POSTED IN Ukraina

Musk, Starlink og Ukraina:

Det ble ikke slik det var tenkt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Systemet som skulle sikre Ukrainas militære gode kommunikasjoner svikter. Musk klarer ikke holde kjeft og sier at de må få i stand fredsforhandlinger. Dette fører til et voldsomt raseri innen den den ukrainske ledelsen. Noen antyder at han er havnet på Ukrainas «dødsliste» som følge av den uttalelsen.

Musk vil at USAs regjering skal overta produksjonen av Star Link-terminaler og driften av systemet. Høy moral har også sin pris i penger. Nå er hele systemet et tapsprosjekt for russerne har sannsynligvis funnet en måte å hacke det på. Nå er det hele blitt dyrt og ubrukelig.

Knut Lindtner
Redaktør

Alt går galt mellom Starlink og Ukraina. 

Fra Voltaire Network.

Sjefskommandanten i den ukrainske hæren, «den integrerte nasjonalisten» general Valeri Zaluzhnyi,  ba Spacex for en måned siden om få ytterligere 8000 bevegelige utskytingsterminaler. Hæren hans har tidligere fått 20 000 slike terminaler, verdt mellom 1500 og 2500 dollar hver, avhengig av modellen. De er for det meste finansiert i Polen, De Forente Stater og Storbritannia.

Ifølge general Zaluzhnyi blir omtrent 500 slike terminaler ødelagt på slagmarken hver måned. Uten disse terminalene har ikke hæren og de sivile myndighetene noen mulighet til å kommunisere. . Det har allerede forekommet feil som resulterte i en katastrofe, en detalj som er klassifisert som hemmelig.

Prisen på disse terminalene og deres kommunikasjonssystem, som er skapt av SpaceX , har så langt kommet opp i 80 millioner dollar. Før 2022 er omme skulle prisen komme opp i 100 millioner dollar, og opp mot 400 millioner dollar før utgangen av 2023.

Starlink er en satellitt-internettkonstellasjon som drives av SpaceX, og gir satellitt-internettdekning til 40 land. Den tar også sikte på global mobiltelefontjeneste etter 2023. SpaceX begynte å skyte opp Starlink-satellitter i 2019. Wikipedia 

Til tross for sin offentlige innsats ved begynnelsen av krigen til støtte for Ukraina, har SpaceX sendt et brev til Pentagon og bedt om en slutt-regning. Selskapet har ikke lenger råd til dette.

Starlink CERO Elon Musk har nylig vekslet noen sarkastiske tweets med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky. Milliardæren, som er den som kjenner til en hel del informasjon vi ikke vet om, han har hatt tilgang til all ordveksling med de ukrainske myndighetene og Starlink. Han  har nå inntatt standpunkt for å anerkjenne Krim og Donbas som russiske provinser.

Den sluttsummen SpaceX har bedt om er ubetydelig sammenliknet med verdien på selskapet (127 milliarder dollar).Elon Musk, som bodde i Sør-Afrika til han var 17, er klar over hva overlegen ideologi betyr, som tidligere »integrert nasjonalist». Dersom han kutter ut tilgangen til Starlink, vil det ukrainske militæret falle sammen i løpet av få dager.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article218249.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Dersom han kutter ut tilgangen til Starlink, vil det ukrainske militæret falle sammen i løpet av få dager.»
  Det betyr altså da i klartekst at Musk kan avslutte krigen hvis han vil.
  Så Musk, hva med å spare flere blodsutgydelser, og skru av «systemet»?
  Dette er også en advarsel til alle som tror på «datasikkerhet» – ALLE DATA og ALT digitalt kan hackes, men fortsett å legge dataene dine i «skyen» og tro de er sikre der.

  Svar
 • Ukraina-krigen er et pengesluk. Elon er en i tingen med å gjøre verden kunstig intelligens. Tilsynelatende prisverdig nok å bremse elller stanse en fåfengt krig som vil bli Ukrainas totale ruin; men ikke stol på ham; han vil ha kunstig intelligens, som er menneskehetens og sjelens verste trussel, om så atombomber faller. Han er på parti med verstingene. Bare litt uenig i prosedyren.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sveriges moral må vike.

Nato-medlemskap er viktigere enn alt annet.

Forrige innlegg

Russland advarer:

Ukraina forbereder bruk av en skitten bombe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.