POSTED IN Gaza

Seymour Hersh:

Israel overveier en «Leningrad-beleiring» av Gaza.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

En israelsk kilde fortalte Seymour Hersh at Hamas-styrker antas å leve under jorden, noe som gjør Leningrad-taktikken mer effektiv, ettersom de vil unngå en bakkeoffensiv.

Av Al Mayadeen

I følge den amerikanske etterforskningsjournalisten Seymour Hersh, sa en israelsk veteran innen nasjonal sikkerhet, at Israel overveier en «Leningrad-beleiring» for å sulte ut «Hamas-styrker» i Gaza og unngå en invasjon, noe kilden sa kan føre til drap på nesten 100 000 sivile.

Den israelske kilden sa at «den store diskusjonen i dag, er om man skal sulte Hamas ut eller drepe så mange som 100.000 mennesker i Gaza», og la til at «Hamas har nå bare to eller tre dagers forsyning med renset vann og det sammen med mangel på mat, kan være nok til å drive alle Hamas-styrker ut av skjulestedene sine».

De israelske okkupasjonsstyrkene fortsetter å bombardere boligområder og sykehus, så vel som vital infrastruktur på Gazastripen, og det midt i en kvelende blokade som setter en rekke livsviktige ressurser i fare, som drivstoff, mat og medisiner, med helsesektoren i alvorlig fare av beleiringen.

Informasjon som Al Mayadeen (pan-arabisk nyhetskanal) har fått, indikerer at den humanitære situasjonen i Gaza blir forverret hver time, med 330.000 mennesker, 15 % av Gazas befolkning, som har blitt fordrevet siden starten av angrepene. Dette tallet omfatter ikke familiene som flytter mellom familiens hjem, noe som betyr at dette tallet kan være så høyt som 33 %. Det palestinske folket, føler seg ikke trygge på UNRWA-skoler der de vanligvis søker ly.

Arabiske utenriksministre ba om at mat, drivstoff og humanitær hjelp må sendes til Gaza umiddelbart, og oppfordret de israelske mundigheter til å revurdere sin urettferdige blokade.

Kilden fortalte Hersh at Hamas-styrker antas å leve under jorden, noe som gjør Leningrad-beleirings taktikken mer effektiv ettersom de vil unngå en bakkeoffensiv. Ifølge kilden er Israels statsminister Benjamin Netanyahu og militære tjenestemenn skeptiske til at de kan klare et bakkeangrep i Gaza, siden de ikke har blitt trent for krigføring og primært brukes som sikkerhetsvakter på Vestbredden.

Kilden mener også at en beleiring som av Leningrad-typen også kan presse Hamas til å løslate noen gisler i retur for forsyninger. Situasjonen er ekstremt eskalerende og uventet, og Israel kan velge å sette i gang et angrep på bred front, ifølge kilden.

Leningrad-beleiringen

Beleiringen av Leningrad står som et av de mørkeste kapitlene i andre verdenskrig, da tyske og finske styrker beleiret Leningrad i daværende Sovjetunionen. Angrepet resulterte i anslagsvis 1,2 millioner ofre, inkludert 140.000 barn, i løpet av omtrent 842 dager.

Nazistyrker beleiret byen Leningrad under andre verdenskrig, nå kjent som St. Petersburg, fra 8. september 1941 til 27. januar 1944, i håp om å bryte den sovjetiske motstanden og erobre byen. Hitler ga de beleirende styrkene i oppgave å ødelegge byen i størst mulig grad ved å bruke luftbombardement og artilleribeskytninger, før nazi-styrkene gikk inn i Leningrad om våren for å forflytte innbyggerne til avsidesliggende russiske regioner eller ta dem som fanger. Studier har vist at beskytning og bombing drepte 3 % av ofrene under beleiringen, mens flertallet bukket under for matmangel og sykdom på grunn av mangel på essensielle varer.

Anklager om «grusomhet» avkreftet

Netanyahu påsto at det Hamas utførte var verre enn ISIS, og hevdet å ha «bevis» på at Hamas begikk krigsforbrytelser. Disse påstandene har blittt avkreftet. Oren Oziv, en journalist som er basert i Israel, var en del av en gruppe journalister som ble vist rundt i «Kfar Azza»-bosetningen tilbakeviser rapporter om at «Hamas halshugger barn». «Vi ingen bevis på dette, og hærens talsperson eller befal nevnte heller ingen slike hendelser», sa Oren Ziv i et innlegg på X.


Fra Global Research, publisert 16. oktober 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker og X-melding med video i originalartikkelen.
Originalartikkel: Israelis Mulling ‘Leningrad Approach’ in Gaza: Seymour Hersh Report.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dr. Paul Craig Roberts:

«Merkverdig at Hamas-styrker kunne gå inn i Israel uten å bli oppdaget».

Forrige innlegg

Kortnyheter fra hele verden:

Halshogde barn en bløff, drapet på ecuadoriansk politiker og Hunter Bidens pimping…

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.