POSTED IN Israel, Midt-Østen

Enda en prosess mot ny krig:

Denne gangen i Palestina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Die Endlösung der Palestinafrage

Av Jan Hårstad

Tilstanden i land som Jordan og Egypt er så sosialt elendig at makten der frykter at ved den kommende islamske høytiden Ramadan i mars, vil Palestina eksplodere i en ny Intifada med Kalasnikov denne gang. Dette er årsaken til at Egypts etterretningssjef Abbas Kamel og Jordans Ahmed Housni innfant seg i Ramallah og i Gaza for å prøve å stoppe dens utbrudd. Det karene frykter er at den nye Intifadaen vil spre seg til de sultne og fattige i Egypt og Jordan.

At det blir en ny Intifada tror også israelske Shin beth og Sikkerhetspolitiet som styrer over Vestbredden. Derfor er det nå nattlige razziaer hver dag av palestinsk ungdom i dusintall og hus-ødeleggelser med bulldozere er daglig det og. Her gjelder kollektiv metode for avstraffing.

Dreping og vold har blitt trappet opp og det er en plan bak: den endelige løsning av Palestinaproblemet. Siste melding går ut på at 9 nye israelske settelements skal iverksettes på Vestbredden. Slett ikke en liten samling hus, men regelrette byer. 

All internasjonal juss og FN-avtaler om Palestinakonflikten gikk jo ut på at Vestbredden skulle tilfalle Palestina i tostatsløsningen og Ramallah skulle være dennes administrative hovedkvarter. Senest for noen uker siden sto USA verbalt på denne linja i samtaler med Abbas i Ramallah.

Mahmoud Abbas, også kjent som Abu Mazen, er en akademiker og politiker. Han har vært president i den delvis anerkjente staten Palestina siden 2005 og leder for PLO siden 2004. (Wikipedia) Det pussige er at han har sittet i 20 år uten valg. Hvem han representerer i dag er derfor helt uklart, men Israelske myndigheter ser seg åpenbart tjent med han. Hva palestinerne gjør er åpenbart ikke viktig.

 

Men de hadde også med en annen plan som var utarbeidet med Israel: hvis PA bygget opp en skarp militær sikkerhetsstyrke som slo ned på de unge rebellene, skulle PA bli godt økonomisk belønnet. Hva PA har endt opp med er ikke godt å vite.

Hamas/Islamic Jihad ser på Abbas-folket som Quislinger. Skulle Abbassene kjøpe det amerikansk-israelske forslaget blir det en ny runde av palestinsk borgerkrig. Den hard-religiøse nasjonale fraksjonen i Knesset mener jo det at palestinerne rett og slett skal fordrives og har det åpent på programmet. Og da legger de heller ikke skjul på at Jordan skal bli det nye Palestina.

En annen ide er å omstrukturere PA for «Emiratløsningen». Den går slik: siden Klanen/stammen har stor makt i Palestina, stykkes Vestbredden opp i små emirater hvor de prominente klanene hersker i hver sitt mikro-Emirat.

Som det framgår av tv-nyhetene skjønner mange israelere nå at den nye regjeringens innlands som utlandsplaner er farlige saker. Det har nå gått så langt at president Herzog advarer for at dette kan føre til israelsk borgerkrig. Civil war er et mye brukt ord nå i Israelske media-.

Hovedstaden for verdenszionismen er New York. Det går knapt en dag uten at du kan lese om gatevold mot tradisjonelt kledde jøder. Samtidig har en det problemet at ortodoks jødedom ledet av CHABAD er en av verdens raskeste i oppbygging av sitt nettverk og makt. Hver tredje dag oppretter de et nytt kontor for Chabad i verden og disse står på samme linje som knus Palestiner-linja i Israel.

Dette er igjen en ganske annen verden enn jødiske journalister i New York Times eller jødiske politikere i Biden Administrasjonen. 

Allerede nå kan vi se konturene av at konflikten mellom myk-zionisme og hard-zionisme faktisk flytter seg inn i internasjonal politikk.

Derfor: den kommende palestinske Intifadaen vil ikke bare berøre Egypt-Jordan og Israel, men bli et verdenspolitisk anliggende.  

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Den palestinske regjeringen og andre regjeringer har nok blitt tatt til mentalt fangenskap og blir fiender og 5. kolonne og fører hybrid/ukonvensjonell krig mot sine egne borgere. Regjeringer har ofte tendenser til å stille seg til disposisjon for utenlandske interesser. Et eksempel er Bondevikregjeringen som ble 5-kolonnen til Pakistan. plutselig ble det en pakistaner i stortingets presidentskap og stor øking med pakistanere. Pakistanere har ikke noe beskyttelsesbehov. Bondevik regjeringen ga også Pakistan nok penger til å kjøpe atomvåpenteknologi og utstyr fra Nord Korea. Hvorfor det er så mer høyverdig for regjeringer og jobbe for utenlandske interesser enn sine egne borgeres interesser har jeg ikke svar på.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Seymour Hersh:

Denne historien er ikke over. Dette er bare begynnelsen

Forrige innlegg

Når politikerne mister kontakt med folket:

Trond Giske-lag vil dukke opp som paddehatter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.