POSTED IN Militære/våpen/teknologi, NATO, Russland

Russland-skremmingen i Norge er en gammel og velbrukt øvelse:

Når norske nyhetsmedier gjør egne fantasier til virkelighet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

– Europeisk etterretning advarer: Russland kan angripe Europa vinteren 2024/2025

Slik lød tittelen på juleaftenoppslag hos ABC-nyheter.

Av Arild Haglund

Dette var også årets julehilsen fra krigskapitalistene i Vest – kamuflert som «etterretning».

Hvis noen i Vest tror på at Russland planlegger angrep så ville arbeidet med ei djup forsvarslinje fra nord til sør øst i Europa for lengst være i gang.


Ingen tegn til dette i det hele tatt!

 
Opinionen skal heller hjernevaskes til å sløse penger på våpen i «hytt og pine», og på våpensystemer som i hovedsak er beregnet på overraskelseangrepskrig.

Slike oppslag er typisk for ABC-nyhetenes Gunnar R. Larsen. Hans favorittmanuskripter er fra ISW – Institute of The Study of War, uten å henvise til annet enn «etterretninger». ISW er eksempel på en frontorganisasjon for våpenkapitalistene i USA.


Meldingene er dramatiske i formen men ellers lause som luft. Ikke en uavhengig fagmilitær person kan det henvises til. 

Hvor er egentlig de antatt uavhengige fagmilitære? Noen få hederlige eksempler finnes – som for eksempel Oberst Douglas MacGregor. (født 1953)

Ellers, for USA sitt vedkommende så har militært veteranpersonell så dårlig privatøkonomi at de har mer enn nok med å holde hodet over vannet for seg og sine. Resten er kjøpt opp av våpenkapitalistene og beiter i langt feiter gressganger. Lojaliteten blir naturlig nok først og fremst overfor sponsorene.


I sum har denne «staten i staten», som det militærindustrielle kompleks representerer, tilgang på en mengde personer som bidrar med militærfaglig sjargong til salgsarbeidet overfor politikere og opinion.
Dette utvirker et sant kaos der interessene til de enkelte våpenprodusenter blir prioritert framfor interessene til innbyggerne i vestlige land.


Det spriker i alle retninger, og for skattebetalerne i USA koster det år om annet bortimot 1.000 milliarder dollar.

Dette var listen for 2019. USA skal i 2024 bruke over $900 milliarder. Legg merke til Russlands forbruk. For å forklare at Nato bruker rundt 15 ganger mere til det militære enn Russland men likevel taper krigen i Ukraina, må nå mange virkelig begynne tenke seg om. Hva går pengene egentlig til? ikke minst fordi kløften mellom de overlegne russiske våpensystemene og de USA (Nato) disponerer vokser. Egentlig er dette forholdet ufattelig for mange i Vesten.


Vest har aldri avblåst den kalde krigen. Tvert om – her er det NATO-ekspansjon som har vært førende, ledsaget av retorikk som systematisk har gagnet høgrenasjonale ekstremister i øst – med brodd mot Russland. Ikke nok med dette – NATO har fungert som aggreasjonsapparat mot flere land i den tredje verden de siste 20 – 30 år.


For det miltærindustrielle kompleks var jernteppets fall 1989 et nederlag. Nå tar de samme kreftene revansj. Dette bekreftes i dag ved intervju med Ine Eriksen Søreide i Nettavisen. Hun etterlater ingen tvil om at det er Vest som har ønsket jerrnteppet en hjertelig ny renessanse. Særlig uansvarlig er hennes forsøk på å forgifte forholdet til Russland rundt forvaltningen av Svalbard. Dette blir å følge nøye med på framover for voksenpersoner i Kongeriket Norge!

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det har vel vært kjent lenge at amerikanerne får særdeles lite igjen for «forsvars»-budsjettet de slaver for. Milliardene renner ut, bokstavelig talt, ned i lommer få vet eieren av. Når stridsproviant for en soldat koster hundrevis av dollar pr. dag, skjønner de fleste at noe er forferdelig galt. Jeg kaller dette for «hyperkorrupsjon» og vi er ikke spart for dette her hjemme heller.
  Når det gjelder russerne… Hva i alle dager er det de skal med et kontinent der menn tror de er kvinner, med lite industri og få naturressurser, og der pengehullet etter sosiale utgifter vil bli på størrelse med Stephenson 2-18.
  Det ville vært splitter pine galskap av dem å frivillig gå inn for å overta Europa.

  Svar
  • Ansjosen du har jaggu «svømt» noen mil. Jeg er så enig,så enig. Hva skal Russerne med et fullstendig kulturelt U-land? Et depravert europa. Som har «myrdet» Gud. GjennomKorrupt Med transer og pedofile. Opptatt av tåpelige «influensere», tiktokkere og narcisisser. Fullstendig i «lomma» på Klaus Scwab og Big Pharma Gates. Og for ikke å snakke om «global oppvarming»,som fordi det ikke holder lenger kalles «klima forandring». Europa har bare destruksjon å tilby.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kanadisk forsker om Covid-vaksiner:

Stor tabbe! Vaksinene inneholder skadelig protein.

Forrige innlegg

Nobelprisen i medisin:

 

Var det en skjult støtte til koronavaksinen?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.