POSTED IN Helse

San Francisco med krav til barna:

Skal dere delta må dere vaksineres!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

San Francisco kommer til å kreve at barn mellom 5 og 11 år dokumenterer at de er vaksinert mot korona for å kunne delta i aktiviteter innendørs

San Francisco planlegger å utvide kravet om vaksineringsbevis for aktiviteter innendørs slik at det også skal gjelde barn mellom 5 og 11 år. 

Deter dermed den første store byen i USA som gjør noe slikt etter at CDC forrige onsdag for første gang anbefalte en lavere dose av Pfizer-BioNTech koronavaksinen for denne aldersgruppen.

I denne byen, som allerede nå krever at alle fra 12 år og oppover viser frem vaksineringsbevis for å få tilgang til aktiviteter innendørs, slik som restauranter, treningssentre og idrettsarrangementer, har nå innbyggerne i tillegg fått beskjed å forberede seg på å vise frem immuniseringskort for alle barn mellom 5 og 11 i løpet av de kommende månedene.

«Vi vil selvfølgelig vente til vi kan være sikre på at alle barn har fått muligheten til å vaksinere seg», sa distriktslegen i San Francisco, Dr. Susan Philip, under et rådhusmøte om Covid-19 vaksinering på tirsdag. «Det vil ikke skje tidligere enn omtrent åtte uker etter at vaksinen har blitt tilgjengelig for barn. Derfor vil det bli et begrenset tidsrom der disse kravene ikke er offisielt innført enda, men fra et visst tidspunkt kommer også 5 til 11 år gamle barn til å måtte vise frem vaksineringsbevis for å få tilgang til noen av de samme stedene.»

boys green crew-neck shirt
Hvorfor vaksinere barn med en risikabel vaksine mot en sykdom som ikke truer dem?

Kunngjøringen fra CDC fører til at anbefalingen for immunisering nå inkluderer omtrent 28 millioner barn i hele landet. Uavhenging av mulige krav for vaksineringsbevis, sa Dr. Michael Cabana, overlege på The Children’s Hospital at Montefiore i New York, at det å vaksinere yngre barn er «nok et skritt for å komme nærmere normaliteten igjen.»

«Dette beskytter ikke bare barna, men også alle som er i kontakt med barn, og fører dermed til en beskyttelse av hele samfunnet jo flere som blir vaksinert», sa Cabana.

Cabana sa også at yngre barn muligens kommer til å oppleve «noe ubehag» når de blir vaksinert, men at Pfizer-vaksinen er «generelt veldig, veldig sikker» for de fleste barna. Han sa at risikoen for samfunnssikkerheten er lav, noe som Philip gjentok da hun avsluttet rådhusmøtet ved å si at hun planlegger å få sine egne barn vaksinert.

«Jeg tror på denne vaksinen og prosessen den har gått gjennom for å bli tilgjengelig for oss, og jeg er veldig klar for at både min 9-åring og min 6-åring skal bli vaksinert så fort som mulig», sa Phillip.

Kilde: NBC News

Oversatt av Maria Neumann

Forsidebilde: Jonathan Borba

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • San Franciscos guvernør Gavin Newsom er tilbake i rampelyset etter at han forsvant i mange dager etter sin «oppFRISKningsdose» som antageligvis ikke oppfrisket etter planen. Ryktene svirrer om han fikk Bells parese eller Guillain-Barre syndrom, noe som avfeies som konspirasjonsteori.
    Eller kanskje han plutselig bare ville være hjemme med familien? Det er den offisielle forklaring. Mulig.
    Halloween sammen med barna måtte prioriteres. Det er grunnen til forsvinningsnummer og kansellering av klimakongressen. Har han tenkt å «vaksinere» sine egne fire barn: Hunter, Brooklynn, Montana og Dutch? Vi får se. Stakkars Californias barn.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi har skiftet regjering, men ikke regime.

Første skritt mot helse-Apartheid er tatt av Støre-regjeringen.

Forrige innlegg

Mer klimakunnskap

Klimaet på jorden påvirkes utenfra

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.