POSTED IN Krig-fred, Libya

Jens Stoltenberg som sentralbanksjef?

Mannen som ledet Norge til krig mot Libya?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mulig krigsforbryter som sentralbanksjef ?


Jens Stoltenberg er søker til den attraktive stillingen som sentralbanksjef, en stilling der utlysningsteksten synes skreddersydd og spør etter akkurat de erfaringer som Stoltenberg har bl.a.fra NATO.

Noen finner det betenkelig at en person med sterke bånd til parti og politikere skal bli sentralbanksjef, de er redd for mulig inhabilitet, at beslutninger ikke tas på et selvstendig og uhildet grunnlag. Andre peker på at han har demonstrert at han kanskje har sterkere lojalitet til USA enn til Norge. Ingen peker på hans fryktelige innsats i Libya.


_________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
_________________________________________________________________________________

For vi vet i dag at det var løgn alle disse ryktene om at Muammar Gaddafi brukte afrikanske leiesoldater mot sitt eget folk, at han brukte sitt flyvåpen mot sitt eget folk, eller at han planla et folkemord på linje med Rwanda mot sitt eget folk. Ryktene var designet av USA og dets allierte, og satt ut bl.a. av All Jazeera i Qatar og av Gaddafi sin opposisjon for å mobilisere en hel verden mot Libya.

Det var ikke opprør mot lederen Gadaffi, det var Nato som ønsket regime-endring.

Dersom noen skulle stoppet krigen, skulle de nedkjempet de 1000 vellutstyrte spesialsoldatene som USA fikk sendt fra Qatar i sine splitter nye Toyota Pickup for å gå i strupen på Gaddafi og som hadde fått ordre om ikke å inngå våpenhvile når Gaddafi og FN ba dem om det. Basert på omhyggelig designet løgn, ble bombingen av Libya en handling i strid med internasjonal rett, en forbrytelse som tok livet av kanskje 30.000 mennesker som ødela og permanent destabiliserte den mest velstående og vellykkete staten i Afrika.

Ingen er tiltalt eller straffet for denne forbrytelsen, knapt nok kritisert. USA og NATO og de allierte som deltok i myrderiene må ha visst at dette var en operasjon bygget på løgn og bedrag, og at hovedmålsettingen var å ta livet av Muammar Gaddafi og få til et regimeskifte. Hva slags etterreting Jens Stoltenberg hadde tilgang til, og om han kanskje ble «forledet», spiller egentlig ingen rolle. Det var hans jobb som statsminister å sørge for en bred offentlig debatt og en grundig politisk behandling, og ikke minst å skaffe tilveie nødvendig etterretning og gjennomgå all informasjon før han startet bombinen i Libya. Istedenfor valgte Stoltenberg å pushe gjennom norsk deltakels i full fart, og dra Norge inn i en krig som var intet mindre enn en forbrytelse. USA belønnet ham for innsatsen med stillingen som generalsekretær i NATO. Siden har han i alle saker fungert som et ukritisk talerør for USA.

Er dette en mann vi vil ha som ny sentralbanksjef?

Knut Lindtner har lag til bilde m/tekst

Forsidebilde: Parsing Eye

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  13 november 2021 9:35

  I denne viktige saka må me takka høgare makter for at me har alternativ til NRK og store norske aviser. Dei fleste går rett på limpinnen og diskuterer i stort alvor om Stoltenberg er ein litt betre eller dårligere kandidat enn andre. Libya er gløymt. Dagsavisen får seg til å hevda at miljøengasjement gjer Stoltenberg særleg kvalifisert.

  Politi og presse har fått det særs travelt med eit 28 år gamalt mislukka mordforsøk på W. Nygaard. Då kan spalter og skjermar fyllast med demonisering av Iran. Alt dette må vera ei kjærkomen avleiing frå saka Libya/Stoltenberg. Stoltenberg sine mordforsøk var ikkje mislukka.

  Kvar er dei skarpe norske juristane? Kven tek hol på byllen og får Stoltenberg tiltalt og straffa?

  Svar
 • Hva var målet med krigføringen mot Libya?
  Det var vel at USA og vestlige land skulle forhindre at Libya og Afrika skulle løsrive seg fra dollar hegemoniet og fra CFA hegemoniet som administreres av Frankrike, ved å innføre gull dinarer for hele det afrikanske kontinent.
  (The CFA franc, Franc of the Financial Community of Africa, originally Franc of the French Colonies in Africa, or colloquially franc, is the name of two currencies, the West African CFA franc, used in eight West African countries, and the Central African CFA franc, used in six Central African countries).

  Økonomen Stoltenberg forstod hvilken stor betydning dollar og CFA har for henholdsvis USAs og Frankrikes makt og økonomi. Denne innsikt og hans resolutte handling i Libya kan kvalifiserer for å bli sentralbanksjef i oljelandet Norge.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   13 november 2021 15:13

   Interessant, men treng me finna oss i at Jens Stoltenberg har immunitet? Tel ikkje afrikanske menneskeliv i norsk rett?

   PS Hyggjeleg at lesartala på Derimot.no er på veg oppover.

   Svar
 • Jens Stoltenberg er lett å lede, alliert med den sterke kraft, oljelobbyen, USA, Torvald og jødisk bankmakt? Han er under middels intelligent og passer derfor godt til NATO og Norges Bank. Banken er styrt av sitt faste råd av meritterte. Men sjefen har den største pensjonen.

  Svar
 • «har demonstrert at han kanskje har sterkere lojalitet til USA enn til Norge»
  «et ukritisk talerør for USA»
  Derfor kan han ikke bli sentralbanksjef.

  Svar
 • Hvor godt vil Stoltenberg som sentralbanksjef ivareta nasjonale interesser, altså den norske befolkningens interesser?

  Norge kom seg greit gjennom finanskrisen da Stoltenberg var statsminister.
  Deretter opplevde Norge høykonjunktur i årene 2011-2013 pga høy oljepris (oljen lå på rundt 110$).
  Det spesielle var at det inntraff flere konkurser i Norge i 2013 enn under finanskrisen til tross for at Norge befant seg i høykonjunktur i 2013! Høy oljepris førte til høy vekslingskurs, og det ser ut som det førte til ekstra mange konkurser. Bla gikk cellulose fabrikken på Tofte konkurs i 2013-2014 pga høy vekslingskurs. Stoltenberg trodde at oljeprisen ville bli høy permanent og at bla treforedling ikke lenger hadde noen framtid i Norge. Slik gikk det altså ikke og vi fikk oljeprisfallet i 2014 (og Tofte ville ha gått med stort overskudd).

  Det er nå spådd at oljeprisen i 2022 kan bli så høy som 120$. En utfordring er at dette kan føre til ekstra høy vekslingskurs. En høy vekslingskurs fremover kan imidlertid tvinge bedrifter i konkurs og dette kan være de bedrifter som vi nettopp skal leve av etter oljen. Det er viktig å ha en sentralbanksjef som klarer å forhindre at vekslingskursen blir for høy i turbulente tider fremover.
  Og det hadde nok også vært greit å ha en sentralbanksjef som forstår at lav strømpris er viktig hvis kraftkrevende industri (bla smelteverk) skal overleve her i landet. Det ser ut som AP-folk mangler denne type innsikt og forståelse.

  Stoltenberg vil nok bli en sentralbanksjef som vil støtte oppunder dollar hegemoniet og USAs interesser og eventuelt gjennomføre nye sentralbank reformer som kan komme fra USA. (I dag er det vel slik at alle norske banklån må dekkes opp av reserver som norske banker må lån fra federal reserve i USA).
  Det å feks selge norsk olje og gass mm til Kina priset i kinesisk valuta, vil nok være helt uaktuelt for Stoltenberg selv om det eventuelt kunne ha tjent norske interesser.

  Svar
  • Dersom det er korrekt at 36 % av all norsk privat verksemd er utanlandsk eigd, betyr det at nesten førti prosent av av all verdiskaping kan gå ut av landet. Utsalget held fram.

   TV2 dansk, Ekornes (stessless) kinesisk, Småkraft (Statkraft) tysk, Elkem kinesisk, alle nesten100%, Statoil /Equinor delvis amerikansk. Gammalt nytt.
   Utanlandsk eigedom forsvart av det norske forsvar.

   Svar
   • Det kunne ha vært veldig greit om oljefondet kunne ha investerte spesielt mye i utenlandske selskaper som har (en god del) produksjon i Norge. I dag risikerer vi at oljefondet investerer i utenlandske selskaper som konkurrerer med norske selskaper og som fører til at norske arbeidsplasser flyttes ut av landet. Det siste eksemplet på dette var nedleggelsen/utflyttingen av ELKO som er eid av et utenlandsk selskap hvor oljefondet har investert (tror det het Schneider?).

 • Javel, da er det bestemt at Jens Stoltenberg skal bli Sentralbanksjef. Hvordan vet jeg det?
  Se på historien: Som statsminister sikret Jens Stoltenberg seg maksimal godvilje i USA for på telefon si ja til at norske fly skulle være med i bombekrigen mot Libya. Premien var å bli generalsekretær for USAs forlengede krigsarm kalt NATO. Tiden hans i Bruessel er snart over, en ny skal ha prestisjejobben.
  En annen historisk sannhet er at USA styrrer både Forsvarsdepartementet og de herskende politikere. Fra 1950-årenes start med en avtale om USAs bruk av norske flyplasser og lagring av ammunisjon, kom fjellagerne for materiell til det amerikanske marinekorps og egen havn i Trøndelag utover 1980-tallet. En tafatt norsk statsledelse har tillatt fast stasjonering av USMC kalt ‘rotasjon’, og det er kommet fast stasjonert amerikansk personell til Vardøradaren, på Andøya, Evenes og Ørland.
  For noen måneder siden godkjente Stortingets komite for Konstitusjon, Utenriks- og forsvarssaker å si ja til at to norske fregatter skal underlegges US Navy i en ubestemt periode. Krigstjeneste mot Kina formelig lyser av den militære situasjon i Asia nå. Av eksemplene ser vi at intet av dette er i norsk interesse fordi spenningen på Nordkalotten økes mot Russland. De er alle blitt beordret av USA.
  Stoltenberg som neste sjef for Sentralbanken er allerede avgjort.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi har skiftet regjering, men ikke regime.

Første skritt mot helse-Apartheid er tatt av Støre-regjeringen.

Forrige innlegg

Mer klimakunnskap

Klimaet på jorden påvirkes utenfra

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.