POSTED IN Helse, Konspirasjoner / Sammensvergelser

Skulle fått fredsprisen:

Assange fikk i stedet hjerneslag i høyrisikofengsel.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Assange fekk drypp i britisk fengsel

RT den 12. desember, 2021

Assange suffered stroke in UK prison – fiancee
Stella Moris, trulova med grunnleggaren av Wikileaks, Julian Assange, talar til media utanfor domstolen Royal Courts of Justice etter anken mot utleveringsdommen som Assange fekk i London den 10. desember, 2021.

WikiLeaks sin medgrunnleggar Julian Assange har hatt eit «minislag» på grunn av ekstremt stress under kampen mot utlevering til USA frå Storbritannias maksimal-sikkerheitsfengsel Belmarsh Prison, ifølge hans trulova, Stella Moris.

Assange fekk diagnosen transitorisk iskemisk atakk (TIA) etter ei av ytringane sine på videolink, den 27. oktober, om Høgsterettsanken, avslørte mora til dei to barna hans for avisa Mail on Sunday. TIA, også kalla minislag, blir ofte sett på som eit teikn på at eit riktig hjerneslag vil kome, og det er nødvendig med medisinsk tilsyn. Assange har sidan hatt ein MRI-scan og skal no gå på medisin mot slag.

Julian kjempar, og eg er redd for at dette minislaget kan vere forløparen til eit større slag. Frykta vår for om han kan klare å overleve blir verre jo lenger denne lange rettskampen varer,» seier Moris.

Storbritannias Høgsterett gav på fredag medhald i USA sitt krav om utlevering av Assange, eit krav dei før har avvist på grunn av Assange si stadig svakare mentale helse. Sjølv om avgjerda ikkje er endeleg, og kan ankast av Assange sitt forsvararteam, så tar den den tidlegare WikiLeaks-sjefen eitt steg nærare ei rettssak på US-amerikansk jord, der han risikerer 175 år bak murane dersom han blir dømd for spionasje.

READ MORE: Julian Assange’s extradition battle: What you need to know

«Dei evinnelege rettssakene er ekstremt stressande mentalt sett,» legg Moris til.

Sjå på dyr som er fanga i bur i ein dyrehage. Det kortar ned levetida deira. Det er nett det som skjer med Julian.

Knipa Assange er i, og den stadig svakare helsetilstanden hans, har blitt lagt merke til lenge av aktivistar for tale- og pressefridom, og alt Assange har måtta halde ut under sine år i fangenskap har blitt kritisert av menneskerettsorganisasjonar.

Avslørt: Dei sjokkerande tilhøva ved Belmarsh-fengselet som Julian Assange blir utsett for

I 2019 sa FN sin spesialrapportør for tortur, Nils Melzer, som saman med teamet sitt besøkte Assange i Belmarsh, at Assange viste «alle symptoma som er typiske for langvarig eksponering for psykisk tortur.»

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Hasan Almasi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Og hvorfor gir ikke norske myndigheter asyl og oppholdstillatelse til Assange i «frie»/selvstendige» Norge?
  Hvem er de redd for?

  Svar
  • Seg selv!
   En hyllest til frihetshelter som Julian Assange, og illustrerer det med denne versjonen fra Frankrike, PARIS. Få med hele; for meg ble det en lenge etterlengtet oppmuntring. Jeg, vi Alle er slitne nå. Storbyene i Europa reagerer sterkt, og våkner alt mer på vanviddet som foregår for åpen scene.

   Utopi og forvente noe positivt fra figurer, kremt; våre myndigheter som går i ledtog med kriminelle aktører.. For det er jo nettopp hva som utfolder seg.

   Assange sitt arbeid og offer skal aldri glemmes. Og la oss håpe noen griper inn i denne for ham skjebnetimen,. La oss håpe at ikke nok et lys slukkes – det kan det bli mange av via denne herjingen med menneskeheten – på mange plan.

   Til Julian Assange – klippet fra frankofilen Peter:
   https://www.youtube.com/watch?v=f4FKIMFijsY&t=14s

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det fra sine egne en skal ha det:

Pfizers egen bivirkningsrapport er avslørende.

Forrige innlegg

Putin og Biden inngår en avtale.

USA sender ikke tropper til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.