POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi

Russland er ledende på jamming

Fører til at USA-våpen i Ukraina blir ubrukelige

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Lekka dokument viser at USA sine smart-bomber feilar i Ukraina

AV TYLER DURDEN

USA-produserte smart-bomber mislykkast i Ukraina på grunn av vellykka russisk elektronisk jamming [forstyrring av t.d. GPS-signal, mrk.], ifølge eit Pentagon-dokument som skal vere lekka av Jack Teixeira.

Det svært hemmelege dokumentet tar ikkje berre opp dei effektive russiske mot-tiltaka som gjer bombene ineffektive, men seier og at tekniske problem i nokre tilfelle resulterer i at bombene ikkje detonerer.

Eit forsvarshjelp-program frå Biden-administrasjonen har involvert å sende Joint Direct Attack Munition-Extended Range (JDAM-ER) til Ukraina for å gjere ikkje-styrte bomber om til GPS-styrte «smarte bomber» som kan nå mål over 8 mil unna.

Ifølge Politico

Eit større problem er det at Russland brukar GPS-jamming til å forstyrre våpena sin målsøkingsprosess, ifølge dokumentet og ein person med innsyn som ikkje sit i regjeringa. Offisielle tenestemenn i USA trur den russiske jamminga gjer at JDAM’ane, og iblant også andre av USA sine våpen, t.d. styrte rakettar, bommar på målet. 

«Eg trur det er uro over at russarane kanskje jammar signalet som blir brukt til å styre JDAM’ane, noko som ville forklare korfor desse våpena ikkje oppfører seg som forventa og slik dei oppfører seg i andre krigssoner,» sa Mick Mulroy, ein tidlegare Pentagon-tenestemann og pensjonert CIA-offiser.

Dokumentet nemner at «1,000 arming lanyards» [band som blir hengd på militæruniformar for å vise rang og kvalifikasjonar, mrk.] vart godkjende for ukrainske styrkar, noko som tyder på at over 1000 av smartbombesetta vil bli sende.

Fleire andre av dei store systema som USA har levert feilar óg, og dei er langt ifrå dei ’spelendrande’ våpena som Kiev hadde håpa på. Dei lekka Pentagon-dokumenta nemner på andre plassar at rakettane M270 og HIMARS også blir forpurra av dei russiske styrkane sin GPS-jammingstaktikk. Nokre av dokumenta viser at Ukraina generelt er plaga av mangel på ammunisjon og våpen, trass i alle milliardane i forsvarshjelp som Vesten har forplikta seg til.

Omsett av Monica Sortland

https://www.zerohedge.com/military/leaked-document-shows-american-smart-bombs-are-failing-ukraine

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 april 2023 10:25

  Britisk uran-ammunisjon skadar folk og land i Ukraina i fleire generasjonar framover:

  https://www.rt.com/russia/575018-russian-ambassador-kelin-london/

  Gratis tips til NRK.

  Svar
  • Ja, slikt burde jo innbyggerne i Norge ha interesse av å vite, T.S. Og referanser kan sikkert fåes på Balkan.
   Og Nrk er jo vår offisilelle, objektive, nyhetskilde som skal informere.

   Men vår media, Nrk spesielt (?), skriver nok heller om Stoltenbergs turer rundt Sognsvann, der han prater om fred & frihet.

   Svar
 • «Fleire andre av dei store systema som USA har levert feilar óg, og dei er langt ifrå dei ’spelendrande’ våpena som Kiev hadde håpa på.»

  Men ( bakmennene i) USA prøver jo, som de ALLTID har gjort. enten ved ‘jamming’ eller ved overvåking å holde kontroll over verdens kommunikasjon.
  Men deres viktigste våpen ( overfor befolkningene ) er propaganda om at det er Russland og Kina, eller enhver nasjon som truer deres makt , som bedriver slikt.

  Jeg tror /håper ders våpenmakt nå blir overgått. Deres ‘nødvendige’ militære kriger w.w. er i ferd med å bli avslørt.
  Som jeg håper deres propagandamakt og løgner går mot en slutt.

  ‘I samarbeid med University of Texas har den amerikanske tenketanken C4ADS påvist at det i løpet av de siste få årene har vært nesten 10.000 forsøk på å sende ut falske GPS-signaler (spoofing) i og rundt Russland.’
  tu.no/artikler/mystiske-forstyrrelser-i-gps-signaler-har-rammet-mer-enn-tusen-sivile-skip/462092

  ‘Regjeringen vil endre etterretningsloven slik at metadata fra all digital trafikk som krysser grensen, blir lagret av E-tjenesten. Dette dreier seg blant annet om navn, dato, klokkeslett, geografisk plassering og IP-adresse. ‘
  digi.no/artikler/datatilsynet-vender-tommelen-ned-for-ny-e-lov/457436

  ‘ Utvalget legger opp til et system som skal kunne fange opp nær sagt all informasjon som krysser landegrensen, inkludert innholdet i kommunikasjonen. Det vil også gjelde kommunikasjon mellom folk i Norge, fordi signalene ofte krysser landegrensen på veien. Kort sagt en tilnærmet totalovervåkning.
  Bakgrunner er frykten for spionasje …..økt terrortrussel. ‘
  dagbladet.no/kultur/grenselost-digitalt-grenseforsvar/66602449

  ‘Dette vil gi Etterretningstjenesten lov til masseinnhenting og lagring av all datakommunikasjon som krysser Norges grenser.
  Mye av det som blir fanget opp vil også være kommunikasjon mellom norske statsborgere.’
  nrk.no/norge/e-tjenesten-far-teste-omstridt-overvakningssystem_-_-en-skinnprosess-1.16095174

  ‘Den kinesiske avisen Global Times kom mandag denne uken med en eksklusiv nyhet om at kinesiske myndigheter har fanget opp et cybervåpen angivelig brukt av amerikanske National Security Agency (NSA) til «å kontrollere internettutstyr og å stjele store mengder brukerinformasjon». ….I artikkelen til Global Times beskrives cybervåpenet som en trojansk hest for fjernstyring av Unix-lignende systemer, basert på kompleks teknologi, omfattende funksjonalitet, sterk hemmeligholdelse og som kan tilpasses flere prosessorarkitekturer og operativsystemer, samt samarbeide med andre cybervåpen og er typisk brukt til cyberspionasje. ‘
  digi.no/artikler/analyse-kina-avslorer-et-amerikansk-cyber-vapen-pa-et-underlig-tidspunkt/518075

  ‘Varsleren Edward Snowden valgte en annen strategi. Han kom feiende inn på verdensscenen i 2013 med en avsløring om det amerikanske overvåkningssystemet PRISM, som blant annet gjorde det mulig å overvåke nær sagt hvem som helst, hvor som helst.
  …..Etterhvert har mange likevel innsett at også nettet krever visse reguleringer, for å hindre ulike typer overgrep og tyveri av åndsverk’. Jada. 😉
  dagbladet.no/kultur/mediene-laerte-en-lekse-av-wikileaks/7097735

  Og våre trojanske hester på Løvebakken vi kan ‘velge’ mellom, og som ikke vet forskjell på Norges innbyggere og Norges administrasjon. På penger og reell velferd for befolkningen.
  På EU eller USA og Norge.
  Som ikke vet at det er befolkningen som er deres forsørgere. – De tror jo det er omvendt.

  Vi har visstnok et demokratisk system med en ‘opposisjon’ . – Som gjerne vil lukke øynene og spise kirsebær med de store. 😉

  Det er på tide at vi fjerner disse, hele Løvebakken, og deres deres jamming og overvåking av egen befolkning også.

  Norges innbyggere burde ikke ha noen frykt for Sovjet eller for å bli okkupert.
  Vi ER okkuppert.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Demokrati og nasjonal frigjøring?

Vi forestiller oss noe som ikke eksisterer for mange.

Forrige innlegg

Ny valuta ment å revolusjonere verdensøkonomien

Det internasjonale pengefondet har nettopp avduket en ny global valuta kjent som «Universal Monetary Unit»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.