POSTED IN Gaza, Israel

Dr. Paul Craig Roberts:

«Merkverdig at Hamas-styrker kunne gå inn i Israel uten å bli oppdaget».

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor skulle Netanyahu gjøre det mulig for Hamas å angripe Israel ved å lamme Israels forsvar under angrepet?

Av Dr. Paul Craig Roberts

Jeg blir spurt om Israel-Palestina-konflikten, som ser ut til å ta oppmerksomheten bort fra konflikten mellom Ukraina og Russland. Folk, som jeg mener følger godt med, lurer på hvorfor palestinerne ville angripe Israel på denne måten, da det gir Netanyahu en unnskyldning for å ta de gjenværende områdene av Palestina og ødelegge Gaza-stripen, og dermed kvitte seg med tostats-løsningen ved erobring. Hvem kan klandre Israel etter at palestinere drepte israelere og tok gisler?

Jeg har hørt den offisielle forklaringen på palestinsk perfidighet*, men jeg har ingen forklaring på angrepet. Det ser ut til at det måtte være mer enn perfiditet. Jeg er enig med leserne i at det virker som en merkelig ting for å gjøre for Hamas, når det spiller ballen over til Israel. Jeg er også enig i at det er noe annet merkelig med angrepet. Hvordan kom droner og så mange raketter, angivelig fra Iran og noen sier Ukraina, inn i Gaza-stripen og hvordan kom Hamas-styrkene inn i Israel?

Hamas-angrepet har noe av 9/11 over seg. Akkurat som alle deler av den amerikanske nasjonale sikkerhetsstaten sviktet samtidig den 11 september 2001, sviktet alle Israels sikkerhetssystemer samtidig under angrepet, også Iron Dome systemet som USA konstruerte for Israel.

På mystisk vis gikk Hamas-krigerne inn i Israel på bakken, gjennom luften og sjøveien uten å bli oppdaget. Mystisk nok kom store mengder våpen inn i Palestina gjennom Israel uten å bli oppdaget. Dette er for mye feil på samme tid til å være troverdig. Det vil være interessant å se om noen i Israel blir holdt ansvarlig for den totale sikkerhetssvikten. I USA ble ingen holdt ansvarlig for sikkerhetssvikten 11 september, noe som sier oss mye. Uten å vite, kan vi bare spekulere. Vi har et motiv, Israel kan nå tilrane seg resten av Palestina.

Et annet motiv kan være at Israel vil utvide konflikten til en bredere krig, og denne gangen lykkes med å ta vannressursene i Sør-Libanon. Det kan til og med bli styggere med israelske angrep mot Syria og Iran. Oljeprisen kan gå skyhøyt og forårsake problemer over hele verden. En seierrik krig og slutten på det palestinske problemet, ville fri Netanyahu fra hans juridiske og politiske problemer. Det er mye å tenke over.

Men la oss gå videre til sikkerhetssvikten som gjorde angrepet mulig. Hvorfor skulle Netanyahu gjøre det mulig for Hamas å angripe Israel ved å lamme Israels forsvar under angrepet? Det legger forholdene til rette for at Israel kan ta alt som er igjen av Palestina, akkurat som 9/11 la til rette for at de neokonservative kunne starte krigene de hadde planlagt i Midtøsten.

Det vanskelige spørsmålet er hvorfor ville palestinerne ødelegge for seg selv, ved å angripe Israel når Hamas ikke har noen mulighet til å beseire Israel militært? Igjen, vi kan bare spekulere. Det kan være en israelsk operasjon fra start til slutt. Israel infiltrerer Hamas, akkurat som FBI infiltrerer Trump-tilhengere og patriotiske grupper som nå kalles innenlandske terrorister.

En annen teori er at Israelske agenter forsterket Israels overgrep mot palestinerne. Netanyahu hjelper dem ved å sprenge den hellige moskeen. Agentene kommer med en angrepsplan som er muliggjort med våpen fra Iran, og elektronisk utstyr fra Iran for å blokkere israelske overvåknings-systemer. De går omhyggelig frem, og stoler på at tiårene med oppsamlet sinne vil fortrenge Hamas’ fornuft.

Jeg sier ikke at disse spekulasjonene er tilstrekkelige som forklaring. Men jeg ville ikke bli overrasket om disse spekulasjonene vil vise seg å være nærmere sannheten, enn den offisielle fortellingen som dukker opp hvis de blir undersøkt nærmere.

***

* I krigssammenheng er perfidy en form for bedrag der den ene siden lover å handle i god tro (for eksempel ved å heise et våpenhvileflagg), med den hensikt å bryte det løftet når den intetanende fienden er utsatt, (for eksempel ved å komme ut av dekning for å ta fangene som «overgir seg » i varetekt). Wikipedia.


Fra Global Research, publisert 17. oktober 2023.
Oversatt av Norhern Light fra engelsk.
Originalartikkel: Hamas’ Attack on Israel Is Puzzling: “Hamas Fighters entered Israel without Being Detected”. Dr. Paul Craig Roberts.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Men la oss gå videre til sikkerhetssvikten som gjorde angrepet mulig. Hvorfor skulle Netanyahu gjøre det mulig for Hamas å angripe Israel ved å lamme Israels forsvar under angrepet? Det legger forholdene til rette for at Israel kan ta alt som er igjen av Palestina, akkurat som 9/11 la til rette for at de neokonservative kunne starte krigene de hadde planlagt i Midtøsten.»

  En god hypotese.
  ( Og vi kan legge til spesialenheten i politiet i Akershus også, under den ‘enslige’ ABB sin operasjon. Med helikopter som ‘var til lakkering’ og militærhelikopter som hørte til et annet departement og ikke kunne benyttes. Og politifolk som kjørte seg bort siden de ikke hadde gode kart. ) ;-)

  – Og et media, i Norge og w.w. , som har sluttet å granske. – Annet enn Britney Spears.

  Og innbyggere som fortsatt tror på myndigheter og media, uansett hva som blir avslørt av løgner.

  ‘ Hva vinner løgnerne med løgnene? – At vi ikke lengre tror at NOE er sant. ‘

  Og dermed større muligheter til propaganda og kontroll.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland gjør nå en nyorientering i Midt-Østen.

Vil Russland delta i en skips-konvoi med Tyrkia og Egypt for å bryte Gaza-blokaden?

Forrige innlegg

Seymour Hersh:

Israel overveier en «Leningrad-beleiring» av Gaza.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.