POSTED IN Intervju, Økonomi

The Saker intervjuer Michael Hudson:

Det blir lite hyggelig å være europeere i årene som kommer.

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA slit. Krigsplanane går i vasken og økonomien er i ei hengemyr utan utveg. Skyhøg inflasjon gjer at misnøyen blant folk breier om seg, og politikarane tøffar seg med provokasjonar mot andre land for å vinne tilbake stemmer til Kongressvalet i november. Den taktikken har fungert for dei før, og same oppskrifta blir repetert. 

På den andre sida har vi dei store maktene Russland og Kina med BRICS, som har stor økonomisk vekst og stadig utvidar seg med nye allierte og partnarar. Dei baserer samarbeidet sitt på gjensidig nytte og eit mål om framgang for alle. Internasjonale prosjekt som Silkevegen (Belt and Road Initiative) og BRICS-banken gjer innhogg i det tidlegare eineveldet til organisasjonar som Verdsbanken og IMF. Der sistnemnde har fungert som ein forlenga arm for oligarkiet i Vesten, som eit imperialistisk/kolonialistisk maktmiddel der særleg USA har dominert med sin vetorett, er dei nye storprosjekta i sitt vesen anti-imperialistiske.

Landa i BRICS er svært ulike, men styrken deira ligg nettopp i denne ulikskapen. Samarbeidet er basert på tre premiss:

-det skal vere eit samarbeid mellom sjølvstendige nasjonar;

-kvar og ein skal få følge sin eigen veg mot framtida og

-det skal vere basert på internasjonal rett.

Det er i praksis finanssektoren som styrer økonomiane i Vesten. Dei tapar marknadar med eit BRICS som breier om seg, og som nektar å la seg kjøpe opp av eit Goldman Sachs, slik Russland vart under Jeltsin. I sin iver etter å skade rivalen Russland – for seinare å kome lettare til Kina – er USA i praksis i ferd med å øydelegge både Ukraina og Europa elles. At dei går laus på sine eigne, er eit dårleg teikn.

«Den eine prosenten kan alltids tene meir pengar ved å skvise dei 99 prosenta i USA og Europa. Det vil bli svært lite hyggeleg å vere europear det komande tiåret,» som Michael Hudson uttrykker det i denne samtalen med Andrei The Saker:

Forsidebilde: Imelda

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Lite lys og lite varme,lite av alt, det skal vi gi deg,tro og håp er alt vi har igjen,i dumskap ga vi bort vår makt,nå har vi bare dette dumme håpet igjen,vi sto med lua i handa,vi lot de veltalende tale vår sak,veltalende som var sendebud fra bankene.Noen forveksler bank og makt med GUD.
  Vi lärer ikke av historien,vi repeterer og repeterer.

  Svar
 • Det var en gang for ikke lenge siden,det var den gangen det ikke var en menneskerett å spise hamburgere med pommesfrites,2 dl dressing og masse salt skylt ned med en halv liter cola hver dag,det var den gangen barn var barn og gikk eller syklet til skolen,det var den gangen bursdagsselskaper var sikret suksess om pölsekjelen kom frem og sjokoladekake var bakt av mor.
  Så,hva spiste folk för ?.Fisk,to ganger i uka,men nå er fisken for dyr og å fiske i fisketomme vann og hav for sjölberging er det slutt på.Hva skyldes det ?.
  Vi spiste blodklubb,lungemos,fårikål,griseknoker,kjöttkaker og surkål,det var ikke appelsiner og bananer ,mango og all verdens import,vi klarte oss sjöl og lykkelige var vi også.
  Det var en gang for ikke lenge siden at familien var samlet,kanskje på kjökkenet og hörte radio eller i finstua og så på tv,men nå sitter alle på hvert sitt rom med stereo,pc og smartelefon,vi snakker til duppedingser ,hörer på duppedinggser og ser på duppedingser og vet alt,mens de som ingenting vet,de snakker med hverandre,lärer av hverandre,ser hverandre og respekterer hverandre.
  Nå som maten blir borte,varmen blir borte,lyset blir borte,pengene blir borte,da tror jeg jamen vi må samles påkjökkenet igjen,i finstua igjen og begynne å lytte til de som vi trodde ingenting visste.
  Da kan de som ingenting vet vise gamle fotografier fra en tid da sild og torsk og hvitting var i overflod i fjordene våres,da kan de som ingenting vet,fortelle om bötter og spann som ble fylt med alle slags bär,sopper ble sanket,de kan fortelle at ved ble hentet fra skogen,vår skog og juleträr ble hentet fra vår skog,og «mirakelet,vi gjorde det sammen og ingen klaget.
  Mor har fått jobb i drammen så hun dagpendler,pappa ukespendler til Fredrikstad,söster studerer i Trondhjem og bror sparker blikkbokser på Grunerlökka.
  Vi har daghjem,barnehage,skole,skolefritidsordning og barne piker,alt taima og tilrettelagt av de som krever vår fulle innsats for å fylle deres lommeböker.
  Men fremskrittet ,det store fremskrittet har gjort at vi nå ikke har penger til å leve.
  Vi er kanskje blitt lurt,lurt til å tro at det å tjene Bankstaten,det er sannheten og livet ?.

  Svar
  • Du har et jævla godt poeng her. Vi er blitt lurt – GRUNDIG lurt. Alt tilrettelagt på en djevelsk utspekulert måte. Så kløktig gjennomført at det er omtrent umulig å sette fingeren på noe konkret. Det er bare svært få av oss som skjønner hva som er i ferd med å skje. Resten av flokken marsjerer lydig i takt med lederen uten å skjønne hvor det fører hen.

   Svar
 • Takk for gode ord Sveinung.Ett av mine önsker og mål er å få folk til finne i seg selv,de verdier som er viktige for dem,det er liksom ikke gull alt som glitrer.
  Og Sveinung,jeg vet du er interessert i historie,den gang denne vidfarne drev på og reiste i österled og kriget,det er mange runestener som er datert fra rundt den tid (1036)dette var jo för kristendommen hadde kommet til Norden,så,tilbake til disse stenene,en av de har ett bilde av en viking som rir på ett lam samt et kors i bakgrunnen,ja flere slike stener har dette korset med.Vet du noe om det eller har du noen teorier ?.
  Det er noe rart med dette og vår kristne historie.

  Svar
 • Northern Light.
  6 august 2022 19:02

  Tucker Carlson: Soros har ødelagt Vesten i flere tiår.
  Milliardæren George Soros har samlet så mye penger og makt at vestlige regjeringer ikke lenger motsetter seg ham. Dette mener Fox News Tucker Carlson i et nytt program under overskriften «George Soros har skapt kaos i flere tiår», der han retter nådeløs kritikk mot milliardæren. Soros sammenlignes med en oligark som bruker rikdommen sin til å forme Vesten på ulike måter i henhold til sine politiske verdier.

  Det er Fox News’ Tucker Carlson som nå går til et nytt kraftig angrep mot milliardæren George Soros, som ifølge Svenska Dagbladet har bygget opp sin enorme formue først og fremst gjennom valutaspekulasjoner. «Han ble kjent for den svenske offentligheten da han i 1992 spekulerte i at den svenske kronen var overvurdert, noe som endte i en alvorlig finanskrise for Sverige og fikk Soros’ formue til å vokse», skrev avisen i en artikkel i 2011.

  George Soros satset dermed store summer på at kronen falt i verdi, noe som forårsaket en dominoeffekt og fikk andre til å veksle kronen mot utenlandsk valuta i et forsøk på å beskytte seg selv. Det var da Riksbanken valgte å sette opp renten med 500 prosent. «The sky is the limit», skal riksbanksjef Bengt Dennis ha sagt under en historisk pressekonferanse. Men det gikk ikke, skadene på Sverige og det svenske folket var enorme.

  I en annen SvD-artikkel, som går dypere inn i finanskrisen, forklares det at «høsten 1992 øker presset på kronen, et press delvis drevet av George Soros’ valutaspekulasjoner mot den svenske valutaen. Bildt-regjeringen, som tiltrådte året før, oppleves av markedet som ute av stand til å håndtere situasjonen. Budsjettunderskuddet øker og statens finanser forverres raskt».

  «Verdien av kronen falt deretter med rundt 20 prosent, noe som reddet svensk eksport. Nå begynte en periode med bedring for Sveriges økonomi, men det var nødvendig med en skikkelig opprydding i statsfinansene med store innsparinger og omfattende skatteøkninger», heter det i en artikkel på forskning se.

  Men Soros’ handlinger har ikke bare påvirket Sverige. Han gamblet også på det britiske pundet, som han shortet i 1992. Han lånte store summer og satset så på at pundet ville kollapse i verdi, noe det til slutt gjorde – etter desperate forsøk fra den britiske regjeringen på å forsvare valutaen. «Etter hvert innså den britiske regjeringen at det ville bli for dyrt å opprettholde valutakursen. Pundet ble fløt og stupte i verdi», skrev SvD Näringsliv i 2016. George Soros tjente en milliard dollar på «én dag».

  Soros har også blitt pekt ut som ansvarlig for Asia-krisen på slutten av 1990-tallet, hvor han også spekulerte mot valuta. Men han avviser at hedgefondet hans Quantum Fund, eller andres, forårsaket krisen. «Det er de som hevder at handlingene til Soros og andre valutaspekulanter bidro til økonomiske kriser og senket levestandarden i disse statene», kan man lese på Wikipedia. Nå gjentar Tucker Carlson denne anklagen mot Soros. Tidligere prøvde regjeringer å slå tilbake, men ikke nå lenger, påpeker Tucker.

  – Da George Soros blanket det britiske pundet for 30 år siden, gikk den britiske regjeringen til motangrep, sier Tucker Carlson i en ny episode. De gjorde alt de kunne for å bevare verdien av sin nasjonale valuta. Renten ble hevet med hele 15 prosent. Bank of England solgte 40 milliarder dollar i utenlandsreserver i et desperat forsøk på å styrke pundet. Men til slutt gikk det ikke, og Bank of England kollapset. Totalkostnad for den britiske befolkningen? Vel, det er vanskelig å måle, men minst 3 milliarder pund. Dette på et tidspunkt da et pund var verdt nesten 2 og en halv dollar. I dag er det $1,20, som sier mye. Storbritannia ble fattigere, men ikke George Soros. Fondet hans tjente en milliard dollar i profitt – en milliard dollar ikke for å skape noe, men bare for å ødelegge.

  Siden 90-tallet har George Soros bare blitt rikere. Så rik, hevder Tucker, at vestlige regjeringer og politikere ikke lenger slår tilbake mot milliardæren lenger når han blander seg i landenes mest grunnleggende innenrikssaker. George Soros selv hevder på sin side at det er han som virkelig står opp for den «frie og åpne verden», som han uttrykte det tidligere i år.

  Fra SWEBBTV, swebbtv se, publisert 8 August 2022, skrevet av Swebbtv.
  Oversatt fra svensk, et utdrag fra en lengre orginalartikkel med linker og video med Tucker Carlson.
  Orginalartikkel: Tucker: Soros har förstört västvärlden i decennier.

  Svar
  • Dette gjör ikke Swebtv.De tar ikke en titt på hvem som sitter i styret for Open society,Soros NGO kontor.Har du NL ?.Jeg kan fortelle deg at i det styret sitter en Daniel Sachs og fölger man det sporet havner man inn i Bonnier og Wallanderfamilien og da er ikke veien lang til Carl Bildt.
   George Soros og hans Ngo open society burde jo väre persona non grata i Sverige,istedet er det tvert om,hans ngo stötter EXPO,BLM,ANTIFA mm,Lille Greta har jo blitt fotografert med antifa t skjorte,har du reflektert over det NL ?.Antifa er vel klasset som en terrororganisasjon.
   Tucker Carlson,s navn,har du tenkt på NL at det navnet kanskje er et hint til noe helt annet ?.Kan det navnet väre for å tenke historisk på en svenske som kalte seg det samme,en svenske som var svärt aktiv i å starte opp fagforeningsorganisasjoner i hele USA,han var i hovedrollen for å gjöre hollywood om til en venstrevridd propagandamaskin.Har du fulgt denne tankerekken NL ?.
   Svensken het Oliver Carlson og han var födt på Gotland.Jeg foreslår NL at du fölger opp dette,for du skriver godt,men alltid synes jeg at det mangler noe viktig,det blir liksom umulig å få en kabal til å gå opp om det mangler noen kort.
   Noen ganger eller helst hver gang bör man gjöre så godt reserarch som mulig för man skriver,å bruke Swebtv som kilde er som å bruke document,det blir liksom skeivt på en eller annen måte.
   Jeg lurer også på hva den slipsnåla med brorskapssymbol Wilgert hadde på seg betydde,vet du NL ?.Han ble jo fotografert,men jeg har ikke funnet noe svar på den gåten.
   Jeg tenker mange ganger at noen vil ikke at vi skal få vite hvem bakmennene er,Swebtv vil ikke,Steigan vil ikke,Derimot vil ikke og Northern Light vil ikke og da tenker jeg,hvorfor ?.
   Sikkert ulike grunner til det,men jeg vil nå höre likevel,hvorfor ?.

   Svar
   • Swebtvs og Wilgerts vennskap med denne tvilsomme krabaten Rönnbeck og norgespartiet,deres dårlig skjulte jödehat,deres mistro til utlendinger og deres önske om en sterk politistat burde jo få alarmklokkene dine til å ringe NL eller kanskje synes du det er söt musikk ?.
    Ja,jeg bare spör,kanskje tar jeg feil,men du NL,du kommer sikkert til å gi ett oppklarende svar.Jeg håper iallefall det,vi vet jo begge to at å ikke svare også er et svar.

   • Du må vite NL,at den som kontrollerer telecom,den vet det meste.Soros kan ikke prompe uten at kontrollören vet det.Så hvem jobber Soros for ?.Mener du NL at Soros er så mektig at han kan legge seg ut med Sverige og England ?.
    Soros er vel persona non grata i Russland,ja fler land er han uvelkommen i,men i vestlige land får han operere fritt.
    Jeg tror nesten du får begynne å jobbe jeg,NListedenfor å sitere tvilsomme kilder.

   • Northern Light.
    7 august 2022 7:40

    «Mener du NL at Soros er så mektig at han kan legge seg ut med Sverige og England?».
    Det er Tucker Carlson som mener det, ikke jeg.
    «istedenfor å sitere tvilsomme kilder».
    Swebbtv har gjengitt hva Carlson sa i et av hans tv-show, det er Carlson som er kilden, ikke Swebbtv.
    «Jeg tenker mange ganger at noen vil ikke at vi skal få vite hvem bakmennene er, Swebtv vil ikke, Steigan vil ikke, Derimot vil ikke og Northern Light vil ikke og da tenker jeg, hvorfor?».
    Denne sleivsparkingen og anklager om at Steigan og Derimot og jeg skjuler «bakmennene» synes jeg ikke hører hjemme i kommentarfeltet, slike urimelige angrep er ikke det noen som kommenterer her skal behøve å bruke tid og krefter på å besvare.

   • Oliver Carlsen brukte nicknavnet Tucker i sin aktive karriere i USA,jeg mener å huske at han fikk dödsstraff for sin virksomhet,men jeg kan huske feil.

 • Ville du NL hevde at CNN,Washington Post,New York Times,VG eller Aftenposten var pålitelige kilder ?.
  Når du bruker Swebbtv som kilde til en annen kilde,da oppfattes det lett som at din kilde SwebbTv er noe du anser som en pålitelig kilde.
  Fikk idag post fra «alternativ for Sverige,der ber de om min stötte i valget den 9/11 (litt av en dato)Der fremgår det også at Swebbtv er samarbeidspartner.Så hva er nå dette «alternativ for Sverige ?.Er det noe du NL har noen tanker om ?.
  Som jeg skrev,Swebbtv og alternativ for Sverige har ett varmt og godt forhold til Lars Rönnbeck og hans Norgesparti.Hva synes du om det,NL ?.
  Sier du NL at Tucker mener SOROS er mektigere enn Sverige og England ?,eller har du mista retningen ?.
  Og du synes jeg sleivsparker,kan du vise til ett eneste innlegg du har skrevet som går i dybden med hvem bakmennene er,har du noengang forsökt å avslöre disse som sitter på styrerommene og styrer tenketanker og lobbyister,ja du vet de som instruerer sprellemennene politikerne,har du det NL ?.
  Og til sist da NL,hvilke spörsmålsstillinger valgte du å ikke svare på ?.
  Du vet,Alternativ for Sverige og Norgespartiet blir av mange oppfattet som brune,de oppfattes som oppviglerske,Lars Bern ble forbannet da de ikke ville mene noe om for eller mot nato,penger snakker de ikke om,hvordan Banker styrer ökonomien som styrer politikerne og slikt,de bryr seg ikke om at penger er skapt ut av luft,de bryr seg ikke om at evig vekst er umulig,de bryr seg ikke at gjeldsbyrden er ubetalelig,de vil bare ha en bit av kaka,så de vil ha mer politi(styrt av «gode poltikere)altså ikke en lov som er lik for alle,nei en lov som kan svinge både hit og dit,särlig dit det gavner de rike.
  Så du NL,du får nok tåle Sleivspark,det er sleivspark som kan få deg opp av gröfta.
  Hils Lars og SIAN folket.

  Svar
  • Ellers er det jo merkelig da NL at du,som jeg oppfatter som utelatelsens mester,bedriver en slags positiv omtale av ett parti og (alternativ for sverige) og en slags positiv omtale av deres samarbeidspartner Swebb Tv ved å linke til deres virksomhet som igjen linker til Fox og Tucker Carlsen.
   Hvorfor en oppegående skribent som du ikke går direkte til kilden er for meg uforståelig.
   Enda mer uforståelig er det (altså for meg)at Steigan og Derimot ikke ser at du da er noe annet enn det du utgir deg for.
   Hvem som helst kan söke på Alternativ for Sverige eller Swebbtv og se selv ,det manglende partiprogrammet,men også deres fremmedfientlige oppfatning av verden og Swbbtv,s oppbacking av det samt deres vennskap med Lars Rönnbeck.Norgespartiet.
   Er dette noe Derimot og Steigan önsker å bli sammenlignet med ?.

   Svar
   • Northern Light.
    10 august 2022 17:03

    Du bruker en del aliaser som .Jan Zörlie, men dette blir litt velkjent. Du har sirklet en stund for du går til angrep, men disse beskyldningene som tidligere, blir for urimelige og forstyrret til å kunne besvares. Fordi jeg sakser et innlegg fra swebbtv som jeg synes er relevant for diskusjonen her, er det hinsides å beskylde meg, Steigan og Derimots redaksjon for «skjule bakmenn», som du skriver:
    ««Jeg tenker mange ganger at noen vil ikke at vi skal få vite hvem bakmennene er, Swebtv vil ikke, Steigan vil ikke, Derimot vil ikke og Northern Light vil ikke og da tenker jeg, hvorfor?».
    Dette er forstyrret, og jeg har ikke til hensikt å besvare slike beskyldninger.

    «Enda mer uforståelig er det (altså for meg)at Steigan og Derimot ikke ser at du da er noe annet enn det du utgir deg for».

    Derimot og Steigan er nettsteder som kjemper for alminnelige folks rettigheter, og for de som ikke har en stemme, mot krig og den globale storkapitalen som driver krig mot arbeider- og lavere middelklasse verden over. Dette skulle også gå klart frem av alle mine kommentarer.

    Du skulle heller gi et bidrag til dette, slik som situasjonen nå er for verdens folk, også her i Norge. I stedet vil du altså at Derimot, Steigan og jeg skal besvare beskyldninger om å «skjule bakmenn». Hvis det er det du mener, hvorfor er du her? Det er ikke slike forstyrrede beskyldninger Derimot og Steigan skal bruke tid og krefter på å besvare. Jeg ignorerer angrep som dette fra deg i fortsettelsen.

   • Så er vi der igjen NL.Igjen er du en av de som beskylder meg for å bruke ulike aliaser.Hvilke er de ?.Det er flere som har angrepet meg for dette,noe jeg trodde jeg grundig hadde tilbakevist,redaktören her har også beskylt meg for det,men uten å grunngi sine mistanker annet enn at jeg har svart eller sendt fra forskjellige enheter.Joda,jeg er skyldig,jeg har telefon og stasjonär samt bärbar pc og det er tydeligvis forbudt,bare en enhet kan visst brukes ifölge NL og Derimot loven.Om Redaktören hadde anstrengt seg,da hadde han sett at samme ip adresse har värt i funksjon,ja forresten,jeg brukte i en periode vpn,så kanskje det er forbudt også.
    Den dype stat finns i Norge også vet du NL,den finnes også i Norden.
    Kan du eller noen annen vise til noe du har skrevet som har forsökt å opplyse om dette uvesenet eller hvem de er ?.Tror ikke det nei.Som jeg hevder gang på gang,vi må inn i styrerommene for å få vite hvem mörkemennene er,det unngår både du,Derimot og Steigan å opplyse om.Ja,steigan har gjort noen forsök,rett skal väre rett og ved to anledninger tror jeg har han rört litt i gryta vedr det svenske oligarkiet,men ellers er det helt tyst,vi får höre om de langt borte,men ikke om de her hjemme,de som vi som er her kan gjöre noe med.Nei,bedre å satse på at de der borte ordner opp med verdens elendighet,men la oss vi gode väre ifred.Hykleri kaller jeg det.Så jeg forstår at jeg har forstyrret deg NL,vi forstyrrede gjör gjerne det,vi er forstyrret av noe som ikke riktig er det som det utgjör seg for å väre.
    Så lenge jeg vet at den historie vi har blitt matet med siden vi åpnet öynene er falsk,da vil jeg rive forfalskerne ned.
    Steigans siste artikler om dypstaten bekrefter det,at vi ikke kjenner vår historie,men han unnlater å skrive om vår nordiske falske historie.

   • Det som også er merkelig NL,det er at jeg som står frem med eget navn er mistenkelig mens de som bruker aliaser og nicknames ,de er de troverdige,.Det nordiske lyset ?,hva er det for slags nickname ?.betyr det noe ?,betyr det noe om at du vet spesielt mye om nordiske forhold ?.
    Hva skjuler seg bak «ditt nickname NL ?.
    Kanskje en hetsekampanje for å få vite hvem som skjuler seg bak navnet NL er på sin plass ?.Hvem vet,kanskje er du noe som er uheldig for det image du har bygd opp ?.Hvem vet.
    Hva vet vi om andre enn oss selv ?,ja mange ,kanskje de fleste vet ikke mye om seg selv,men djervt uttaler de seg om alt de ikke vet.
    Jaja NL,jeg skal se på det kommende fyrverkeriet,det er mye om dypstat om dagen,men bare om den langt der borte,men fyrverkeriet kommer hit også,det er det jeg forsöker varsle om,men ikke mange bryr seg,det må nok til en leder som folk kjenner som må ta steget for å bli hört og forstått av den misledete folkemassen.

   • Jeg skal villig innrömme at dagens Steigan er söt musikk,men jeg er ikke forblindet.Glem nå ikke at Steigan i ikke så fjern fortid var en idealistisk forkjemper kommunismen,det var sovjet og kina og cambodia for alle penga.For å si det mildt,så hadde Steigan en beundring for totalitäre stater.Hvordan hadde befolkningen i disse landene det ?. Arbeiderklassen ?.Har Steigan tatt ett oppgjör med seg selv om disse holdningene ?.Er han helt ren nå,i sinn og sjel ?.
    Jeg vet ikke jeg,jeg er bare en «forvirret» sjel som pröver å samle trådene.Noen ganger passer ikke trådene sammen.
    Her er et annet spörsmål som ingen vil svare på,Om NORGE er et monarki,er det kongen som har bestemt at vi skal ha et demokratisk styresett ?.Kan Kongen da bestemme at vi fra nyttår skal ha en annen type styresett ?.F.eks et mer totalitärt ?.
    Jeg vil så gjerne vite,er det folket eller er det kongen eller er det noe annet som bestemmer ?.
    Du NL som har et nickname som antyder at du har kunnskaper om det nordiske,du kan kanskje svare ?.Ja gjerne andre også.
    Om ikke folkets bevissthet og kunnskapsnivå höynes,da vinner det svarte NWO
    ,om folks bevissthet og kunnskapsnivå höynes,da vinner fair world order.
    Jeg har valgt side,forelöpig er folks uro mest rettet mot at deres komfortsone blir mindre,de har ennå ikke tatt et oppgjör med seg og sitt levesett,de har ikke tatt ett oppgjör med sin moral og hva som er rett og galt.
    Vi närmer oss målsnöret nå,de som vinner blir kanskje taperne,isammen med oss som har tapt hele livet fordi vi har gått mot strömmen.

   • Hvordan gikk det med fritenkerne i MAO og Steigans Kina ?,Hvordan Gikk det med fritenkerne i Pol Pots og Steigans Cambodia ?.Og hvordan gikk det med fritenkerne i Steigans Gamle Sovjetunionen ?.Og hvordan er det med fritenkerne i dagen s Norge ?.Er det noen paraleller ?.
    Desverre for noen,jeg tar ikke alltid,alt for god fisk,jeg undersöker.
    En fritenker oppfattes som fientlig mot visse myndigheter,organisasjoner mm,ja også personer.De stiller spörsmål der ingen spörsmål önskes.
    Så da tenker jeg,jeg er folkevennlig,men statsfientlig,jeg liker ikke en stat som skal oppdra meg og mine barn til riktig tenkning,jeg liker ikke sånt.

 • The Great Reset til Milliardæren og WEF grunnleggeren Klaus Schwab (WEF er nå slått sammen med FN) sitt yndlings slagord : YOU will own NOTHING and be happy (or else….).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingenting ble som planlagt.

Sanksjonspolitikken går i oppløsning. Det går mot slutten av Ukrainakrigen med Russland som vinner.

Forrige innlegg

Etter Pelosis Taiwan-besøk.

Kinesiske mottiltak vil i denne omgang først og fremst være økonomiske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.