POSTED IN Norsk politikk, Terrorisme

Seymour Hersh:

Denne historien er ikke over. Dette er bare begynnelsen

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvis jeg hadde sittet i den norske regjeringen ville jeg allerede nå begynt å forberede meg på en skandale. Enten har noen i regjeringen visst om dette eller så har de ikke hatt kontroll. Etter U2-skandalen i 1960 måtte Gerhardsen-regjeringen krype til korset og innrømme det siste. De hadde ikke kontroll. De visste ingen ting, sa de.

Jeg arbeidet i et år på Bodø Flyplass i flytårnet noen år senere. I flytårnet visste alle som hadde jobbet der i noen år om saken før den ble avslørt. De hadde sett et fly med enormt store vinger og uten kjennetegn starte og lande, alltid når det var mørkt. Flyet ble raskt sluset inn i hangar. Noen av dem la sammen to og to, men ikke alle naturligvis.

Det som her har skjedd er langt verre. Det er en krigshandling og en terrorhandling av verste sort. Det er egentlig grunnlag for en krigserklæring mot Norge fra Russland.

Etter Hersh sine avsløringer har Russland bedt om en uavhengig undersøkelseskommisjon av saken i FN-regi. Heller ikke det er tema i de norske mediene som fortsatt er helt tause. Saken avdekker ikke bare at våre militære myndigheter og sivile politiske ledelse er helt ukritisk i lommene på USA. De tjener ikke lenger Norges nasjonale interesser men USAs globale som er noe helt annet.

Men saken forteller med store bokstaver at vi har medier som har fjernet seg fra all rimelig journalistikk og er blitt ukritiske megafoner for makta. Det er åpenbart noen som styrer dem siden alle opptrer i flokk. Hadde de forsvart sitt samfunnsoppdrag hadde dette vært hovedsaken i lang tid. At det er stille som i graven forteller alt.

Knut Lindtner
Redaktør

Det kommer flere Nord Stream «bombeskrell» – sier Seymour Hersh.

Den legendariske reporteren skjeller ut  mainstream media for å ignorere hans historie, som binder USA til denne sabotasjen

Journalist Seymour Hersh har lovet å avsløre mer kompromitterende informasjon som binder USA til ødeleggelsen av Nord Stream-rørledningene.

Han hevder at president Joe Biden beordret ødeleggelsen av rørledningen for å hindre Tyskland fra å ta opp igjen kjøp av billig russisk gass.

I en melding på hans Substack-nettside på onsdag skjeller Hersh ut mainstream media – spesielt New York Times og Washington Post – for å nekte «å skrive et ord» om rørledningshistorien, og for å overse Russlands og Kinas etterlysning av en internasjonal etterforskning.

Begge aviser, sa han, publiserte hans avsløringer om USAs krigsforbrytelser i Vietnam. Men nå er de tilsynelatende uinteresserte i denne «saker som gjelder nasjonal sikkerhet eller det som angår krig og fred».

Denne gassen er egentlig en del av blodomløpet i en moderne stat. En propp fører til store skader på samfunnsorganismen.

Historien om eksplosjons-historien rundt North Stream er ikke vanskelig å finne. 

Nord Stream 1 og 2 forbinder Russland med Tyskland gjennom Østersjøen. Den ble ødelagt i en serie undervanns-eksplosjoner sist september. 

Hersh, som er en Pulitzerpris-vinnende journalist, kom forrige uke med rapport der han beskylder USA for angrepet.  Han kommer med detaljer om hvordan Biden-administrasjonen og CIA planla denne operasjonen. 

Det Hvite Hus har avvist påstandene som «absolutt falske og fullstendig oppdiktet».

Artikkelen støtter Moskvas gjentatte påstander om at USA gjennomførte dette angrepet for å hindre en tilnærming mellom Russland og Tyskland, samtidig som USA vil gjøre Berlin mer avhengig av kostbar amerikansk flytende naturgass.

German stanset godgjenningen av Nord Stream 2 dagen før de russiske styrkene gikk inn i Ukraina, og EU-sanksjonene strupet gassflommen gjennom Nord Stream 1,  som siden sent på sommeren hadde vært stengt på grunn av viktige reparasjoner.

Men, fortalte Hersh til den tyske avisen Berliner Zeitung på tirsdag, at Biden-administrasjonen fryktet at Berlin ville løfte på disse sanksjonene og gjenoppta gass-overføringene når temperaturen ville falle når vinteren kom.

«Presidenten i De Forente Stater vil heller se Tyskland fryse enn å se at Tyskland kanskje vil stanse støtten til  Ukraina», hevder han.

«Kanskje det kan være mer å lære av Joe Bidens beslutning om å hindre den tyske regjeringen i å tenker seg på billig gass til vinteren», skrev Hersh på onsdag. 

«Følg med», sier han. «Dette er bare begynnelsen».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/571532-new-nord-stream-report-hersh/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 970 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  17 februar 2023 17:51

  Noen har fortalt at flyet som slapp den sonarbøya var Norsk, andre at det var amerikansk. Jonas er stum som en østers angående dette.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 februar 2023 18:44

  1 glas stikkelsbærsyltety til den fyrste norske journalisten som torer stilla Støre nokre gode spørsmål om saka.

  Ein statsminister som gjev Aftenposten einerett, kan sleppa unna mangt.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 februar 2023 18:52

  PS Sigrid Sollund i Dagsnytt 18 hadde sjansen med Støre i kveld. Ho valde å ikkje nytta høvet.

  Svar
  • Ja, vi har ‘flinke’ journalister i Norge, generelt – og i Nrk spesielt.
   Jens Judas Stoltenberg har blitt intervjuet flere ganger etter sine drapsraid.
   – Og fått mange interessante spørsmål, – om joggeturene sine rundt Sognsvann.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Dette har du ikke hørt.

En helt annen historie om starten på Ukrainakrigen.

Previous Post

Enda en prosess mot ny krig:

Denne gangen i Palestina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.