POSTED IN Afrika, Palestina

Russland er på full fart inn i Afrika.

Det spisser seg til fra Johannesburg til Vest-Afrika.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Rwanda nr. 2    

Av Jan Hårstad

I snart en og en halv måned har jeg helt bevisst holdt meg unna politikkens verden. Jeg har i stedet saget store trær, kuttet og kløyvet og jeg har malt. Det sånt som en 80 åring trenger for å unnslippe all reklamen for NATO i alle norske media, en sann påkjenning for nervene over år.

I de siste dagene har jeg da forsøkt å dra meg inn i politikkens verden igjen og her går det rasende fort. Man må omtrent begynne på nytt.

Frankrike under Sarkozy sa det var nødvendig å rekolonisere de gamle franske koloniene i Vest-Afrika. Her er det nå stortsett statskupp og terroristisk islam i Niger, Mali og Nigeria og Frankrike blir jaget ut. Og hvem er velkomne?

Russland!

Julius Malema

Så har jeg fått med meg at Julius Malema hisset opp 70.000 blacks på en fotballstadium i Johannesburg med sangen om å drepe Boere, drepe hvite farmere og så skjer det da også. Regnbuelandet til ikonet Mandela er nå i full fart i retning et nytt Zimbabwe, et nytt Rwanda. Dette av venstresida så idealiserte landet har nå verdensrekorden i antall voldtekter, kriminalitet, HIV og drap.

Ledelsen trygler faktisk Kina og Russland (BRIC) om å redde dem fra sammenbrudd i det aller meste av infrastruktur. Det var ikke slik woke-generasjonen oppfattet det.

Nå er det da en pågående oppvåkning i NATO-verdenen at deres militære og økonomiske støtte til Zelenskyregimet ble romantiser og idealisert med propaganda ønsketenkning. Selv de amerikanske storavisene melder nå at kanskje 45 000 ukrainske ungdommer har blitt drept på slagmarken og at hele 50 000 må amputere armer eller bein. Det er sånt som NATO/USA media kaller å kjempe til den siste ukrainer. For hvem?

Kristján Mímir Kristjánsson er en norsk politiker, journalist og forfatter. Han er stortingsrepresentant for Rogaland siden Stortingsvalget 2021 og medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomité. Wikipedia

Mimir fra Rødt truer med å trekke seg ut av politikken og kanskje skrive bøker. Vel, før han forlater det synkende skipet han var med på å styre, burde noen skrive en bok om Mimir. Jeg spøker ikke. Hvilken sjarlatan som dannet inntoget i woke og krigsNATO.

Og forsvarsminister Huitfeldt har det travelt med å melde at Norge aldri  noen gang har vært fiendtlig mot Russland. Amerikanske baser overalt, våpen fra Kongsberg og Nammo til Zelansky-armeen og milliarder til hans korrupte gjeng. Som jeg har varslet: Både Rødt Og NATO-Norge vil gjøre kraftanstrengelser for å forfalske sin egen historie og den prosessen er i gang. Mimir tror åpenbart han skal være smart å slippe unna sine politiske posisjoner og deres historie.

Drepingen i Palestina pågår for full damp. Og der tror jeg mine prognoser holder vann. Det blir også et slags Rwanda nummer to. Det nye er borgerkrigen i Ain al-Hilweh,den største av 12 palestinske leire i Libanon. 55 000 beboere. Jeg har vært der.

Etter flere våpenhviler pågår det krig fredag 4 august med 12 drepte. Mellom islamister og Fatah. Og her kommer en teori som lanseres av både palestinerne Abdel Bari Atwan og Fatahs Generalmajor al-Maqdah fra Al-Hilweh.

Den 3. juli sendte Israel 1000 soldater inn for å knekke Jenin-rebellene. De trakk seg ut dagen etter uten overbevisende suksess, men på daglig basis terroriseres Vestbredden og de israelske fengslene er overfylte. Men det er også PAs fengsler, så som «slaktehuset» i Jeriko.

Hvordan reagerte Abbas? De ungdommelige motstandsgruppene skal avvæpnes? Av hvem da? «Den palestinske splittelsen må opphøre». Javel. I Hui og Hast blir det tillyst et palestinsk toppmøte i EL Alamein 30. juli som vel er det tiende palestinske forbrødringsmøtet, men til tross for pompøst foto av gjengen: Islamic Jihad og andre grupper var der ikke! Ikke så lenge våre medlemmer sitter i Abbas fengsler!

Majed Faraj

Teorien bak hendelsene i Hilweh går slik: Etterretningssjefen i PA,MAJED FARAJ, var i Libanon dagene forut for borgerkrigen der. Han skal ha gitt ordre om at Fatah skulle avvæpne alle rivaliserende grupper slik at Fatah ble enehersker i de 12 palestinaleirene i Libanon. 

Det høres jo vanvittig ut, men må forstås på den bakgrunn av at PA-Fatah synker i anseelse for hver uke.

Oppå dette laget befolkningen i berømte leir Khan Yunis på Gaza en mektig og rasende demo rettet både mot Fatah og Hamas. Hvor blir det av elektrisiteten? Hvor blir det av koke-gass? Elitene i begge partier utsettes for forakt og hån.

Mye tyder på at Afrika fra Johannesburg til VestAfrika blir Rwanda-lik da stormaktene bygger sine egne politiske fraksjoner for borgerkriger.

Israels «eksperter» er selvforelsket i sine avanserte våpen og glemmer at Taliban nedkjempet Nato. Hele Midtøsten er mer enn kruttønne enn noen sinne. Både Settlerbevegelsen og palestinsk Ungdom er på krigsfot og de har knapt begynt.

Jan Hårstad

Forsidebilde: Zdislav Beksinski

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Arno Mong Daastøl
  6 august 2023 9:26

  Sør-Afrika har vært en krigssone siden Koi’ene (kvegfolk fra Etiopia) fordrev (det gule) San-folket omkring år null. Noen århundrer etter innvaderte Bantustammene sørover langs østkysten (fra Niger området i sentral-Afrika) , og fordrev også Koiene mot vest ut i ørkenen. Bantustammene drev også krig innbyrdes, verst på 1830 tallet under kong Chaka. Bantuene møtte imidlertid størrre motstand da de møtte Boerne (en hvit stamme) ved Fish River (sør-øst kysten) omtrent 1730. – Etter Mandela: Økonomi-professorer (fra Boer stammen) fortalte meg midt på 1990 tallet, at nå begynner den harde rasismen: Sort stamme mot sort stamme.
  – Kanskje ferdigstiller jeg en gang bok-manuskrpitet om dette … (500 sider)

  Svar
 • Jan Hårstad
  6 august 2023 13:39

  Dagens melding er at Saudi Arabia,Bahrain og en rekke Gulfstater har bedt sine.
  innbyggere om å komme seg ut av Libanon. Helt åpenbart venter en seg farlige tider der.
  Det israelske krigsskipet AMS 1 har gått inn i Svartehavet og ankret opp ved en ukrainsk
  havn. Dette er et brudd med den nøytralitetspolitikken i Ukrainakonflikten som Israel
  så langt har stått for.

  Svar
 • Northern Light.
  11 august 2023 16:48

  ECOWAS, USA og Frankrike erklærer krig mot Nigers nye pro-afrikanske lederskap.

  Av Torbjörn Sassersson.
  USA og Frankrike slutter seg til ECOWAS og ber om gjenoppretting av «konstitusjonell orden» i Niger. Det melder Anthony Blinken i en pressemelding 10. august 2023. Nå er det store spørsmålet: hvordan vil Russland, som er Niger-juntaens sterkeste partner, svare på krigserklæringen?

  Militærjuntaen i Niger kastet ut kolonimakten Frankrike og deres fullmektiger i slutten av juli. Nå svarer Frankrike i samarbeid med USA, ved å erklære krig mot general Abdourahamane Tchiani, som leder opprøret med støtte i folket mot Frankrike.

  Kritiske røster i Afrika bemerker at det første den pro-vestlige og avsatte Niger-presidenten Mohamed Bazoum gjorde rett etter kuppet, var å tilkalle hjelp fra USA og Frankrike. Det viser hvor hans egen lojalitet ligger, og den er ikke med Nigers folk.

  ECOWAS sin visjon er falsk, ifølge mange kritiske og politisk bevisste stemmer i Afrika. USA og Frankrike promoterer ECOWAS, som står for Economic Community of West African States.

  Mange spør seg hvordan en organisasjon, hvis formål er å bygge opp økonomiene i Vest-Afrika, kan brukes militært mot et vestafrikansk land som ønsker å frigjøre seg fra en kolonimakt? Svaret er at ECOWAS er en vestlig organisasjon som virker for vestlige koloniale interesser.

  Niger er medlem av det vestlige organet, men ble det i samarbeid med den pro-vestlige presidenten som derfor ble kastet ut 26. juli. Det er nå klart at ECOWAS har beordret sin beredskapsstyrke til å gjenopprette «konstitusjonell orden». Organisasjonens president, Omar Alieu Touray, kunngjorde avgjørelsen torsdag.

  Det vestlige organet ba også Den afrikanske union (AU), partnerland og institusjoner om å støtte ECOWAS-resolusjonen, og om å gjenopprette «konstitusjonell orden» i Niger. Touray sier at alle forsøk på dialog med militærjuntaen i Nigerrepublikken «har blitt avvist av kupplederne».

  ECOWAS-resolusjonen lyder blant annet: «Oppfordre komiteen for forsvarssjefene til umiddelbart å aktivere hele ECOWAS beredskapsstyrke», og «beordre utplassering av ECOWAS beredskapsstyrken for å gjenopprette konstitusjonell orden i republikken Niger».

  Hvordan vil kupplederen general Abdourahamane Tchiani i Niger, Wagnergruppen, Mali, Burkina Faso, Algerie og Russland svare på forsøket fra Frankrike og USA på å gjenopprette kolonial-ordenen i Niger? Vil USA og Frankrike brutalt angripe Niger slik de gjorde med Libya i 2011? Niger og folket i Afrika har alt å vinne. USA og Frankrike har alt å tape hvis de ikke opptrer raskt og brutalt.

  Fra NewsVoice, publisert 11 august 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Sasserson er redaktør i NewsVoice.
  Orginalartikkel:ECOWAS, USA och Frankrike förklarar krig mot Nigers nya afrikavänliga ledning.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Deir Yassin massakren vakte avsky.

Albert Einstein’s brev fra 1948 til ‘NYT’, hvor han advarer om sionistisk fascisme i Israel.

Forrige innlegg

Haukene vil ha krig, uansett hvor hen i verden:

Biden vil invadere og erobre Kina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.