POSTED IN Notiser

Mer rør i Østersjøen.

Så er vi i gang igjen!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Rørledningen «Balticconnector», som går mellom Finland og Estland, er visstnok blitt sprengt, og det er sikkert for mange russofober fristende å synge sangen «Og alle hjerter gleder seg!», fordi det for dem synes nærmest hevet over enhver tvil at det er Russland som er gjerningslandet. Dette til tross for at forsøk fra nevnte russofober og deres hovedstrømsmediepapegøyer ikke har greid å bevise noe slikt. Eller det kan godt være problemet er løst «bak mål», men blir hemmeligholdt fordi det har vist seg at den unevnelig skyldige finnes «over there» og er blitt bistått av Norge, slik som for Nord Stream 2.

Eller kanskje det er Finland selv som står bak sabotasjen? Det antyder i alle fall et for meg til nå ukjent nettsted, «Søkelys», https://www.sokelys.com/sabotasje-pa-gassrorledning-mellom-finland-og-europa-finland-kan-selv-sta-bak/. Ikke vet jeg – vi får vente og se.

Og nesten helt til slutt: I «Dagsnytt 18» på kvelden den 11.10.2023, mens jeg er i ferd med å avslutte dette innlegget, kastes det der frem tanken om at kan ha vært et skips-anker som har hengt seg fast i rørledningen, og på grunn av ruskevær revet denne i stykker!

USA, som konkurrerer med Russland om salg av gass/olje til Europa, har selvsagt stor interesse av å stanse leveransen gjennom «Balticconnector». Det har inspirert meg til medfølgende illustrasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Hvis man benytter seg av det latinske «Qui bono» – hvem tjener på det – så er det klart at det er to land som tjener på denne sabotasjen, og det er Norge og USA, og disse landene bør da stå på toppen av listen over mistenkte. Russland tjener definitivt ikke på denne sabotasjen, så hvis man påstår at det var Russland som sto bak, så må man gjenta den gamle historien om at Putin er en ond jævel som har utført sabotasjen bare på faenskap, selv om det går mot hans egne interesser.

    Svar
    • Nå kom det vel frem at Russland trengte 24 timer for å sette igang den andre av rørledningene de to rørledningene som går fra Norge til Tyskland . ( den gassforbinddelsen som USA og derved Tyskland ikke ville vite noe av) Tyskland kjøper dyr LNG fra statene. Så jeg tror ikke at Russland har noe å gjøre med spredning /lekkasje av noen av de gassrørene som går fra Norge til Tyskland eller kontinentet forøvrig

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Liten gutt deltok i propagandafilm for vaksiner.

Han døde nylig av hjertestans.

Forrige innlegg

Situasjonen i Israel/Gaza:

Harde skyts tas i bruk i retorikken i Israel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.