POSTED IN Våpen

Verden er forandret:

Russland og Iran har militære våpenteknologiske fordeler sammenlignet med USA og Israel.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Belle Carter

Andrei Martyanov, en ekspert på russiske militær kapasitet, sa til Mike Adams på «Health Ranger Report», at Russland og Iran har bedre militære våpensystemer enn Israel og USA.

Martyanov, som tjenestegjorde som offiser i sovjetiske kystvakten gjennom 1990, fremhevet hvordan Vesten grovt har feilberegnet sin militære styrke i Ukraina sammenlignet med de tekniske evnene til det russiske militæret. Vesten begikk den samme feilen i USAs proxy-krig i Gaza. «De feilberegnet når det gjelder effektiviteten til Hamas-rakett- eller rakettangrepene, sa den Baku-fødte forfatteren.

Mike Adams sa, basert på samtalene hans med tidligere militære på høyt nivå, kontakter fra Defense Intelligence Agency, amerikanske militære og spesialstyrker, at Washington nå desperat prøver å konstruere en situasjon der det kan rettferdiggjøre bombing av Iran, og fange Russland inn i en tofrontskrig. Adams synes det er latterlig, fordi Amerika ikke har råd til en tofrontskrig.

Martyanov sa at når man snakker med de fleste amerikanske militære fagfolk om krig, strekker ikke fantasien og erfaringene seg utover to ting; «Det er enten en høyintensiv aksjon, eller bruk av det amerikanske luftvåpenet».

Han mener at USA ikke kan kjempe mot Iran på bakken. Dessuten har Iran et forbløffende antall gode og svært avanserte ballistiske missiler, med rekkevidde på opptil 2.500 kilometer. Ingen amerikansk system kan avskjære moderne missiler som Iran sine, bemerket Martyanov.

Adams var enig, og viste til USAs nåværende utplassering av Terminal High Altitude Area Defense (THAAD). Dette amerikanske missilforsvarssystemet er designet for å skyte ned kort-og mellomdistanse ballistiske missiler når de er under nedstigning til målet, ved å avskjære dem med direkte treff. «Gitt all propagandaen rundt Patriot-missilbatteri systemet som stort sett sviktet, har jeg en tendens til å tro at systemene også stort sett kommer til å svikte».

Hizbollah er den mest formidable av Irans allierte i sin «motstandsakse». Den har hatt stadig mer tunge skuddvekslinger over grensen med Israel siden oktober. Gruppen har 100.000 soldater og dens militære styrke er et enormt arsenal av raketter – mer enn 100.000 – nok til å treffe alle områder av Israel. Mange av rakettene er ikke styrte, men de har presise anti-tank-, anti-fly- og anti-skip missiler.

Dessuten brukes Hizbollahs droner mest til rekognosering, selv om de kan bære en liten nyttelast. Disse dronene, som kan produseres billig og i store mengder, kan utmatte Israels Iron Dome luftvernsystem.

Amerikas F-35 er ingen match for Russlands R-37

De snakket også om Vympel R-37, et russisk hypersonisk luft-til-luft-missil med veldig lang rekkevidde. Ifølge Mike Adams skyter den nå ned flere ukrainske jagerfly og helikoptre. Rapporter sa at russerne skjøt ned 12 fly og flere helikoptre i løpet av en uke.

Adams nevnte også Lockheed Martins F-35, som sies å være det de mest radar-usynlige jagerflyet i drift i dag. Men Russland er klar for det. «Russland er kjent for å være veldig sterk innen elektronisk krigføring som kan forstyrre F-35. Og R-37, med sin langdistanse-evne for luft til luft-missiler, setter det spørsmålstegn ved om USA kan få luftdominans i en krig hvor Russland medvirker» sa Adams.

Martyanov tror heller ikke det, med henvisning til hvordan Iran støtter Hamas sterkt. «Iran er en av de eneste fem landene i verden som produserer langtrekkende luftforsvar-systemer. De har et enormt sofistikert luftvernsystem» sa Martyanov.

Adams nevnte også Lancet-3, et smart russisk multifunksjonsvåpen som kan brukes til rekognosering, overvåking og angrep. Dette våpenet er en game changer, bemerket han. «Lancet-3 har tatt ut noen Leopard 2-stridsvogner, og når de ikke gjør det, tar de ut artillerienheter og så videre. Det amerikanske militæret ser også ut til å henge etter når det gjelder drone-teknologi. Amerikanske skattebetalere finansierer militæret vårt med nesten en billion dollar i året, og våpen-teknologiene våre er fra 1995».


Fra Natural News, publisert 3. november.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker og videointervju i originalartikkelen.
Originalartikkel: Andrei Martyanov: Russia and Iran maintain strong military weapons technology advantage over the U.S. and Israel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Günther Braun
    5 november 2023 9:43

    Vi har lenge hørt at S400 og S500 er overlegne vestlige systemer, men det synes for meg som at ganske mye vestlige våpen treffer sine mål på russisk side. Og hvis vi er helt ærlige, så har Vesten stort sett kvittet seg med gammelt skrot fra den kalde krigen sålangt. Så skal bli spennende å se hva som skjer hvis krigen blir seriøs nok til at alle parter tar frem sine nyeste våpen.

    Alt jeg skjønner er er at alle parter i krig lyver så det renner av dem. Og at de russiske hypersoniske våpnene ser ut til å treffe, men at det er for få av dem til å være veldig plagsomt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En vurdering av bakgrunnen for Gaza-krigen.

Hva skjedde den 7. oktober i Israel og hvorfor?

Forrige innlegg

Det koker over hele Midt-Østen.

USAs fulle Israel-støtte vil kunne kaste USA ut av hele regionen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.