POSTED IN Israel

Russlands FN-ambassadør:

Israel som okkupasjonsmakt har ingen rett til selvforsvar.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israel har ingen rett til selvforsvar i den nåværende konflikten – sier Russlands FN-utsending

Nebenzya understreket også at Russland anerkjenner Israels rett til å sikre sin sikkerhet, men «dette kan bare garanteres fullt ut i tilfelle en rettferdig løsning på det palestinske problemet basert på anerkjente resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd»

FN, 2. november. / TASS /.

Retten til selvforsvar i den palestinske-israelske konflikten dekker ikke Israel, fordi det er en okkuperende stat, sa Russlands faste representant ved FN, Vasily Nebenzya, og talte på FNs generalforsamlings spesialsesjon om Palestina.

Vasily Nebenzya er Russlands nåværende FN-ambassadør.


«Jeg kan heller ikke la være å nevne hykleriet til USA og deres allierte, som i andre, helt forskjellige situasjoner krever overholdelse av humanitær lov, etablerer granskingskommisjoner, pålegger sanksjoner mot de som bruker makt bare som et ekstremt tiltak for å stoppe den mangeårige volden,» bemerket han.

«Og i dag, når de ser den skremmende ødeleggelsen i Gaza, som overstiger alt de kritiserer i andre regionale sammenhenger mange ganger – angrep på sivile fasiliteter, død av tusenvis av barn og skremmende lidelse blant sivile midt i en total blokade, holder de munn. Alt de kan gjøre er å fortsette å snakke om Israels påståtte rett til selvforsvar, som som en okkuperende stat ikke har, som ble bekreftet av [FN] Den internasjonale domstolens rådgivende avgjørelse i 2004.»


Nebenzya understreket også at Russland anerkjenner Israels rett til å sikre sin sikkerhet, men «dette kan bare garanteres fullt ut i tilfelle en rettferdig løsning på det palestinske problemet basert på anerkjente resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd.»


I oktober nedla USA veto mot Brasils utkast til resolusjon fra FNs sikkerhetsråd; ifølge USAs representant Linda Thomas-Greenfield var Washington skuffet over fraværet av omtale av Israels rett til selvforsvar.

I juli 2004 avgjorde FNs internasjonale domstol at Israels bygging av «sikkerhetsmuren» på okkuperte palestinske områder, inkludert Øst-Jerusalem, var i strid med folkeretten. Avgjørelsen ble støttet av 14 av 15 dommere.

Oversatt av Monica Sortland

https://tass.com/politics/1700571

Forsidebilde: Daniel Jensen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 november 2023 8:58

  Russland er støare på folkeretten enn USA.

  I ei anna fersk sak gjekk USA og Israel på eit knusande nederlag i FN. Blokaden av Cuba held fram trass i at 187 land i FN vil ha slutt på han. Gledeleg at Noreg for ein gongs skuld er på rett lag og ikkje røysta som USA. Meir om saka på Steigan.no i dag.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   3 november 2023 14:53

   PS FN har 193 medlemsland. Når 187 av desse røystar mot USA, er det kanskje på tide at USA seier frå seg rolla som verdspoliti og sjølvutnemnd talsmann for verdssamfunnet?

   Svar
   • T.S.:
    » USA seier frå seg rolla som verdspoliti og sjølvutnemnd talsmann for verdssamfunnet?»

    Ja, intet land, stormakt eller ikke, skal være/opptre som verdenspoliti.
    Det er frie nasjonalstater som skal ha styring over sine landområde og befolkning og resurser.
    Dvs. det er befolkningen i den enkelte nasjon som skal styre sin veg. Ikke hverken stormakter , globalister eller bankkarteller.
    Dert tar lang tid å bygge en kultur. Det bør alle nasjoner få/ha rett og tid til, hver på sin måte etter sine resurser, trosretning og mentalitet.
    Verden er ikke et fat med risegrynsgrøt. – Men en spennende blanding av forskjelligheter. – Som lett kan samarbeide i frihet om ønskelig. – Hvis globalistene fratas mulighetene til å lage mafia-handelsregler og styre dette.

    Og det er ikke frie nasjonalstater som er pådriver for krig i verden; – selv om vi blir innbilt dette. Det er det globalistene og deres bakmenn som gjør. – I sitt strev etter En verden, En leder, og En valuta. – Og totalkontroll.

 • Johannes Åtta Førtifira
  3 november 2023 14:06

  Dagen før Hamas-soldatenes angrep på okkupasjonsmakten den 7. oktober, hadde nazionist-jødene en stor demonstrasjon Tel Aviv der de krevde utryddelse av palestinerne:

  Thousands of Israelis Take to the Streets Calling for Palestinian Genocide
  thetruthseeker.co.uk/?p=275233
  The Tel Aviv rally—organized to support an Israeli soldier who murdered a wounded Palestinian by shooting him in the head as the victim lay on his back—was marked by chants and banners calling for mass murder.

  BDS nå!

  Svar
 • Northern Light.
  3 november 2023 18:34

  Irans viseutenriksminister: Israel vil bli utslettet hvis krigen mot Gaza fortsetter.

  Av Ethan Huff.
  Israel vil ikke eksistere mer hvis det fortsetter sin beleiring av Gaza-stripen ytterligere, sier Ali Bagheri-Kani, Irans viseutenriksminister for politiske anliggender.

  I et TV-intervju (Press Tv) denne uken uttalte Bagheri-Kanil, at Iran vil fullstendig utslette Israel hvis de ikke trekker seg tilbake, i forsøket på å ødelegge det palestinske folk i landet Israel hevder er sitt eget.

  «Hvis krigen fortsetter, kan vi ikke si at Israel vil tape, for det vil ikke gjenstå noe av Israel som kan utropes som taper eller vinner», sa Bagheri-Kani og la til at den voksende palestinske motstandsoperasjonen mot Israel representerer «et uopprettelig jordskjelv i det sionistiske regimets militær- og sikkerhetssystem».

  Den israelske beleiringen av Gaza ble foranlediget av Operasjon al-Aqsa Storm, det offisielle navnet gitt til Hamas-motangrepet i Israel som skjedde 7 oktober, og som tok livet av minst 1500 israelske militære og sivile. Så langt har Israels gjengjeldelse resultert i mer enn 8300 drepte i Gaza, «de fleste av dem kvinner og barn», ifølge iranske medier.

  (Relatert: Iran og Libanon har begge indikert at de planlegger å «bli med i kampen» i Gaza).

  Det ville ikke engang vært noen konflikt i Midt-Østen bortsett fra amerikanernes «uhemmede støtte til sionistene», hevder Bagheri-Kani.
  Bagheri-Kanis uttalelser ble også foranlediget av nyheter fra den Gaza-baserte palestinske motstandsbevegelsen Hamas, som hevdet at israelske stridsvogner hadde rykket frem mot grensen, noe som resulterte i et kraftig sammenstøt og en tvungen retrett.

  Ifølge Hamas trakk israelske stridsvogner seg tilbake fra Gaza-grensen etter «harde kamper». Dette, kombinert med Israels «nonstop luftangrep på frontlinjene» er «bevis», ifølge iranske medier på at «de palestinske krigere har overtaket i kampen». Hvis det er riktig, peker tilbaketrekningen av stridsvognene bare ytterligere mot at israelsk «feilet i å utføre en omfattende operasjon i Gaza», slik de opprinnelig hevdet ville skje i umiddelbar etterkant av 7 oktober-motangrepet.

  En annen ting Operasjon al-Aqsa Storm gjorde, ifølge Bagheri-Kani, var å utløse «et jordskjelv i det intellektuelle og strategiske systemet til den USA-ledede vestlige verden og i USAs unilateralisme». «Amerikanerne er nå plaget av en strategisk forvirring, og kan ikke gjette motstandens neste trekk for å ta en avgjørelse om et mottrekk», uttalte han.

  Amerikanske tjenestemenn har angivelig uttalt at de prøver å forhindre ytterligere utvidelse av konflikten, dette bekreftet av Bagheri-Kani. «Men USA selv er hovedaktøren som er ansvarlige for fortsettelsen og eskalering av konflikten, med deres uhemmede støtte til sionistene». «Derfor er USA ansvarlig for sionistenes forbrytelser, etter sionistene selv. De har sagt gang på gang at de står bak Israel uten noen begrensninger».

  Siden angrepet 7 oktober har USA sendt tusenvis av våpensendinger til Israel, i tillegg til å gi betydelig politisk støtte gjennom å legge ned veto mot FNs sikkerhetsråds resolusjoner som enten holder Israel ansvarlig for grusomheter i krigsforbrytelser, eller krever en umiddelbar opphør av all aggresjon mot Gaza.

  «Det vil vare i årevis, og til slutt vil både Israel og Palestina se ut som Falluja eller Bakhmut eller en annen krigsby i Midtøsten. Dette er uunngåelig når høyeksplosiver for milliarder av dollar detoneres i et tett bebygd område. USA har allerede øremerket titalls milliarder dollar for ammunisjon til denne krigen, og den har ikke engang startet ennå».

  «Hvis de kan bruke 3 billioner dollar på å ødelegge Afghanistan og 9 billioner dollar på Irak, forestill deg hva de kan bruke på en seier for Israel».

  Fra Natural News, publisert 2 november 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Press Tv i Tehran er Irans engelskspråklige internasjonale tv-stasjon som sender døgnet rundt.
  Orginalartikkel: Iran warns that Israel will be ANNIHILATED if war on Gaza expands.

  Svar
 • Frank Johannessen
  4 november 2023 4:09

  Hvis dette stemmer? At Israel ikke har omtalte rett? Ja, da må jo noen med innflytelse i rette instanser få dette ut i «mainstream» media. Tv og over alt.. Man skulle vel da tro at USA ville fryse alle Isralske verdier for så å stjele de. «Rappe» alle luksus båter, biler etc,etc. Likhet for loven heter det vel? Hehehehe. Hadde vært en drøm om jeg kunne fått sett Støre men helst Huitfeldt svare på denne FN resolusjonen..

  Svar
 • Sverre Johnsrus
  4 november 2023 20:54

  Finnes det noen lenke til den rådgivende uttalelsen fra 2004?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Antikrigskonferansen

Egne norske veier til fred?

Forrige innlegg

ACER-saken.

Det er det norske folket som eier kraften, ikke Stortinget eller EU.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.