POSTED IN Virkelighetsforståelse, Ytringsfrihet

Lula støtter Assange:

«Fengslingen er en skam!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Alle som f.eks. støtter boikotten av Freia-produkter med begrunnelse i kamp for demokrati og frihet, feks. ledelsen i Den Norsk Turisforening (DNT) («våre verdier») møter seg selv i døren i denne saken. Assange-saken setter søkelys på disse verdiene. Hvordan det å ofre 300 norske arbeidsplasser (Freia-ansatte) kan bidra til disse verdiene er uforståelig.

Men en støtte til Assange som er en varsler og i praksis har vist hva disse verdiene betyr politisk, han er det fullstendig taushet rundt. Da er det bare bra at presidenten i et av verdens mest folkerike og største land går ut med full støtte til Assange.

Han avslører samtidig hulheten i pratet om verdier som når det kommer til stykket ikke skal koste noe personlig for pratmakere og moralske posører, bortsett fra en liten Firkløver i påskefjellet.

Knut Lindtner
Redaktør

Lula etterlyser «mobilisering» for å forsvare Assange.

Den brasilianske presidenten har uttrykt bekymring over den tilsynelatende «øyeblikkelige utleveringen» av Wikileaks med-grunnlegger til USA.

Den brasilianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silva har beskrevet fengslingen av Julian Assange som et angrep på demokrati og pressefrihet. Wikileaks med-grunnlegger skal nå komme med  sin «siste» appell til Storbritannias høyesterett.

Brasils president «Lula».

Hans nyeste appell for å blokkere en utlevering til USA ble avslått.

«Jeg er svært bekymret for en øyeblikkelig utlevering av journalisten Julian Assange. Assange har gjort en viktig jobbe med å fordømme de ulovlige gjerninger fra én stat mot en annen», sier Lula i en tweet på lørdag.

Assanges kone, Stella, sa på torsdag at hennes mann vil prøve å få til nok en «offentlig høring overfor  to nye dommere i høyesterett». Og hun legger til «vi er stadig optimister på at vi vil seire».

«Det er viktig at vi alle mobiliserer til hans forsvar», legger den brasilianske lederen til.

Han legger vekt på den lange fengslingen av Wikileaks med-grunnlegger.

«Det er mot demokrati og pressefrihet».

Etter å ha vært tilstede under kroningen av kong Charles III i London forrige måned, har Lula fordømt fengslingen av Assange. Han kaller det en «skam» og «en sinnssyk ting». Den australske borgeren har sittet i Londons Belmarsh høysikkerhetsfengsel siden 2019.

Nylig skrev han et brev til kong Charles at han er «en politisk fange som blir holdt til Deres Majestets tilfredsstillelse  på vegne av av en vanskelig utenlandsk regjering. «Jeg er beæret over å sitte bak murene i den verdenskjente institusjonen», skriver han og han inviterte monarkens til å besøke fasilitetene.

Assange ble arrestert etter at Ecuador trakk tilbake hans asyl-status. De tillot politiet å fjerne han fra deres ambassade i London. Den dagen Assange  ble arrestert kom USAs forsvarsdepartement med 17 anklagepunkter fra Espionage Act. Blir han funnet skyldig risikerer han 175 år i fengsel.

Julian Assange har i praksis vært fengslet i Storbritannia i mange år fordi han avslørte USAs krigsforbrytelser.

Anklagene varierer fra hans publisering av klassifiserte materiale han har fått av varslere. Det inkluderer også klassifiserte dokumenter som påstår at USA er skyldig i krigsforbrytelser i Irak og Afghanistan. Selv om det ikke var Assange personlig som hadde hacket dette materialet, så er han allikevel tiltalt for sin rolle i publikasjonen av det.

Hans forsvarsteam kjemper nå mot kravet om utlevering til USA. men en tidligere appell fra juni 2020 mot utleveringen ble avslått tidligere denne uken. Den 6. juni avslo dommer Jonathan Swift i Neglands og Wales høyesterett alle de åtte grunnene de hadde levert inn.

Han ga Assange fem dager på å legge saken fram for et panel av to dommere.

Ifølge Reporters Without Borders /(RSF) er neste ukes appell Assanges siste sjanse til å kjempe for utlevering fra Storbritannia, om han ikke bringer saken inn for European Court of Human Rights.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/577872-lula-assange-mobilize-defense/

Forsidebilde: Lexica



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 249 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • «Det er mot demokrati og pressefrihet», noe WEF-medlem Lula later som han setter høyt, mens han han lar Brazils politi gjøre razzia hjemme hos Bolsonaro, vaksineskeptikeren.

    Svar
  • Kjell Aasen
    15 juni 2023 12:22

    e. Her gjør i hvert fall Lula det eneste riktige.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Seymour Hersh:

Et flertall av jordas befolkning støtter nå Russland.

Previous Post

Det går fortsatt dårlig for Nato i Ukraina.

Ukrainske styrker klarer ikke å bryte gjennom russiske forsvarslinjer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.