POSTED IN Krig-fred, USA

Et gedigent paradoks:

USA er ikke truet av noen. Øker krigsbudsjettet med 8% i 2023.

4 kommentarer

En skal være bra naiv hvis en ikke skjønner at årsaken til denne massive økningen i krigsbudsjettet i USA henger sammen med lobbyisme og at svært mange valgte representanter i begge det to partiene er sponset av rustningsindustrien. Egentlig er det bare et parti hvor to fløyer av dette partiet (Stor-kapitalistenes parti) sloss om å representere og forvalte makten i landet.

Befolkningen har ingen som representerer deres interesser, men massiv påvirkning gjennom mediene som eies av de samme kapitalkreftene gir mange illusjonen om at de kan påvirke gjennom valg den politiske hovedretningen i landet.

Dette illustreres slik vi ser nå når krigsbudsjettet skal vedtas. USA er ikke truet utenfra og trenger ikke noe stort krigsbudsjett, men har verdens desidert største. For det skal brukes til å sikre storkapitalen retten til å plyndre andre land overalt i verden. Kapitalen er nå global og den trenger globale instrumenter for å sikre rettighetene sine globalt. Et av disse instrumentene er Nato.

Hvis vi klarer å legge fra oss alle honnørordene som egentlig er ment å tildekke realitetene, ord som «frihet», «demokrati» og «menneskerettigheter» vil virkeligheten lettere tre frem. Vår hovedallierte er et globalt rovdyr som plyndrer der de kommer til. De har f.eks. stjålet store verdier etter invasjonen og ødeleggelsen av Irak og Libya eller ved å konfiskere statskassen til lutfattige Afghanistan.

Det er nødvendig å si i klartekst hva dette dreier seg om: plyndring og ran.

Knut Lindtner
Redaktør

Senatet bevilger massive 858 milliarder dollar til NDAA.

Utgifts-vedtaket havner nå på president Bidens skrivebord.

Av Dave DeCamp

Torsdag kveld vedtok det amerikanske senatet en massiv bevilgning på 858 milliarder dollar med National Defense Authorization Act (NDAA) med 83 mot 11 stemmer. Utgiftsposten har allerede blitt godkjent av Representantenes Hus , og er nå på vei til presidentens skrivebord til underskrift.

List of countries by military expenditures - Wikipedia
Militærutgiftene i verden i 2021. Det landet som ikke er truet av noen bruker mest av alle. Et gedigent paradoks.

De 858 milliardene er 45 milliarder dollar mer enn det Biden hadde bedt om, og utgjør 8 % økning fra budsjettet for 2022. Det er andre år på rad at kongressen øker presidentens forslag til forsvarsbudsjett med titalls milliarder dollar. De svære bevilgningene til det militære er populært på begge sider i kongressen.

Av de 858 milliardene vil 817 milliarder gå til Pentagon. Resten går til militært bruk i andre departementer. 34 milliarder går til Energidepartementes atomvåpenprogram. NDAA vil øke spenningen overfor Russland og Kina . Det inkluderer tillegg som vil føre til at USA sender mer våpen til Ukraina og Taiwan.

Et tiltak som vil gi Pentagon mulighet til å øke produksjonen av visse våpen med langsiktige kontrakter. Dette vil bli brukt til å fylle opp USAs våpenlagre for å erstatte våpen som er sendt til Ukraina. Ukraina vil også få 800 millioner dollar til Ukrainian Security Assistance Initiativ fra NDAA-programmet. Slik kan USAs regjering skaffe våpen til Kiev. 

Den enorme pengehjelpen til Ukraina blir bevilget som nødfond. Og Det Hvite Hus  ser etter muligheter for å øke dette med 37,7 milliarder dollar. Dette vil kongressen antakelig vedta før slutten av året. Når det gjelder bevæpning av Taiwan vil bevilgningen gi dem 3 milliarder dollar i årlig militær hjelp. Det inkluderer også andre bestemmelser, som økning av de uformelle diplomatiske båndene til Taipei.

Andre bemerkelsesverdige tillegg inkluderer 11,5 milliarder dollar til Pacific Deterrence Initiativ, et program for å bygge opp det asiatiske Stillehavet for å konfrontere Kina. Og bevilgningen vil også støtte Pentagons  Covid-19-tiltak.

Forsidebilde: frank mckenna1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 579 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  18 desember 2022 10:45

  Nyttig artikkel og glimrande innleiing av Lindtner.

  NRK, stortinget og Audun Lysbakken snakkar ned det republikanske partiet i USA, men har høg tiltru til det «demokratiske» partiet, som ikkje er mindre krigersk. Nato-Lysbakken fryktar at eit ekstremistisk parti vinn USA-valet om to år. Kan det det vera andre parti enn det republikanske han har i tankane?

  Me slår USA: Norsk opprusting i 2023 er 10%. (Nato skal rusta opp 25%.)

  Svar
 • Vel, jeg vil påstå det motsatte. Usa har vært under angrep siden 1949. Kinas 100års plan er snart i mål skal vi tro Epoch Times’ dokumentar » The Final War» . Etter å ha sett denne dokumentaren ser man tendenser i samfunnet som speiler nøyaktig hva som foregår og har pågått i en årrekke .

  Svar
  • >»Usa har vært under angrep siden 1949. Kinas 100års plan er snart i mål skal vi tro Epoch Times’ dokumentar » The Final War» . Etter å ha sett denne dokumentaren ser man tendenser i samfunnet som speiler nøyaktig hva som foregår og har pågått i en årrekke .»

   Ja, hva var det Karl Marx, den viktigste av khazarjødene bak den kommunistiske ideologi, sa: – Kapitalistene skal vi henge med sitt eget tau, som er grådigheten deres.

   Svar
 • Wasan Totland
  18 desember 2022 13:49

  Flott oppsummering av redaktøren

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Det norske forsvaret skal nå ut i en ny krig:

Slagmarken: Tankene og følelsene våre.

Previous Post

Har vi lært noe av de galopperende kraftprisene?

Folk vil ha normale strømprisen men vil de skifte ut politikerne som har ansvaret for galskapen?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.