POSTED IN Olje-Energi, Russland, Tyskland

Russland tar igjen med samme mynt.

Trenerer gass-turbindriften fordi ikke alt er etter forskriftene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er umulig å få klart hva som er realitetene i denne saken, men her lukter det russisk trenering og formalisme lange veier. Og de gjør det samme som Tyskland gjorde i 2 måneder før sanksjonspolitikken mot Russland ble iverksatt. Da ble ikke North Stream 2 satt i drift fordi papirarbeidet ikke var klargjort på tysk side. De hevdet at det ville ta minst et halvt år å få dette i orden – altså politisk motstand forkledd som formalisme.

Nå gjør Russland det samme med North Stream 1 med katastrofale konsekvenser for den tyske befolkningen og tysk næringsliv. Tyskland kan egentlig bare skru på kranen til North Stream 2 som står klar for levering av russisk gass. Men det er umulig fordi den tyske regjeringen har malt seg inn i et politisk hjørne. Åpner de North Stream 2 forteller de samtidig at sanksjonspolitikken som ble annonsert med fynd og klem ikke er verd en sur sild. Og da er det mange hoder som vil måtte rulle.

Nord Stream 2 - natural gas pipeline with gas tap stock photo
Foto: iStock

Men når arbeidsledigheten starter og befolkningen begynner å fryse vil vi få det samme resultatet. Eneste løsningen er å skifte ut de politikerne som manøvrert Tyskland inn i denne håpløse politiske floken, enten det skjer på den ene eller andre måten. Det samme gjelder politiske ledere over hele EU-området og EU-ledelsen i Brussel.

Det som har vært klart er at nesten ingen har vært på høyden og i forkant av utviklingen. De har fulgt USAs kommando og ødelegger nå økonomien i sine egne land. Det ser ikke bra ut for Europa.

Knut Lindtner
redaktør

Den russiske gass-giganten advarer om at de ikke får den viktige turbinen.

Vestlige sanksjoner gjør overleveringen umulig, sier den russiske energi-giganten.

Vestlige sanksjoner gjør det umulig å få levert tilbake en turbin til Nord Stream 1 gassrørledningen fra Tyskland til Russland, påstår energi-giganten Gazprom på onsdag. 

Det manglende utstyret er den viktigste grunnen til kuttet i forsyningene.

Accelerating the energy transition through partnership and innovation
Christian Bruch

Siemens Energy CEOs Christian Bruch har tidligere sagt at det tyske firmaet har gjort alt klart for å returnere den reparerte turbinen tilbake til Russland.

Ifølge Bruch er selskapet «svært interessert» i å få fortgang på prosessen, og sier at manglende dokumenter fra russisk side er skyld i forsinkelsen.

«Sanksjons-regimet til Canada, EU, Storbritannia,  og inkonsekvensen i den nåværende situasjonen sammen med de nåværende kontraktsmessige forpliktelsene fra Siemens del har gjort leveringen av 073-maskinen til Portovya kompressor-stasjon umulig», sier Gazprom på onsdag. 

Den tyske kansleren Olaf Scholz besøkte Siemens-fabrikken i Mülheim an der Ruhr på tirsdag og inspiserte Nord Stream 1-turbinen som ligger der.

Ifølge Scholz er turbinen ferdig reparert og klar til å sendes til Russland.

I midten av juni reduserte Gazprom gassforsyningene via Nord Stream 1 med 40 % fordi det Tysklands-baserte Siemens ikke hadde returnert turbinen i tide etter at den var reparert i Canada.

Dette var på grunn av sanksjonene.

Etter påtrykk fra Berlin gikk Canada med på å sende utstyret til Tyskland, og så videre til Russland.

Den 25.juli bekreftet Gazprom at de hadde fått dokumentene for turbinen fra Siemens.

Den 27. juli falt gassleveransene fra Russland til Europa, via Nord Stream 1, til 20 % av maksimum.

Gazprom sa dette skyldtes stans ved en annen gass-turbin ved Portovaya kompressor-stasjon.

Vitaly Markelov, i Gazprom sier at Siemens ikke har innfridd forpliktelsene om å reparere feilen på maskinen til Nord Stream 1.

Ifølge Markelov er flere av maskinene ved kompressor-stasjonen nå uvirksomme på grunn av nødsvikt, siden Siemens ikke har reparert dem.

Den 29. juli sa Markelov at når turbinen fra Canada ble levert til Tyskland i istedenfor til Russland, er ikke dette ifølge kontrakten.

I tillegg, sa han, har Gazprom ikke fått alle dokumentene fra Siemens, dokumentene som vil tillate transport og reparasjon av maskinene til gassrørledningen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/560173-nord-stream-turbine-return-impossible/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Ingen vil vel ha en kunde eller leverandör som bare er besvärlig ?.Om ikke Siemens,tyskland,EU,Canada eller hva,kan garantere at det ikke vil bli problemer med nödvendig vedlikehold av 5 andre turbiner som må renoveres,hvorfor skal Gazprom bruke tid og krefter på ett system som motarbeider jevn gassleveranse sabotörene selv sårt trenger.Da stenger heller Gazprom av,de har da andre,mer samarbeidsvillige kunder.

  Svar
  • Kunne ikke sagt det bedre selv Jan.
   En kunde som bare klager og syter, og som setter kjepper i hjulene for deg kan man godt være foruten.
   Tiden man bruker på en slik kunde kan nok brukes bedre en annen plass/sted.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingenting ble som planlagt.

Sanksjonspolitikken går i oppløsning. Det går mot slutten av Ukrainakrigen med Russland som vinner.

Forrige innlegg

Etter Pelosis Taiwan-besøk.

Kinesiske mottiltak vil i denne omgang først og fremst være økonomiske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.