POSTED IN Afrika, Russland

Betydelig bidrag.

Russland sender gratis korn til de fattigste landene i Afrika.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av RT

Putin: Forsendelser til noen av de fattigste nasjonene på det afrikanske kontinentet vil være klare i løpet av måned.

Russland vil være klar til å sende gratis korn til noen av Afrikas fattigste nasjoner i løpet av de neste tre til fire månedene, har president Vladimir Putin kunngjort. Han avga løftet under en tale på toppmøtet mellom Russland og Afrika som ble holdt i St. Petersburg.

Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somali, Den sentralafrikanske republikk og Eritrea vil hver motta et sted mellom 25.000 til 50.000 tonn korn, sa den russiske lederen. Moskva vil også dekke leveringskostnadene for forsendelsene, la han til.

Kunngjøringen kommer en uke etter at Moskva nektet å fornye Black Sea Grain Initiative (kornavtalen), en ordning som hadde tillatt Ukraina å eksportere korn med kommersielle skip. Den FN- og Türkiye-medierte avtalen ble utpekt som en humanitær innsats for å beskytte verdens fattigste nasjoner mot stigende matvarepriser.

Moskva har imidlertid lenge insistert på at avtalen ikke hadde oppnådd sine påståtte mål og hadde blitt til et rent kommersiell foretak. Putin gjentok at FNs manglende evne til å overtale vestlige nasjoner til å oppheve økonomiske sanksjoner mot russisk mat- og gjødseleksport, som var en del av avtalen, hadde ødelagt hele begrunnelsen for operasjonen.

Russland forklarer hvordan kornavtalen kan startes på nytt.
«De skapte hindringer selv for våre planer om å donere gjødsel til de fattigste nasjonene som trengte dem» sa den russiske lederen. «Av 262.000 tonn gjødsel som er blokkert i europeiske havner, har vi klart å sende bare to partier: bare 20.000 tonn til Malawi og 34.000 tonn til Kenya. Resten forblir i hendene på europeerne».

Med tanke på deres forsøk på å undergrave russisk eksport, er vestlige ledere hyklerske når de anklager Moskva for å forårsake ustabilitet på det globale matmarkedet, hevdet Putin. Til tross for vestlig pålagte sanksjoner, øker Russland forsyningene til Afrika, både kommersielle og humanitære, la han til.

Putin understreket Russlands rolle som en stor eksportør av hvete, et nøkkelprodukt for matsikkerhet. Nasjonens andel av markedet er 20 %, sammenlignet med mindre enn 5 % for Ukraina, bemerket han.

– Dette betyr at Russland gir et betydelig bidrag til global matsikkerhet og fungerer som en pålitelig og ansvarlig internasjonal leverandør av landbruksprodukter. De som benekter dette og fokuserer på den såkalte kornavtalen, forvrenger fakta eller lyver,» sa han. «Faktisk har dette vært praksisen til noen vestlige nasjoner i flere tiår, om ikke århundrer».

Presidenten talte under en plenum i Russland-Afrikas økonomiske og humanitære forum, som blir deltatt av gjestedelegasjoner fra mer enn 40 nasjoner. Kreml sa at afrikanske dignitærer har motstått vestlig press, og har samlet seg i St. Petersburg.

USA og dets allierte prøver å isolere Russland internasjonalt, og hevder at de må straffes på grunn av Ukraina-konflikten. Moskva oppfatter fiendtlighetene, sanksjonene og diplomatiske manøvreringen fra Vesten, som en del av en USA-ledet proxy-krig mot Russland.


Fra RT, publisert 27. juli 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk.
Originalartikkel: Putin pledges grain aid to Africa.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  30 juli 2023 9:06

  Det ukrainske tryggingsrådet forbyd ukrainarar å forhandla med Putin. Krigslysta i Kiev må vera stor.

  Heldigvis er afrikanske land klokare enn Kiev, Noreg og Nato.

  Dagens tekst: «Norge, snilleste utten i klassen?» av Lars Birkelund finn du på Steigan.no.

  I natt drøymde eg om eit nytt NRK med nyhende avslutta med «opplyser Steigan.no og Derimot.no i dag».

  Svar
  • T.S. :
   » Heldigvis er afrikanske land klokare enn Kiev, Noreg og Nato.»

   Ja, – og mindre hyklerske; – og med mindre dobbeltmoral.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 juli 2023 20:39

  Den kievske krigslysta mot nye høgder i dag. Zeleensky skryter av at krigen vert utvida:

  «– Gradvis vender krigen tilbake til russisk territorium. Dette er en uunngåelig, naturlig og absolutt rettferdig prosess, sa Zelenskyj under et besøk til byen Ivano-Frankivsk vest i Ukraina.» (Nettavisen)

  Kva seier våpentilhengjarar no? Nokon som får kalde føter når Kiev både forbyd forhandlingar og lovprisar utviding av krigen?

  Svar
 • «Med tanke på deres forsøk på å undergrave russisk eksport, er vestlige ledere hyklerske når de anklager Moskva for å forårsake ustabilitet på det globale matmarkedet, hevdet Putin. Til tross for vestlig pålagte sanksjoner, øker Russland forsyningene til Afrika, både kommersielle og humanitære, la han til.
  Putin understreket Russlands rolle som en stor eksportør av hvete, et nøkkelprodukt for matsikkerhet. Nasjonens andel av markedet er 20 %, sammenlignet med mindre enn 5 % for Ukraina, bemerket han.
  – Dette betyr at Russland gir et betydelig bidrag til global matsikkerhet og fungerer som en pålitelig og ansvarlig internasjonal leverandør av landbruksprodukter. De som benekter dette og fokuserer på den såkalte kornavtalen, forvrenger fakta eller lyver,»

  Og vesten/USA/Israel/EU var jo ‘bekymret’ for nødvendig korneksport til land i Afrika.:
  ‘Russland er onde som vil at fattige land må sulte.’ 😉
  ( USAIsrael/vesten har holdt det afrikanske kontinentet nede i fattigdom i tiår etter tiår gjennom FED og valutakontroll . Og bombet Libya når Gadaffi ville utfordre denne kontrollen. )

  Så viste det seg at mesteparten av kornet ble levert innad i EU. ( Eventuelt videresent med god fortjeneste til land i Afrika.) Et bedrag & løgn overfor Russland.
  Et varemerke dette.
  Hele krigen, som også 1. og 2 verdenskrig , dreide/dreier seg om å beholde kontrollen over verdenshandelen, og verdensvalutaen.

  Ellers:
  – Vesten var bekymret for at disse landene heller ikke fikk nok ‘vaksiner’ .
  Så viser det seg at dette var/er deres lykke, at de hold seg unna disse løgnerene.
  – Og til nytte for vestlige ærlige/sannhetssøkende som nå kan bruke denne sykdom/død – statistikken for å sammenlikne med gjennom-injekserte & sykliggjorte i USA/EU.

  Dobbeltmoral , løgn og overgrep.
  Ja,ja. Hver sin lyst.
  Men dette er altså våre politikeres allierte!

  Svar
 • Korrupsjonen og bestikkelser på begge sider.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU planla vaksinepass i 2018, lenge før pandemien.

Følger vi bare EUs planer i Norge?

Forrige innlegg

Konsekvenser for palestinerne.

Hvem eier aviser og medier?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.