POSTED IN Tyskland, Økonomi

Scholz Kina-reise.

Er det et første skritt for å koble Tyskland på den kinesiske silkeveien.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Tyskland: Forråder kansleren den amerikanske keiseren? Den nye «forbindelsen» mellom Tyskland og Kina.

Av Peter Koenig

Før Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og den ikke-valgte presidenten for EU-kommisjonen (EC), Ursula von der Leyen , to tyskere, ble valgt til å ødelegge Europa økonomisk, først Tyskland, ble de faktisk undersøkt i flere måneder av de nyliberale overherrene i Washington og Pentagon / NATO.

Da de til slutt «kvalifiserte seg», forsterket de medienes løgnmaskin, forrådte og løy til folket i Europa om energimangel, matmangel, astronomisk inflasjon – og pisket opp frykt for de mange katastrofale konsekvensene av disse katastrofene.

De påla et strengt energispareprogram under trussel om streng straff, inkludert bøter og fengsel. Dette til tross for at tyske bensintanker er fulle til ca. 94 %, det høyeste de noen gang har vært de siste 5 årene. Energisituasjonen i andre EU-land er lignende – den ser ikke ut til å være katastrofal.

Likevel gikk det fortumlede europeiske folket med på det – med frykt og angst.

Men det gjorde ikke de tyske industrimennene.

De var ikke, og er fortsatt ikke, enige med den tyske – og med denne også den europeiske –  industriødeleggelsespolitikken, også kalt avindustrialiseringspolitikk. De hadde allerede tidligere kraftig lobbet med Madam Merkel, og gjort halvhemmelige avtaler med Russland.

Tyske industrifolk vet at splitt-og-hersk-politikken påtvinges av Washington – for å til slutt oppnå en unipolar verden, noe som bare er mulig med et splittet Europa, ikke med et «Forent Europa». USAs BNP anslås å nå rundt 20 billioner dollar i 2022, sammenlignet med et europeisk estimert BNP på rundt 17 billioner dollar.

white and grey concrete tower
Tyskland trenger Russland og omvendt.

Tyske næringslivsledere gikk ikke med på den offisielle tyske økonomiske politikken. Å ødelegge landet deres økonomisk er å gå for langt. Vel vitende om at Europa på sikt trenger Russland og på enda lengre sikt, også Kina, inngikk tyske industrimenn semi-hemmelige pakter med Moskva.

Tysklands kansler Scholz sitt endagsbesøk i Beijing, møte med president Xi Jinping, besto av en stor delegasjon – flere dusin representanter for tyske nøkkelbedrifter og -industrier. Til Washingtons glede sa Scholz til verden: «Verden trenger Kina.»

Nå er det de europeiske økonomiske ledere som sitter i førersetet; Olaf Scholz har lite valg. WEF, Washington og Brussel ser ut til å stå på sidelinjen.

Tyskland, folket, er veldig interessert i å bli en del av Xi-initiativet, Belt and Road [BRI, Den nye Silkeveien]. Konsesjonen på 25 % av havnen i Hamburg til det kinesiske selskapet Cosco var et første skritt – et tegn på at Tyskland var klare til å melde seg på den nye silkeveien, det samme som Italia og Hellas gjorde med Pireus, allerede år før.

Det opprinnelige forslaget var en kinesisk deltakelse på rundt 35 % til 40 %. Politisk press fra Brussel og innenfra Tyskland reduserte den kinesiske andelen til 25 %. Reduksjonen er uviktig. Det som teller er Tysklands «inntreden» i BRI.

Washington, Brussel og NATO liker det kanskje ikke. Men hva kan de gjøre hvis det EU-ledende landet, Tyskland, bestemmer seg for å motstå den planlagte kollapsen?

Europa signerer handelsavtale verdt 17 milliarder dollar med Kina

I avtale med Frankrike og andre EU-land inngikk Olaf Scholz en handelsavtale med Kina verdt tilsvarende rundt 17 milliarder dollar. Se video nedenfor.

https://youtu.be/XnC-WUJU7ug

Endelig kan Europa, påvirket av tyske industrimenn, se USA for hva det er. Tjenestemenn i Biden-administrasjonen forsøker å ta opp spørsmål om den kinesisk-tyske handelen, og hevder at Kina ønsker å skille Europa fra USA. Samtaler om «sanksjoner» er allerede i gang. Men om de skulle sanksjonere Europa og Kina – hvordan ville det da gå med USA? De ville blitt alene og isolert.

Derfor tenker Washington seg om to ganger før de bruker sitt vanlige masseødeleggelsesvåpen, å sanksjonere partnere som oppfører seg feil.

Kansler Scholz gjorde det tilsynelatende klart at besøket til Kina er den riktige avgjørelsen. Washington, NATO og Brussel vil ikke være i stand til å frikoble Tyskland fra Kina. På ingen måte skal USA kunne gripe inn og blande seg inn.

Samtidig, før Scholz-besøket i Beijing, avslørte tyskerne i en fersk meningsmåling (RT, 7. november 2022) frykt for om de ville overleve økonomisk eller ikke.

Halvparten av de som svarte var redde for at de kanskje ikke har nok penger til økonomisk å  overleve den kommende vinteren, ifølge den tyske avisa BILD forrige søndag (6. november). De fleste mener at regjeringens hjelpetiltak for å lindre de industrielle følgene av den pågående energikrisen ikke er nok.

Ifølge meningsmålingsbyrået INSA (Institute for New Social Answers) tror bare rundt en tredjedel av de spurte at statlige tiltak vil hjelpe dem til å klare seg. Ytterligere en tredjedel innrømmet at de ikke ville ha råd til noen julegaver til sine kjære denne sesongen. De mener også at Scholz ikke klarer oppgaven han står overfor i årene som kommer.

Olaf Scholz a prezentat priorităţile vizitei oficiale în China - BotoșaniExpres
Var Scholz Kina-tur i virkeligheten første skritt i en snuoperasjon som vil kunne føre til brudd med USA?

Kansler Scholz’ godkjenningsvurdering (popularitetsmåling, red.) er med 25 % den laveste av noen tysk kansler i løpet av de siste 50 årene. Hans reise til Kina kan forbedre hans popularitet.

Denne negative reaksjonen ble utløst av frykt for at Tyskland kanskje ikke er i stand til å håndtere den annonserte «energikrisen». Dette er helt klart en fryktreaksjon fra folk som ikke er klar over jukset bak krisen, folk som ikke vet at Tysklands energireserver, i likhet med de fleste europeiske lands, er på sitt høyeste på årevis, og dét før kansler Scholz’ tur til Beijing.

Frykten deres var også drevet av inflasjon og de stadig økende energiprisene, kombinert med bekymringer om en potensielt  «kald vinter»  over hele Europa.

Vil avsløringen av den nye tysk/kinesiske forbindelsen lette på spenningen?

Tiden vil vise. Av spesiell betydning vil også responsen fra andre EU-land være. Vil de vende tilbake til suverene nasjonalstater – gå bort fra det påtvungne globalistiske konseptet?

*

Peter Koenig  er en geopolitisk analytiker og tidligere seniorøkonom i Verdensbanken og Verdens helseorganisasjon (WHO), hvor han jobbet i over 30 år rundt om i verden. Han foreleser ved universiteter i USA, Europa og Sør-Amerika. Han skriver regelmessig for elektroniske tidsskrifter og er forfatteren av  Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed; og   medforfatter av Cynthia McKinneys bok «When China Sneezes:  From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis» ( Clarity Press – 1. november 2020).

Peter er forskningsassistent ved Center for Research on Globalization (CRG). Han er også en ikke-bosatt seniorstipendiat ved Chongyang Institute ved Renmin University, Beijing.

Utvalgt bilde: Forbundskansler Olaf Scholz og generalsekretær for det kinesiske kommunistpartiet, Xi Jinping. (Foto: Federal Government/Imo)

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Global Research

Copyright © Peter Koenig , Global Research, 2022

Maskinoversatt tekst bearbeidet av Monica Sortland

Forsidebilde: Robert Nyman1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 452 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Wasan Totland
  11 november 2022 17:27

  Dette må vaskes: Til Washingtons glede sa Scholz til verden: «Verden trenger Kina.»
  Det står helt i motstrid til artikkelen

  Nå er det de europeiske økonomiske ledere som sitter i førersetet; Olaf Scholz har lite valg. WEF, Washington og Brussel ser ut til å stå på sidelinjen.
  Få valg. Underlig formulering all den tid det er disse som skaper problemene. De går vel heller imot?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Det Russland opplevde på 1990-tallet.

Er det dette Europa nå står overfor: Økonomisk folkemord.

Previous Post

Det er gode tider for oss nå.

Begravelsesbyråene blomstrer i Nord-Amerika.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.