POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi

Slik omskrives virkeligheten av Nato-pressen:

For å skjule egen svakhet fremstilles den som styrke.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har sakset denne kommentarer til den California-baserte militæranalytikeren Andrei Martyanov. Poenget hans er meget enkelt. For ikke å få avslørt hvor ubrukelig USAs Patriot-raketter er mot de russiske våpen-systemene sendes de ikke til Russland. Der vil deres ineffektivitet bli avkledd. De skal tross alt selges på det internasjonale våpenmarkedet selv om de er utrangerte.

Begrunnelsen for ikke å sende dem er naturligvis en helt annen – en til å leve med.

Redaksjonen.

Etter at vi skrev den kort innledningen for et halvt år siden har det vært mye frem og tilbake om levering av dette rakettsystemet. Konklusjonen er den samme. USA er i ferd med å tape konkurransen på det internasjonale missil-våpenmarkedet. Det er de russiske systemene som er de beste. Russland ligger årelangt foran USA når det gjelder missilteknologi.

Knut Lindtner
Redaktør

Jeg skal gjøre det kort

Av Andrei Martyanov

Stream episode Andrei Martyanov: It's Game Over for the West #249 by Geopolitics & Empire podcast | Listen online for free on SoundCloud

Den spanske avisen Lavanguardia rapporterer at Vesten aldri vil forsyne Ukraina med USAs komplette Patriot-raketter «for ikke å provosere Russland».

For oss menige observatører (folk uten spesifikke kunnskaper) høres dette fornuftig ut. Men naturligvis, som i all slags politikk i Vesten dreier dette seg stort sett om røyklegging og forvrengninger og en konstruert virkelighet.

Hovedårsaken (til at de ikke leveres) er helt en annen..

High Mobility Artillery Rocket System (HIMAR) er et amerikansk rakettartillerisystem på hjul, utviklet av Lockheed Martin.

Det er her (under krigen) (i Russland) russernes forsvarskapasitet blir demonstrert når de f.eks. viser ødeleggelse av USAs HIMARS med radarenheter av typen Ukie S-300.

Patriotrakettene har en trøblete historie. Bortsett fra at man kan stille spørsmål ved «hvor effektive» de er, viste det seg i den første gulfkrigen. Der ble de nødt til å tilbakekalle dem som global FUBAR (Fouled Up Beyond All Repair – kunne absolutt ikke repareres) i Saudi-Arabia i 2019. 

P-800 Oniks - Wikipedia
P-800 Onyx

De mislyktes overfor «hjemmelagde droner» og raketter. Man måtte spørre seg hvordan disse Patriotrakettene ville virke overfor en salve med 3M14 kaliber, enda mer overfor de supersoniske P-800 Onyx, som kan styres.

Vestlige våpensystemer (med sin «manøvreringsevne») har allerede hatt massive tap. Man regner med at de bare er 20 % effektive, på linje med spionraketten Switchblade eller anti-tanksystemet Javelin.

Så ingen i Vesten trenger være redde for å bli utslettet av Patriot PAC 3, iallfall ikke når NATO-personell bruker dem. Heller av russiske høy-presisjons våpen.

Og det er den viktigste grunnen til at Patriot-rakettene, iallfall for øyeblikket, ikke blir å se i Ukraina. Så enkelt er det. Så det er helt klart at ingen ting kan skjule at dette er et system som verken er taktisk eller operativt.

Det viser bare tilstanden i Vestens moderne krigføring.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

http://smoothiex12.blogspot.com/

Forsidebilde: Yaro Felix Mayans Verfurth

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Her i «Det Siviliserte Vesten» hvor hedenske soltilbedere styrer i motsetning til de land som består av «Degenererte, Umælende Slaver for oss», lages det mye ræl, men dyrt er det, og profitten håves inn av «de unevnelige» som står for produksjonen.
  At prisene på rukkelet kan holdes så skyhøye og i det hele tatt selges (f.eks. kalkunen F-35) skyldes det amerikanske militærindustrielle kompleks som har «kjøpt» hver eneste «regjering» innen (S)nato-sfæren og ellers bombet de fleste andre land til «enighet». Disse sørger så for at befolkningenes skattepenger blir dirigert «den riktige» veien, til riktig bank-konto.
  Om utstyret fungerer eller ikke er likegyldig, det er «dansen rundt gullkalven» (deres gullkalv) som er viktig. Hvis det skulle bli prøvet i krig (som det er laget for) vil det avskrekke enhver fra å kjøpe junket, så la oss «for Guds skyld ikke vise hvor dårlig dritten er, hold det hjemme, helst beskyttet mot vær og vind også». (eller «klima» som det nå heter)
  Utviklingen i Russland «så de ikke komme», de «trodde» nok at Russland skulle legge seg på rygg og la «dem» voldta og forsyne seg av landets råvarer og ressurser, slik som med andre «kolonier» opp gjennom tidene.
  Dengang ei sa Dumaen med Putin i spissen, og nå har (S)nato og Usrael ingen «verktøy» igjen i boksen for å tvinge Russland på kne.
  Resten av verden ler nå av Bideet og Stollaberg, begge er ferdige som «ledere», og når latteren tar verden (eller lokalbefolkningen) viser historien utvetydig til at despotene forsvinner ganske raskt etterpå.
  Bye Bye, good riddens!

  Svar
  • PerJ.

   «Utviklingen i Russland «så de ikke komme», de «trodde» nok at Russland skulle legge seg på rygg og la «dem» voldta og forsyne seg av landets råvarer og ressurser, slik som med andre «kolonier» opp gjennom tidene.»

   Ja,
   ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet. Det vil de ikke tilgi ham.’
   midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

   Svar
  • «Her i «Det Siviliserte Vesten» hvor hedenske soltilbedere styrer»
   Hvordan kan du si noe slikt?
   Det vesten vi kjenner ble grunnlagt ved krigene 800-1100 AD, og er det ved sverd og tempelriddere innførte kristendom. Det står fortsatt godt fordi ingen skjønner maktstrukturene eller hvem som egentlig styrer. Men det preges ved lojalitet til sionistiske verdier og folk.
   Hedensk soltilbedelse kan du finne i historien som bronsealderkultur. Dette har blitt slått ut og drevet vekk av jernalder kultur (Dark age empire).
   Når de har sugd ut kraften i ett imperie, finner de raskt ut hvor det skapes nye verdier og så drar de dit istedet. Det blir ikke good riddance før noen faktisk fjerner dem.

   Svar
   • Hedenske soltilbedere «regjerte» i Babylon (hvor Babels Tårn stod) Vi vet alle hva som skjedde med Babylon.
    Mindre kjent er det for mange at yppersteprestene i Babylon med Pontifex Maximus i spissen flyktet til Roma, hvor de startet opp «på nytt» med å innynde seg hos keiseren ved å tilby ham «tittelen» Pontifex Maximus (den øverste «åndelige leder») noe han aksepterte. Senere ble tittelen overgitt til lederne av det man i dag kaller Vatikanet (den katolske kirke)
    Hvis man undersøker katolske ikoner litt nærmere ser man at de stort sett er utformet likt med Babylonske/Egyptiske og islamske ikoner, og sol-ikonet er svært fremhevet (bl.a. «staven» til paven består av et sol-ikon, vegger og tak i katolske kirker er full av samme ikoner som islamske moskeer (som gjerne alltid ligger tvers ovenfor en katolsk kirke, merkelig nok)
    Den som er interessert i slike ting (seriøst utforsket av religionsforskere fra ALLE religioner) finner dagevis med lesning og videoer på nettet omkring de mange «merkverdige» likheter mellom katolske og islamske ikoner og andre «sammenfall».
    Verden vil bedras ser det ut til.
    At Norge var et «gudegitt, eller beskyttet land i 1000 år, var pga. at vi holdt katolikker, og andre hedenske «falske profeter» utenfor våre grenser, når de slapp til for litt over 100 år siden begynte forvitringen.

 • Natalie Jaresko er en amerikansk/ukrainsk risikokapitalist som har värt finansminister i Ukraina.Hvordan blir en risikokapitalist finansminister ?.
  Nå for tiden har hun overoppsyn med statsfinansene i Perto Rico.Da er vel Puerto Rico redningslöst fortapt.Når bankenes leiemordere slår til,da blir nok landets folk raskt forgjeldet.

  Svar
 • «Men naturligvis, som i all slags politikk i Vesten dreier dette seg stort sett om røyklegging og forvrengninger og en konstruert virkelighet.»

  Det hadde selvfølgelig vært mer informativt om norsk presse, og norske politikere, hadde stilt seg nøytralt til denne krigs-konflikten, og informert. Norge er jo nøytralt, ikke ? Selv om norske politikere bombet et de-militarisert Libya deler vi jo ut Nobels Fredspris.
  Da hadde innbyggerne kunnet lært noe.
  Nå får vi bare propaganda.
  Trist. Og selvfølgelig farlig.

  Svar
 • Per, jeg er stort sett ening i hva du skriver i dine innlegg. Men å si at katolske og islamske «ikoner» er de samme og at moskeene er malt i tak og vegger med disse ikonene, er fullstendig feil. Moskeer er dekorert med kaligrafer o.l., vers fra koranen for det meste, og dekorative mønstre av ikke levende skapninger, hvis i det hele tatt dekorert. Mange har kun udekorerte vegger og tak. Jeg har besøkt mange moskeer, store og små, i både Europa, Saudi Arabia og andre arabiske land, andre muslimske land i Afrika og muslimske og ikke muslimske land i Asia, moskeer i Australia, USA, ingen ikoner som i katolske kirker overhodet. Hva du enn vil skrive om, sett deg inn i de faktiske forhold først, eller ti stille.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kan en kommune stille egne krav til uvaksinerte?

Den prinsipielle rettssaken om vaksinekravet fra Hamar kommune er begynt.

Forrige innlegg

Løgner den gang og;

Nedgraderte etterretningsrapporter avslører ubeleilige sannheter fra krigen i Bosnia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.