POSTED IN Sanksjoner

Russland skal sanksjoneres for Navalnyjs død, men hva med Gonzalo Lira og Assange?

Hykleriet tar ikke slutt så fort.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Biden betyr i dag USAs administrasjon og ikke personen Joe Biden som vi kan glemme som ansvarlig for noe som helst.

Nå skal USA innføre en ny sanksjonspakke mot Russland og det skal bli interessant å se hva den går ut på. For det er ikke mye mer USA nå kan sanksjonere. De allerede innførte sanksjonene har hatt liten effekt, tvert imot har de tvunget Russland ut av avhengighet til vesten. De har måtte klare seg selv. Det er særlig EU som er rammet av sanksjonspolitikken de sjøl har innført. I Russland går økonomien nå så det griner.

Men USA/EU planlegger tyveri av Russisk eiendom som er frosset i vest-Europeiske banker. Maktesløsheten fører altså til at vesten (EU/USA) nå vurderer åpent å stå frem som kjeltringer.

Gonzalo Lira

Det andre som er påfallende er den hykleriske holdningen vesten viser i Navalny-saken faktisk før det er klargjort hva Navalny døde av. Her er Russland skyldig uten bevis og mediene var klar med fordømmelsen nesten før meldingen om dødsfallet kom til redaksjonene.

Det er ingen tvil om at den russiske staten var ansvarlig for Navalnys helse og sikkerhet i og med at han var fengslet.

Men praktisk talt ingen vestlige medier har dekket dødsfallet til USA-borgeren Gonzalo Lira som døde i et ukrainsk fengsel av mishandling og manglende medisinsk hjelp. Vi nevner ikke Assange-saken hvor det i disse dager avgjøres om journalisten skal utleveres til USA for sine avsløringer om USAs krigsforbrytelser.

Dobbeltmoral varmer dobbelt så godt ser det ut til.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden sier han vil innføre «kraftige» sanksjoner mot Russland etter Navalnyjs død

Det hvite hus gir ingen detaljer om hva sanksjonene vil innebære

av Dave DeCamp


President Biden sa tirsdag at hans administrasjon vil kunngjøre «store sanksjoner» mot Russland på grunn av dødsfallet til den russiske opposisjonsfiguren Alexei Navalnyj.

«Det jeg kom for å fortelle deg var at vi ville kunngjøre sanksjoner mot Russland. Vi vil ha en stor pakke annonsert på fredag,» sa Biden til journalister før han gikk ombord på Marine One for en tur til vestkysten.

Talsmann for Det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus, John Kirby, sa også at USA vil kunngjøre en «stor» sanksjonspakke på fredag. Kirby sa at sanksjonene tar sikte på å «holde Russland ansvarlig for det som skjedde med Mr. Navalnyj, og for å være helt ærlig, for alle landets handlinger i løpet av denne ondskapsfulle og brutale krigen som nå har pågått i to år.»

John Kirby

Kirby ville ikke gi noen detaljer om sanksjonene når han ble spurt, og det er uklart hvilke skritt USA kan ta siden de allerede har innført så mange sanksjoner mot Russland.

Det hvite hus støtter en plan om å sende 300 milliarder dollar i frosne russiske sentralbankmidler til Ukraina, noe som vil markere en betydelig eskalering av den økonomiske krigen mot Russland. Men USA trenger at Europa er ombord siden det er der de fleste pengene holdes, og nylige rapporter har sagt at ingen endelige avgjørelser er tatt.

USA har gitt skarp kritikk over dødsfallet til Navalnyj. Han døde 47 år gammel mens han sonet en 19 års fengselsstraff. Omstendighetene rundt hans død er uklare, men president Biden ga umiddelbart den russiske presidenten Vladimir Putin skylden, og hauker i USA bruker hans død til å rettferdiggjøre å bruke mer på Ukrainas proxy-krig.

Derimot har Biden-administrasjonen vært taus om dødsfallet til Gonzalo Lira, en amerikaner som ble fengslet i Ukraina for sitt syn på krigen. Liras far sa at USA ikke gjorde noe for å hjelpe med å frigjøre sønnen hans. Lira døde i januar etter en kamp med lungebetennelse som han sa først ble ignorert av ukrainske myndigheter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Navalny var en agent for globalistene, cia og azov naziene. Hans oppgave var å knekke og destabilisere Russland. Lira forsøkte og fortelle hva som skjedde i Ukraina. Zelinski regimet ble avkledd av Lira sine observasjoner. «La aldri en krise gå til spille!» «I krig og kjærlighet er alt lov!» …..eller, jeg undres???

  Svar
 • Hysteriet viser at Navalny var USA sin mann, en flott kilde til å destabilisere Russland som USA nå har mistet. Så nå skal USA og alle lakeiene ut og bølle seg igjen. One rule for them, one rule for us. Det er ganske motbydelig.

  Svar
 • Så desperat, og lite lurt, for da ser hele den ikke-vestlige verden: Kan USA gjøre det mot Russland kan de gjøre det mot oss.
  Nasjoner kunne jo også finne på å gjøre sanksjoner mot USA, Kina kunne f.eks. si: Våpenhvile NÅ, eller noe annet de vil, ellers leveres ingen teknologiske dippedutter dere ellers ikke kan få tak i på noen måte; noe sånt. Kina kunne sikkert tenke seg å bli verdens sterkeste økonomi og kose seg over å se verdensbøllen USas siste krampetreekninger.
  «Norge er vår nærmeste allierte i NATO», sier Antony Klingen til sin nære og kjære venn Espen Barth Eide. OMG!

  Svar
 • Foruten de punktene jeg har tidligere har nevnt, så har vi litt mer;

  7. Det har over lengre tid vært forhandlinger mellom Russland og Tyskland/ USA om fangeutveksling . Russland ønsker å få utlevert Vadim Krasikov som sitter fengslet for ( rettmessig ) drap i Tyskland mot Navalnyj og eller eventuelt andre.

  Svar
 • Hvis Navalny hadde fått covid vaksiner er mulig dødsårsak hjerteinfark p.g.a. disse?

  Uansett, vestens trippelmoral er mer enn motbydlig, f.eks. vestens (presset av USA) hysteri her, samtidig som delaktige, direkte og indirekte, av Israels folkemord i Gaza.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Om overdødelighet og pressens og myndighetenes holdning til fenomenet.

Uten å undersøke: «Det skyldes ikke vaksinene».

Forrige innlegg

Den store tenketanken i USA, RAND, har tenkt:

«Få i stand våpenhvile og fredsforhandlinger mellom Russland og Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.