POSTED IN Krig-fred, USA

Haukene vil ha krig, uansett hvor hen i verden:

Biden vil invadere og erobre Kina.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Eric Zuesse

Planen hans er å bevæpne Taiwan og overtale regjeringen til å kunngjøre sin fullstendige uavhengighet fra Kina – at Taiwan ikke bare er en provins i Kina, men i stedet et uavhengig land – en kunngjøring som umiddelbart vil tvinge Kina til å enten invadere, eller godta at Taiwan blir et separat og uavhengig land. Helt siden 1972 har til og med den amerikanske regjeringen formelt avvist Taiwan som et selvstendig land, og USA signerte derfor i 1972 en erklæring med Kina, som erkjenner at «Taiwan er en del av Kina, og USAs regjering utfordrer ikke denne posisjonen». Men nå gjør de det, for å sette i gang en invasjon av Kina: WWIII mot Kina.

I sin nyhetsrapport onsdag 18. juli 2023 hadde Connor Freeman overskriften: «Kissinger møter den kinesiske forsvarsministeren, midt i skyhøye spenninger». Tidligere utenriksminister Henry Kissinger besøkte Beijing og møtte den kinesiske forsvarsministeren Li Shangfu på tirsdag. Dette kom istand ettersom spenningene mellom verdens to største økonomier har blitt betydelig økt, som et resultat av Det Hvite Hus sin krigerske militærstrategi mot Kina.

Kissinger som var USAs utenriksminister i 1972, utmeislet USAs aksept av det kommunistiske Kinas eksistens. Han er nå 100 år gammel, og det eneste positive som han kan være stolt av å ha oppnådd, fred mellom USA og Kina, er nå i ferd med å bli ødelagt av Biden og en pro-WWIII amerikansk kongress. Så Kissinger har reist til Beijing for å redde sin fantastiske prestasjon – han har reist dit i håp om å forhindre at den rabiate neokonservative nåværende amerikanske regjeringen ødelegger den.

Fordi nyhetsrapporten av The Libertarian Institute er så veldig viktig, skal jeg sitere fra den: «Li sa at forholdet mellom USA og Kina har nådd sitt «laveste punkt siden etableringen av diplomatiske forbindelser mellom landene, fordi «noen mennesker i USA ikke møtte Kina halvveis». Li advarte mot den økende spenningen mellom Washington og Beijing, og understreket at «veien for en fredelig utvikling som Kina følger er en velsignelse for verden, ikke en katastrofe for verden».

«Den kinesiske militærsjefen insisterte på at Washington «burde ha en korrekt strategisk vurdering. Fremtiden til vår verden vil bare bli bedre når fremvoksende land og utviklede land lever i fred, og utvikler seg sammen».»

Kissinger spilte en avgjørende diplomatisk rolle under Richard Nixon-administrasjonen i etableringen av forbindelser med Beijing under Mao Zedong, og beskrevet som en «venn av Kina». Kissinger har formanet at konsekvensene av krig mellom USA og Kina ville være «katastrofale».

Freeman gjør det klart at disse trekkene fra den amerikanske regjeringen for å få ett «påskudd» for WW III, er bi-partisk i regimets to politiske partier: I 2011 lanserte Barack Obama-administrasjonen den største militære oppbyggingen «pivot to Asia» siden andre verdenskrig, og flyttet to tredjedeler av alle amerikanske luft- og sjøstyrker til Asia-Stillehavet, og omringet Kina for en fremtidig krig. Denne politikken ble betydelig utvidet under Donald Trump, og kraftig eskalert av Joe Biden.

Under Biden har USA og deres partnere «satt tonen» for en krig med Kina. Det hvite hus har vært opptatt med å sikre flere baser rundt Taiwan og Kina, og amerikansk militær tilgang i stillehavsøy-nasjoner, samt øke utplasseringen av grupper av hangarskip, spionfly og krigsskip til regionen og spesielt til Sør-Kinahavet.

Samtidig har politikken med «strategisk tvetydighet», angående hvorvidt USA ville gripe inn militært i tilfelle Beijing forsøker å gjenforene øya Taiwan med makt blitt forkastet. Denne galskapen er virkeligheten i dagens Washington DC.

Det amerikanske regimets strategi er nå klar: Å lokke Taiwan inn i en krig mot Kina, og deretter slutte seg til krigen umiddelbart på Taiwans side, for å bruke Taiwan på samme måte som det amerikanske regimet nå bruker Ukraina mot Russland: Som Washingtons påskudd for å sette i gang WWIII, som de gale ny-konservative tror vil gi dem kontroll over hele planeten.

Hvis de ikke klarer det i Ukraina, er de nå fast bestemt på å gjøre det i Taiwan. Dette er realiteten i dagens amerikanske utenrikspolitikk – forsøk på å starte WWIII ved å bruke stedfortredere som agn eller «påskudd» for å invadere. Alle de nåværende amerikanske presidentkandidatene støtter denne politikken bortsett fra Robert Francis Kennedy jr., som kraftig motsetter seg den.


Fra Oriental Review org, Publisert 4. august 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Biden Wants To Invade/Conquer China.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  6 august 2023 10:08

  Joe Biden er en stusselig fyr, det sto i hans makt i hindre at det ble krig i Ukraina, men det ville han ikke. Han vil nok ikke sette ned foten i Asia heller.

  Svar
 • Men ønsker Taiwan krig med Kina? Og ønsker Kina krig med Taiwan? Noe må disse to landene ha lært av krigen i Ukraina (en krig mellom to broderfolk).
  Skal Kina velge krig så måtte det feks være en krig mot feks Filippinene fremfor mot Taiwan.
  Et selvstendig Taiwan ville være veldig avhengig av støtte fra USA, og hvor lenge vil USA kunne klare å være verdens politimann? Kina har trolig ikke noe bråhast med å overta Taiwan.

  Svar
 • Kåre Magne
  6 august 2023 13:48

  Flott og interessant artikkel.
  Den skjulte maktelitens våte drøm er en fullskala krig, et ragnarok, enten sentrum for en slik krig er Ukraina, Taiwan eller et annet sted, før denne makteliten blir fjernet og forsvinner fra jordens overflate. Denne eliten er tungt infiltrert både i USA og Kina ( i det kinesiske kommunistpartiet) og her handler det om for enhver pris å trigge ut en potensiell storkonflikt, samme hvor det måtte være, men heldigvis er motstanden så stor mot dette at et slikt ragnarok neppe vil skje. Selvfølgelig ille nok det som skjer i Ukraina, og ekstremt lukrativt for våpenindustrien og det er da noe.

  Svar
 • Jeg er nok redd for at statene tar seg vann over hodet denne gang . Om det skulle bli krig mellom Kina og USA. Det er fremdeles en del latente konflikt områder i Europa .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland er på full fart inn i Afrika.

Det spisser seg til fra Johannesburg til Vest-Afrika.

Forrige innlegg

Pfizer kjøpte Arena Pharmaceuticals:

De tilbyr kardiovaskulære behandlinger som er etterspurt etter covid-vaksinene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.