POSTED IN Midt-Østen

Situasjonen i Israel/Gaza:

Harde skyts tas i bruk i retorikken i Israel.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Revital Gotliv, Israelsk parlamentariker: «Bruk atombomber mot Gaza.

Store motsetninger i det israelske parlamentet, Revital Gotliv ønsker å bruke atomvåpen mot Gaza, mens Ofer Cassif mener at den eneste måten å stoppe blodbadet på, er å stoppe okkupasjonen.

Av Jan Sundstedt

Som svar på Hamas-motangrep denne helgen, har Israel satt i gang massive bombeangrep mot Gaza og plassert hele området under beleiring.

Dette er imidlertid ikke nok ifølge statsminister Benjamin Netanyahus partikollega, parlamentsmedlem Revital Gotliv, som krever at Israel bruker atombomber og jevner hele Gaza med jorden. «Jerikommissiler! En strategisk advarsel, før vi vurderer å bruke våre styrker. Et dommedagsvåpen! Dette er min mening. Må Gud bevare all vår styrke», skriver hun på X, tidligere Twitter.

«Bare en eksplosjon som ryster Midtøsten kan gjenopprette dette landets verdighet, styrke og sikkerhet! Det er på tide å kysse dommedag. Bruke kraftige missiler uten grenser. Ikke bare ett nabolag bør flatbombes. Knus og flatbombe hele Gaza. Ellers har vi ikke gjort noe. Ikke med slagord, men med fullstendig ødeleggende bomber. Uten nåde! Uten nåde!», fortsetter hun.

Hyller Biden

«Jeriko» er et samlenavn for en type ballistisk missil som Israel først begynte å produsere på 1960-tallet, og de tidlige modellene var allerede konstruert for å kunne bære atomstridshoder. Israel har så langt offisielt verken bekreftet eller avkreftet at de har atomvåpen, men ifølge utenforstående observatører er Jericho III missilet, som ble tatt i bruk i 2011, bestykket med et atomstridshode og antas å ha en rekkevidde på mellom 4.800 og 6.500 kilometer. Andre estimater hevder at maksimal rekkevidde er hele 11 500 kilometer.

Gotliv takker også USAs president Joe Biden for hans uttrykte støtte og mener at det er viktig at Israel «ikke er alene i sin intensjon om å utslette Hamas fra jordens overflate».


Israelsk venstrepolitiker: «Den eneste måten å stoppe blodbadet på er å stoppe okkupasjonen».

Ofer Cassif til høyre på bildet.

Av Markus Andersson

Ofer Cassif fra Israels venstreparti Hadash beklager angrepene på Israel, men kritiserer samtidig okkupasjonspolitikken i Gaza, som han mener forbereder seg på en katastrofe.

– Vi har advart om dette gang på gang, alt kommer til å eksplodere og alle må betale en pris – fremfor alt sivile på begge sider, og det var dessverre akkurat det som skjedde, sier han.

Lørdag ble tusenvis av raketter skutt mot Israel av den palestinske gruppen Hamas, og drepte rundt 600 israelere. Angrepet kommer på bakgrunn av blant annet et israelsk angrep på en palestinsk flyktningleir i Jenin i sommer, og også et angrep på Al-Aqsa-moskeen i april.

Ofer Cassif fra det venstreorienterte partiet Hadash advarer nå om at situasjonen vil forverres med mindre Israel endrer sin linje overfor palestinere, og anklager den israelske regjeringen for å være «ytre høyre», og presse på for en etnisk rensing i Gaza.

– Vi fordømmer og motsetter oss alle angrep på uskyldige sivile. Men i motsetning til den israelske regjeringen betyr dette at vi også motsetter oss ethvert angrep på palestinske sivile. Vi må analysere disse forferdelige hendelsene i riktig sammenheng – og det er den pågående okkupasjonen, sier Cassif, ifølge den qatar-arabiske nyhetskanalen Al Jazeera.

Cassifs parti har fire av de 120 setene i Israels Knesset, sier at den eneste måten å få slutt på konflikten på er å avslutte okkupasjonen av Gaza. Det eneste Netanyahu bryr seg om er ikke de israelske borgernes ve og vel, enn si palestinerne i de okkuperte områdene. Han er interessert i å overleve. Han vil bare unngå fengsel, sier Cassif. Den eneste måten å stoppe blodbadet på for begge folkene er å avslutte okkupasjonen, sier venstrepolitikeren.


Fra Nya Dagbladet, publisert 9. og 11. oktober 2023.
Oversatt av Northern Light fra svensk. Linker og X-meldinger i originalartiklene.
Originalartikkel 1: Israelisk parlamentariker: ”Atombomba Gaza”, 11.10.23.
Originalartikkel 2: Israeliske vänsterpartisten: ”Enda sättet att stoppa blodbadet är att stoppa ockupationen”, 09.10.23.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  14 oktober 2023 18:10

  George Orwell: «Krigen er ikke ment å kunne vinnes, den er ment å være kontinuerlig».

  «Krigen er ikke ment å kunne vinnes, den er ment å være kontinuerlig. Et hierarkisk samfunn er bare mulig på grunnlag av fattigdom og uvitenhet. I prinsippet er krigsinnsatsen alltid planlagt for å holde samfunnet på randen av sult». – George Orwell, 1984.

  Av Tyler Durden.
  I tilfelle du ikke har lagt merke til det, vil dine overherrer at du skal bytte ut dine; «Jeg støtter Ukraina»-meldinger i sosiale medier, med deres nye «Jeg støtter Israel»-meldinger, som er deres siste krig.

  Da jeg kjørte hjem to dager siden, så jeg en elektronisk reklametavle, og ser en melding med store bokstaver; BE FOR ISRAEL på I-476. De kaster ikke bort tid på propagandafronten.

  Etter å ha kastet bort 160 milliarder dollar på skuespilleren Zelensky i deres fåfengte forsøk på å utmatte Russland og Putin, er de i ferd med å kaste inn håndkleet for denne fiaskoen, og gå videre til deres neste fiasko. Selvfølgelig anser de det ikke som en fiasko. Deres våpenhandlere og deres finansfolk på Wall Street, får mettet sin profitthunger med kontinuerlige kriger.

  Hvor beleilig er det ikke, at akkurat nå som Ukraina-krigen er i ferd med å gå tapt, ble det mest militariserte landet på jorden, med den mest glorifiserte overvåkings-staten i historien, plutselig overrasket av en gjeng 3 verden muslimer, som brukte pickuper, hangglider og improviserte missiler? Det virker nesten som om hele episoden var en koordinert teateroppsetning, med uskyldige sivile brukt som kanonføde for å skape raseri og hat. De uskyldige dør, mens de som står bak kaoset profitterer på det.

  Ingen vil vinne denne krigen mellom Israel og Hamas, fordi ingen er ment å vinne denne krigen. Biden deler allerede ut de første 8 milliarder dollarene til Israel, på toppen av milliardene vi allerede gir til Israel, som de bruker til å bestikke amerikanske politikere for å gi dem enda mer penger, kontrakter og innflytelse. Ingen vil vinne Syria-krigen. Ingen vant borgerkrigen i Libya. De vil ikke tillate en slutt på Ukraina-krigen. Irak og Afghanistan er bare på venteværelset, helt til de trenger å tenne kruttønnene igjen.

  Krig er, har vært, og vil alltid være svindel. Dypstaten bruker all sin propagandamakt, gjennom kontroll av hovedstrømpressen, politikere på begge sider, mediekonglomerater og Wall Street for å holde sinnet, misnøyen, raseriet og hatet sydende for maksimal profitt. Folkemassene blir manipulert til å støtte deres nyeste krig, gjennom sofistikerte teknikker som spiller på følelsene deres, vel vitende om at de har blitt fordummet av tiår med statlig indoktrinering i skolesystemet, forkledd som utdanning.

  Så her er vi, med våre overherrer som starter deres nyeste krig. Det neste vil være nok en falskt flagg operasjon for å tenne et raseri mot Iran. Vårt militær-industrielle kompleks og deres talsperson Lindsay Graham, kan ikke vente. Bare fordi disse krigsherrene er grådige psykopater, betyr det ikke at de er intelligente, eller i stand til å se hva som skjer når de går for langt. Når missilene begynner å fly over Midtøsten, vil verden bli tvunget til å ta parti, og da vil helvete bryte løs. Hvis vi lar disse krigshaukene starte sin agenda, er Armageddon et mulig utfall.

  «Krig er fred, frihet er slaveri, og uvitenhet er styrke». – George Orwell, 1984.

  Fra Zero Hedge, publisert 13 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: «The War Is Not Meant To Be Won…».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mer rør i Østersjøen.

Så er vi i gang igjen!

Forrige innlegg

Nok en kreftlege:

Vaksinene forårsaker kreft!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.