POSTED IN Endring av politikken

Seymour Hersh:

Et flertall av jordas befolkning støtter nå Russland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mer enn halvparten av verdens befolkning støtter Russland – sier Seymour Hersh.

Seymour Hersh (født 1937 i Chicago) er en amerikansk journalist med mangeårig bakgrunn fra avisa The New Yorker. Han er mest kjent for å ha avdekket My Lai-massakren som innbrakte ham Pulitzerprisen. Han har utgitt flere bøker.

USA har mistet så mye troverdighet internasjonalt på grunn av Ukraina-konflikten, sier journalisten som har vunnet Pulitzer Prize.

Et flertall av befolkningen rundt om i verden er på Russlands side når det gjelder konflikten med Ukraina. USAs innflytelse på den internasjonale arenaen synker stadig, har veteran-journalisten Seymour Hersh sagt.

«De fleste landene, særlig i Afrika og landene i det i sentrale og sørøstlige Asia har nå skiftet fra å være pro-Amerika til å bli pro-Russland. 

Det er virkelig ganske dramatisk», sier Hersh i et intervju med George Galloway. Det ble publisert på YouTube på søndag.

«Mer enn halvparten av verdens befolkning støtter Russland i denne krigen, ikke USA. Det er helt motsatt nå»,. sier Hersh.

Washington har «mistet så mye troverdighet rundt om i verden», midt i Ukraina-konflikten, sier Hersh. Han dukket opp i rampelyset i februar da han publiserte en bombe av en rapport, der han beskylder USA for å ha sabotert Nord Stream-rørledningen.

Washington avviser denne rapporten som «fullstendig feil og komplett fiksjon».

Ifølge Hersh er et eksempel på den sviktende USA-innflytelsen tilnærmingen mellom de tidligere erkerivalene Saudi-Arabia og Iran. Det begynte i mars.

«Det skjer på grunn av …Ukraina og at de misliker krigen».

Dette var et «slag i trynet» på folkene i Biden-administrasjonen, som «hater» Iran, sier Hersh. Som et resultat av denne nye forbindelsen mellom Teheran og Riyadh «ser det ut som vi kan få en løsning i Jemen, som vi – i Amerika – aldri hadde fått til. Vi er skjøvet ut over sidelinjen»,

Spørreundersøkelser viser at støtten til Washingtons innblanding i Ukraina daler i USA.  Folk i USA blir stadig mer bekymret over de økonomiske kostnadene, sier Hersh.

«Amerika har brukt så mye som 140 milliarder dollar på denne krigen. Samtidig har administrasjonen fjernet gratis helsehjelp til 15 millioner amerikanere. Jeg mener det som foregår i Amerika nå er helt opprørende», legger han til.

Hersh tror at Ukrainas lenge varslede motoffensiv  er «dømt il å mislykkes». Kievs militære enheter har fått forskjellig opptrening,  våpen og kommandoer. Det ser ut som om de ikke er i stand til å samarbeide effektivt.

USAs president Joe Biden tror visstnok at konflikten i Ukraina «er en billett til å bli gjenvalgt. 

Det ser ut som om vi står  overfor noen store politiske problemer i Amerika», spår Hersh.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/577894-hersh-us-ukraine-biden/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Jeg tror vi heller sier at verdens ledere støtter Russland. Befolkningen i hele verden er ikke spurt.

  Svar
 • Northern Light.
  15 juni 2023 16:59

  USA prøver å tvinge gjennom svensk NATO-medlemskap, og stopper våpensalg til Ungarn.

  Av Swebbtv.
  USA nekter nå å gjennomføre et våpensalg til Ungarn verdt 8 milliarder svenske kroner siden landet fortsetter å blokkere Sveriges NATO-søknad, melder Reuters.

  Makteliten blir stadig mer desperat etter å få Sverige inn i den USA-ledede militæralliansen NATO.

  Det er det amerikanske senatets utenrikskomité som nå stopper et våpensalg til Ungarn verdt 735 millioner dollar, cirka 8 milliarder kroner, fordi landets nasjonalkonservative regjering har nektet å godkjenne Sveriges NATO-søknad.

  Den ledende republikanske senatoren Jim Risch og andre skal ha mottatt løfter i fjor om at avstemningen i Ungarn ville bli gjennomført.

  – Det faktum at det nå er juni og det fortsatt ikke er gjort, bestemte jeg meg for at salget av nytt amerikansk militærutstyr til Ungarn blir satt på vent, sier Jim Risch ifølge Reuters.

  Samtidig oppfordrer han Ungarn til å slippe Sverige inn i NATO, og det snart.

  Ifølge Washington Post, som var først med nyheten, inneholder våpenpakken blant annet 24 HIMARS-batterier og over 100 raketter. Ungarn må slippe Sverige inn i NATO for å motta våpen fra USA, sier Risch. Videre påpeker han i avisen at han en stund nå har uttrykt «bekymring» for at Ungarn utsetter sitt ja til svensk NATO-medlemskap.

  Det ungarske forsvarsdepartementet hevder imidlertid i en uttalelse at våpenavtalen uansett ikke er aktuell, skriver Ekot.

  Fra Swebbtv, publisert 14 juni 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: USA försöker tvinga igenom svenskt Nato-medlemskap: Blockerar vapenförsäljning till Ungern.

  Kommentar:
  Kan dette være det som skal til for at Ungarn kan melde seg ut av og NATO og EU? Det har vært gnisninger mellom EU og Ungarn hele tiden, spesielt etter Victor Orban, som setter folk og nasjon først, ikke vil underkaste seg alt i et EU styrt av Washington.

  Utmeldelser vil kreve 2/3 flertall i parlamentet, og etter en undersøkelse i 2020 var det fremdeles solid flertall for EU. Forint er fremdeles offisiell valuta, så skulle folk ombestemme seg nå etter alt som har skjedd, gjør det en utmeldelse mindre vanskelig. Faller Tysklands økonomi sammen, blir det mer åpenbart for den ungarske befolkningen at å vende seg til Russland og Kina er bedre for Ungarn, og at våpenkjøp fra USA forplikter på en måte som ikke er gunstig for landet. En ny opinions-undersøkelse vil vise om folkets oppfatning om NATO og EU har endret seg i de siste tre årene.

  Svar
 • Hadde det bare vært flere ledere som tenker slik Orban gjør, så hadde verden vært et bedre sted i fremtiden. Nato er djevelens verk sammen med Eu. Dessverre er lederskapet i vårt land totalt hjernevasket og underlagt krigsmaskinen Nato.

  Svar
 • Hersh er den nye Chomsky, liberal men falsk opposisjon i den kazharjødiske totale makt i usa. Den europeiske del av det amerikanske folket er hoggestabben og offerlammet, aldri Tel Aviv og City of London som styrer det meste. Hersh er styrte lekkasjer og gamle nyheter. (Pulitzer var ei kriminell jødisk mafiafamilie som kulturvaska seg sjølv).

  Svar
  • ‘Meir enn halvparten av jordas befolkning’ er ei typisk jødisk løgn, når sanninga er nærare åtti prosent, fire femtedeler?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et gedigent paradoks:

USA er ikke truet av noen. Øker krigsbudsjettet med 8% i 2023.

Forrige innlegg

Lula støtter Assange:

«Fengslingen er en skam!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.