POSTED IN Midt-Østen, USA

Det koker over hele Midt-Østen.

USAs fulle Israel-støtte vil kunne kaste USA ut av hele regionen.

0
Print Friendly, PDF & Email

Amerikansk skjebnefeil.

Av Jan Hårstad

Som vi vet er slike stater som Jordan, Saudi Arabia og Egypt å regne som klientstater eller vasallstater under USA. Når disse landenes regimer fortsatt sitter ved makten kommer det av at USA «beskytter» dem mot Motstandsaksen og at USA rir på tesen om tostatsløsning i Palestina. Bidenregjeringen driver balansekunst for ikke å miste sine klientregimer.

    Nå har da disse klientregimene fått utenriksminister Blinken til Amman 4. novemberog fortalt han at hele Arabia med dens prestisjeinstitusjoner vil ha våpenhvile på Gaza, beskyttelse av sivile og gisselutveksling med fanger.

Her skriver da storavisen aawsat.com nærmest i sjokk: «USA går imot Jordans og Egypts insistering om umiddelbar våpenhvile i Gaza.» I dette så avgjørende spørsmål legger USA seg totalt på Israels side og da oppstår umiddelbart et kjempeproblem for elitene i de nevnte stater. Hvordan skal de klare å sitte med statsmakten med en alliert som deltar i bombingen av palestinerne?

Ayman Safadi

For som utenriksminister i Jordan, Safadi,sier:

«Hele regionen synker ned i et hav av hat som vil sette sitt preg på generasjoner framover. Denne krigen vil ikke frambringe noen sikkerhet for Israel og skaffe fred i regionen.»

Når det nå koker i gatene i alle hovedsteder i Midtøsten, er det faktisk høyt usikkert om de provestlige regimene vil sitte i lengre tid. Det kan oppstå borgerkriger, offiserskupp og skyting av øvrighetspersoner. Midtøstens historie er stappfull av den slags.

Spørsmålet her er om ikke USA har løftet en stein for  slippe den på egne føtter. Den forlot balanselinja og kastet seg helt i favnen til Israel.

Det kan bli slutten på USAs hegemoni i Midtøsten.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden er forandret:

Russland og Iran har militære våpenteknologiske fordeler sammenlignet med USA og Israel.

Forrige innlegg

Irans viseutenriksminister:

Israel vil ikke bli det samme landet etter denne krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.