som har vært ansatt i US Defence Departement. Sitat: ‘Vi reparerte gamle laptops i stedet for å forske’. 

Chaillan sier at Kina ligger 15-20 år foran USA i å utvikle Artficial Intelligence, AI. 

Han legger til: Det kinesiske forspranget kan aldri bli innhentet. Årsaken til Kinas forsprang er at de der har konsentrert innsatsen om å utvikle AI. Motsetningen er USA, der Big Tech med Google i front har motsatt seg en samordnet forskning.

Alt dette dette stemmer med den tidligere kladden om at nå øves det før sammendragning av sjøstridskrefter.

Interessant er at hangarskipsgruppen HMS Queen Elisabeth forlater Stillehavet for å drive PR-virksomhet i India, før det samme skal skje overfor de tidligere koloniene i Den Arabiske Gulf.

Spørsmålet blir da: Skal innsatsen omkring Hormuzstredet forsterkes med den britiske hangarskipsgruppen, eller skal britene erstatte den amerikanske hangarskipsgruppen som alltid beveger seg deromkring? 

Notis 14.10.21:

Greater Manila News (GMA) melder:

Jose Faustino Jr. is new AFP Chief of Staff | ABS-CBN News

   Full rulle. USA og Filipinene har inngått avtale om 300 planlagte aktiviteter i 2021!!!!!

   Den nye filippinske forsvarssjef general Jose Faustino, og sjef US Indo-Pacific Command admiral John Aquillino, har dags dato inngått avtalen.

   Den åpner for betydelig amerikansk militært nærvær på Filipinene. 

   General Faustino understreker at de amerikanske styrkene kommer til landet etter invitasjon fra fra den filippinske regjering.

   Et annet nyhetsoppslag forteller at Filipinene skal få fem nye Blackhawk helikoptre fra USA.

  Vurdering: Amerikansk oppmarsj for krig mot Kina er planlagt i landet, og settes snart i gang.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Blir spennende å se hvilket påskudd de finner på denne gangen for å gi legitimitet til krigen, det hele er trolig allerede planlagt i detalj, til og med hvordan USA skal få med sine allierte pudler uten grundig politisk behandling, uten bred debatt i media og uten uavhengig undersøkelse av «bevismaterialet» som skal føre til krig – slik vi har sett så mange ganger før.

  Svar
  • Jeg tror ikke bakmennene i USA /Israel har tenkt å starte en militær krig mot Kina, Kaarbø.
   De vet at en slik militær krig vil de tape, denne gangen.
   En verdenskrig er i bunn & grunn en måte å forflytte verdier og makt på.
   Vi har en verdenskrig nå, der Covid-, og klima-«krise» og frykt skal hindre oss i å se hva som foregår. Slik alle slag i de to andre v. krigene også gjorde.
   Kanskje Kina blir tvunget til å redusere sin produksjon og eksport en periode? Da er noe av hensikten oppnådd.
   Imens blir det dyrtid og høye renter, og rentesrenter, i vesten. ( En tryllekunst/forestilling vi tragisk nok, igjen, vil kalle «gode tider», da vi, gjerne etter innbyrdes «klassekamp», blir pengerike alle sammen. Mens bakmennene samler realverdier og makt.)
   Styrt av/med deres viktigste våpen : Våre forestillinger, og deres kontroll over de fleste lands byttemidler og renter.
   Og selvfølgelig falske flagg-forestillinger og frykt.
   Har disse bakmennene dårlig fantasi?
   Eller er det bare at det ikke er noen grunn til å skifte et våpen som har fungert godt tidligere? (Og at VÅR fantasi om pengenes makt fortsatt er på barnehage-stadie.)

   Svar
 • Reidar Kaarbø og Frikar:
  USA vil som Kaarbø skriver, ha problemer med å starte denne krigen mot Kina. Under de to mislykkede forsøk på å sette USMC på atoller i Sør-Kinahavet i april, har Kina brukt masseoppbud av den sivile trålerflåten som stridsmetode. I oktober må forstås at de samme trålerlignende sivile skipene har kollidert med skip i US Navy, og kanskje vedring. At det beste av USAs U-båtflåte kolliderer kraftig under betydelig fart kan tyde på en form for jamming av havaristens sensorer. Kina har hittil unngått den politiske belastning som en krigsåpening innebærer.
  Biden og Blinken har brukt ordene ‘contain’ og ‘coerce’ overfor Kina. Hensikten med den åpenbart kommende krigen er iflg. de to amerikanerne definert: Kina skal isoleres og svekkes til å ettekomme USAs vilje, ordrett etter von Clausewitz. Erobring av det ressursrike Spratlyområdet i Sør-Kinahavet blir et sideordnet delmål. Den amerikanske styrkeoppbyggingen som er meldt på Filipinene vil få oppgaven.
  Metode for å isolere og tvinge Kina? Handelsblokade til sjøs, og krav til alle NATO-land om å stanse all økonomisk utveksling med Kina. Ulydige land blir ilagt sanksjoner.
  Den videre krigføring? Umulig å vite. Det blir som sjakk, men med andre virkemidler: Lønner det seg å slå hardt, eller lokke motstanderen i en felle? Ved tap av krigsskip vil USA snart få problemer. Med ødelagte olje- og gassrørledninger vil Kina få energimangel. Konvoikrig i Hormuzstredet og fra Beringstredet til kinesisk havn? Kaperkrig av tankskip til Japan? Vil TAKTISKE kjernevåpen bli satt inn? Russland vil hindre at USA bruker STRATEGISKE kjernevåpen må vi håpe.
  Som bosatt midt i ‘smørøyet’ men utenfor amerikanske baseområder vil bare EN type hendelser ha interesse: Det Store Lysglimtet. Livet må ellers bare gå som omstendighetene blir. Jeg sier som den franske marshall McMahon, da han sendte melding til keiser Napoleon II i 1882 etterå ha gått inn i Metz med Frankrikes beste armee: Je suis, je reste. Her er jeg. her blir jeg!

  Svar
  • Det vil nok bli forsøkt satt i gang en kampanje også, i verden, og Norge.
   Hvis Kina blir lurt til et (mot-) «angrep». :
   ‘ Kjøp ikke kinesiske varer!’
   Slik bakmennene forsøkte mot Tyskland i 1933 – 39.
   Det er noen som, fortsatt, har lyst til å styre mer av verdenshandelen, og bestemme hvilken valuta det skal handles i.
   Som Tyskland prøvde, og ble knust.
   Som Irak prøvde, og ble knust.
   Som Libya prøvde, og ble knust.
   Som bakmennene prøvde i Opiumskriger mot Kina tidligere. Og prøvde med militære angrep og å ødelegge befolkningen med opium.
   Hm…. Er Covid dagens opium…?

   Svar
   • Uansett, de som prøver å ødelegge for bakmennene som ønsker En verden, En leder, – og En valuta, vil bli angrepet.. Gang på gang gjennom historien.
    Så får vi bare håpe at de engang får smake sin egen medisin.
    Også de trojanske hestene som leker deres spill, i Norge som i andre nasjoner.

 • Tore Tygge Ulven
  16 oktober 2021 0:10

  Skal man gå til krig mot Kina er man helt avhengig av Indias involvering. Er nok det som er planen og, at inderne skal gjøre drittjobbene.

  Svar
  • Interessant vinkling. India? Grenser til Pakistan som må regnes som alliert med Kina, og som kan binde store indiske hærstyrker, atomvåpen har Pakistan og. Den indiske marinen ØVER sjøkrig med US og australske mariner, men vil de drive sjøkrig mot Kina? Det vil komme en etterkrigstid. Hva tjener India på en slik tidshorisont? Umulig å vite hva Østens ledere tenker.

   Svar
   • India var jo på banen som en av flere allierte da USA ville starte krig mot Taliban (før 9/11 ga dem påskuddet til å diktere alt som skjedde i Afghanistan helt alene) Patric Martin på Wsws skrev den 20. november 2001:

    «The British-based Jane’s International Security reported March 15, 2001 that the new American administration was working with India, Iran and Russia “in a concerted front against Afghanistan’s Taliban regime.” India was supplying the Northern Alliance with military equipment, advisers and helicopter technicians, the magazine said, and both India and Russia were using bases in Tajikistan and Uzbekistan for their operations.

    On June 26 of this year [2001], the magazine IndiaReacts reported more details of the cooperative efforts of the US, India, Russia and Iran against the Taliban regime. “India and Iran will ‘facilitate’ US and Russian plans for ‘limited military action’ against the Taliban if the contemplated tough new economic sanctions don’t bend Afghanistan’s fundamentalist regime,” the magazine said.»

    Lenker til kilder og mer info i boken min «20 år etter 11. september 2001».

  • Pengevekslerne/bakmennene har alltid fått andre til å gjøre jobben for seg.
   India får leke & dø med gærningene om de vil. Det kan ikke vi bestemme.
   Men vi kan bestemme at gærningene i Norge som bruker våre forsvarskrefter til angreps-krig skal stilles for retten og dømmes.
   Enten det er tidligere statsministere eller nåværende.
   Og gjeng-kriminalitet skal straffes ekstra hardt. Det har vår domstol poengtert.

   Svar
   • «Retten» gjelder bare hvis du står på feil side. Som CIA sin håndbok så pent formulerte det: USA kan ikke drive terror mot andre, men når andre forsvarer seg mot USA sine krigshandlinger, er det å regne som terrorisme. Krigsforbrytelser fra «den rette siden» skal ikke påtales og dømmes, heller ikke omtales i de store mediene. Dette er virkeligheten i 2021 og det er trolig bare et tidsspørsmål før det blir forbudt å skrive et innlegg som dette.

   • Torfinn Slettebø
    18 oktober 2021 11:14

    Flott. Det er ikkje god reklame for norsk rettsstell at ansvarlege for norsk deltaking i åtaket på Libya framleis er på frifot.

    Etter Nürnberg skulle det vera solid grunnlag for å døma Jens Stoltenberg med fleire til mange år bak lås og slå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Aksjeutbyttet.

Tør den nye regjeringen å slakte denne hellige kua?

Forrige innlegg

I Vesten er global oppvarming en religion, altså udiskutabel.

I Russland diskuteres saken blant vitenskapsfolk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.