POSTED IN Sensur

‘Skynet Version 2.0’.

Googles nye globale sensurverktøy.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Rhoda Wilson

Google har samarbeidet med FN, Verdens Helseorganisasjon og andre med et nytt globalt sensurverktøy som ble introdusert forrige mandag, sa LaToya Drake, leder av Google News Lab.

Google News Lab er «et team innenfor Google News Initiative, som skal samarbeide med journalister for å bekjempe «feilinformasjon», blant annet. Og Google News Initiative («GNI») «samarbeider med utgivere og journalister for å bekjempe feilinformasjon». GNI og dets Lab ser ut til å være en og samme sak, med Laben som ganske enkelt er en side på GNI-nettstedet.

Det er bare knappe beskrivelser av GNI på deres nettside. Titlene er misvisende. For eksempel, å trykke på «Våre partnere»-hyperlenken med ordene «lær mer», leder ikke til en liste eller oversikt over partnerne. Det fører bare til «Case Studies». Noen «historier» om «hvordan nyhets-organisasjoner rundt om i verden får sin nyhetsdekning og digitale virksomheter til å vokse». Vi har virkelig gått inn i æraen med George Orwells Doublethink* and Doublespeak**.

Googles globale sensurverktøy.

GNI beskriver ikke seg selv for hva det er – den globale internettsensuren – i stedet beskriver Google det som «Fakta sjekker verktøy». Hva er GNIs sanne formål? Formålet er å eliminere dissens om ethvert emne Google velger ut. «Algoritmene er Googles siste utspill med å kontrollere internett. Målet er å ha ett synspunkt på alt. Google kaller det «Data Commons», skrev Naked Truth News.

Data Commons, som drives av Google, samler data fra et bredt spekter av kilder til en database. Det er en samling av data og verktøy som stort sett omfatter en «kunnskapsgraf» som kobler data fra en rekke åpne kilder, støttesystemer, et API for å få tilgang til data i grafen, en graf-leser og et faktasjekker-datasett.

Den kobler referanser til de samme enhetene – som byer, fylker, organisasjoner osv. – på tvers av ulike datasett til noder på grafen, slik at brukere kan få tilgang til data om en bestemt enhet samlet fra forskjellige kilder. Med andre ord lar det noen spørre en person eller enhet, og all informasjon om den personen eller enheten i Googles database vises.

I oktober 2020 ble Data Commons tilgjengelig i Google-søk: «Vi er glade for å melde at Data Commons er tilgjengelig via språksøk i Google-søk. I en tid da data øker vår forståelse av så mange spørsmål – fra folkehelse og utdanning og mer – har tilgang til data aldri vært viktigere. Data Commons i Google-søk er et skritt i denne retningen, som gjør det mulig for brukere å utforske data uten behov for ekspertise eller kunnskaper om programmering».

I en video oppfordret LaToya Drake «faktasjekkere» og journalister til å utforske de digitale verktøyene som er utviklet spesielt for dem, for å hjelpe «verifisere ektheten og nøyaktigheten» til bilder, videoer og rapporter på nettet.

Langt fra den edle intensjonen om å hjelpe til med faktisk verifisering av informasjon på nettet, Googles algoritmer er designet for å slette nettsteder som kritiserer emner som: Covid-statistikk, Verdensbanken, FBIs kriminalitetsstatistikk, PharmGKB og en verden med en global regjering.

Andre emner omfatter: Global oppvarmingsstatistikk levert av IPCC (International Panel on Climate Change basert i Genève, Sveits), Verdens helseorganisasjons funn om ethvert emne de velger, FNs energistatistikkdatabase (karbonutslipp), Miljøvernbyråets klimagassrapporter, Anheuser Bush Baldwinsville Bryggeri, Stanford Universitys DeepSolar.

«All informasjon støtter én global regjering under FN. Google bestemmer hvilke nyheter som blir lest eller blokkert fra internett», skrev Naked Truth News i en kommentar.

Kommentar fra oversetteren:

* Doublethink er en indoktrineringsprosess der subjekter forventes å samtidig akseptere to motstridende oppfatninger som sannhet, ofte i strid med deres egen hukommelse eller følelse av virkelighet. Dobbelttenkning er relatert til, men skiller seg fra, hykleri.

** Doublespeak er språk som bevisst skjuler, skjuler, forvrenger eller reverserer betydningen av ord. Doublespeak kan ha form av eufemismer, i så fall er det først og fremst ment å få sannheten til å høres mer velsmakende ut.


Fra The Expose, publisert 13. august 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og forkortet. Linker og video i originalartikkelen.
Originalartikkel: Google introduces its new global censorship tool.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  30 august 2023 17:56

  YouTube sensurerer stoff om sunn ernæring, mat og naturmedisin.

  YouTube har en ny sensur-politikk for å slå ned på såkalt «medisinsk feilinformasjon».

  Av Arsenio Toledo.
  «I årene siden vi begynte arbeidet med å gjøre YouTube til et nettsted for helseinnhold av høy kvalitet, har vi lært mye om å utvikle retningslinjer i tråd med globale helsemyndigheters veiledning om emner som utgjør alvorlige risiko, som f.eks. som feilinformasjon om covid, vaksiner, reproduktiv helse, skadelige stoffer og mer», skriver YouTube.

  YouTube vil sensurere alle som motsier helseekspertene.
  «Vårt mål er å sikre at når det gjelder felt med godt underbygd vitenskapelig konsensus, er ikke YouTube en plattform for å distribuere informasjon som kan skade mennesker», skrev selskapet.

  Hva dette betyr er at YouTube vil fjerne innhold som motsier, eller på noen måte stiller spørsmål ved «veiledningen» fra nasjonale eller internasjonale helsemyndigheter om forebygging og overføring av visse sykdommer, inkludert vaksinasjoner.

  YouTube vil også begynne å fjerne innhold som er i strid med de såkalte helseekspertene angående behandling for visse tilstander, inkludert videoer som angivelig viser «uprøvde behandlinger» i stedet for å søke behandling på sykehus. Dette inkluderer også innhold som avviser eksistensen av visse sykdommer, inkludert covid.

  YouTube skriver at dens nye retningslinjer «vil gjelde for spesifikke helsetilstander, behandlinger og stoffer med innhold som er i strid med lokale helsemyndigheter eller Verdens helseorganisasjon (WHO)».

  I tillegg til å fjerne såkalt medisinsk feilinformasjon om covid, vil YouTube også fjerne påstått feilinformasjon om kreftbehandlinger. Selskapet sa at det vil begynne å fjerne «innhold som fremmer kreftbehandlinger som har vist seg å være skadelige eller ineffektive, eller innhold som fraråder seere fra å søke profesjonell medisinsk behandling».

  Dette inkluderer innhold som fremmer såkalte «uprøvde behandlinger.» behandlinger som hevder å være kurer; og behandlinger som spesifikt har blitt svartelistet av helsemyndighetene. Blant eksemplene YouTube nevnte, er påstander om hvitløk og vitamin C og deres evne til å forebygge i kampen mot kreft.

  I tillegg til å fjerne alt innhold som stiller spørsmål ved de medisinsk godkjente behandlingene for kreft, vil YouTube også begynne å promotere kreftrelatert innhold fra såkalte «autoritative kilder» som Mayo Clinic og Verdens Helseorganisasjon.

  Endringen i YouTubes sensur-politikk markerer en betydelig eskalering i plattformens pågående kampanje mot alt den velger å betrakte som «medisinsk feilinformasjon». YouTubes oppdaterte retningslinjer kommer også noen år etter at YouTube opprinnelig skjerpet sin sensur av såkalt medisinsk feilinformasjon under toppen av covid-pandemien, noe som førte til sensur av over én million videoer i løpet av noen måneder på grunn av påstander om feilinformasjon om covid.

  Fra Natural News, publisert 18 august 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: YouTube goes scorched Earth against nutrition, superfoods and natural medicine, announcing new policies targeting so-called “medical misinformation”.

  Kommentar:
  YouTube er drevet av Google, som har de samme finansielle eierne som den farmasøytiske industrien, de mektige kapitalforvaltningsselskapene. Big Pharma vil kvitte seg med all konkurranse, som var Rockefellers strategi når han etablerte legemiddelindustrien.

  Informasjon om naturmedisin, holistisk behandling, vitamin C, D, sunn mat, urter og krydder som har vist seg virksomme og hjelpsomme i å forebygge sykdom, vil ikke Big Pharma at folk skal ha, og da instrueres YouTube i å sensurere det. Big Pharma tjener ikke penger på friske mennesker.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva sier den norske regjeringen?

Har Norge vært med på sprengningen av North Stream-ledningene, slik Hersh hevder?

Forrige innlegg

Økt CO2 på 100 år,
uten havstiging

Den ubetydelige virkninga av CO2

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.