POSTED IN Virkelighetsforståelse

Demokrati og nasjonal frigjøring?

Vi forestiller oss noe som ikke eksisterer for mange.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tverrfronten i Tyskland 

Av Jan Hårstad   

Hvorfor det er en så elendig mediadekning av Tyskland i Norge, kommer av at vår elite over lengre tid satser på å være en strategisk partner til Tyskland i EU. Det er ikke så lenge siden vår berømte professor Bernt Hagtvet skrev en kronikk i Aftenposten hvor han roste det forbilledlige demokratiet i Tyskland. På det tidspunktet var det faktisk en utbredt oppfatning blant tyskere at statsmakten jobbet for å avskaffe det.

Det som skjedde i de utallige påskemarsjene i protest mot Ukrainakrigen nå var at venstrefolk og høyrefolk gikk sammen i de samme togene. Ikke noe problem i det hele tatt bortsett fra at SPDs ungdom, JUSOS, tilsvarende AUF her, gnistret av sinne: «Disse demonstrantene står på Putins side.» Fytterakkern.

I øyeblikket er det helt utenkelig at det skulle oppstå Tverrfront-demonstrasjoner i Norge. Både Høyre og Venstresiden er glødende tilhengere av våpenleveranser og amerikansk militær okkupasjon av Norge. Vi er en nær fullkommen USA-Nato stat.

Men en respektert samfunnsanalytiker, Manfred Kleine-Hartlage, har nå kommet med en bok som heter QUERFRONT (Tverrfronten). Og undertittelen er: «Det tyske demokratiets aller siste sjanse.»

Palestinere og pro-palestinere i Berlin ville holde en demonstrasjon med fokus på at Israel holder 4900 palestinere i fengsel, også ungdommer i tenårene og gamlinger som har tilbrakt tiår i fengsel. Til dette sier Berlinerpolitiet at demoen er en «unmittelbare gefahr.»

Det er bare det at forbud av denne typen bare trapper opp de politiske motsetningene og disse kommer oppå de som allerede er på gang. 

De tre siste kjernekraftverkene er nå nedlagt i Tyskland. Vil det føre til økende strømpris?

Tyskere i stort er ikke for nedleggelse av atomkraftverkene for meldingene går ut på at da vil strømprisen gå opp med 50%. Tyskland importerer nå strøm fra Østerrike.

Så ser det ut til at inntoget av asylanter til Tyskland ser ut til å sette nye rekorder og pensjonister og fattigfolk er ikke dummere enn at de skjønner at dette tyner skattepenger ut av dem. Og mindre penger til sykehus, eldreheimer, skoler etc. Båten er full heter det også nå i Tyskland.Og så er det satt av 100 milliarder Euro til Bundeswehr.

På et luksushotell i Düsseldorf møttes to familieklaner av en eller annen grunn. Det kom til masseslagsmål med full rasering av baren.

Hovedproblemet: det politisk korrekte Europa har aldri noen gang forstått at den sentrale kulturen i den tredje verden, baserer seg på KLANEN,STAMMEN og FAMILIEN. Det er ikke slik at denne kulturen forsvinner den dagen asylanten trer inn i Schengen. Tvert imot kan han/hun ha behov for å utdype stammetanken i et fremmed kultur landskap.

Det var Fidel Castro som ledet den cubanske militære innsatsene i Angola og Mozambiq i sin tid. Det gikk heller dårlig da de innfødte soldatene på krigsscenen hadde minimale forestillinger om «nasjonal frigjøring»,men større tilbøyeligheter for stammekrig.Det ble faktisk ganske mislykket og neste store mislykkethet blir sannsynligvis Sør Afrika hvor de herskende stammene rivaliserer om hvem som kan ta ut størst gevinst fra statsbanken.

Nelson Mandela-historien og regnbuelandet Sør Afrika var nærmest som en obligatorisk drøm for «venstresidene». Nå er det et katastrofeområde som kan kollapse i nær framtid.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Nå blir snart flere smelteverk i Norge (bla Hydro) stengt ned pga streiken. Dermed vil det bli frigjort (veldig) store mengder med strøm son kan eksporteres til utlandet (40 TWh?). Dette kan senke strømprisen i Norge og evt i Tyskland.
  Det kan ta inntil et helt år for å starte opp smelteverkene etter en nedstengning.
  Hydro eier flere kraftverk i Norge og kan tjene godt på å selge strøm mens streiken pågår. For Elkem er det feks verre som kjøper mye av sin strøm i spot-markedet.
  Spørsmålet er Hydro vil starte opp sine smelteverk etter at streiken er over? Eller foretrekker de heller å selge strøm fremfor å produsere aluminium?
  Det er ikke sikkert at Hydro kommer til å starte opp sine nedstengte smelteverk etter streiken.

  Jeg kan ikke forstå annet enn at man må øke strømstøtten til alle husholdninger som sliter og evt også til alle bedrifter (bransjer) som sliter økonomisk for å klare å få en slutt på denne streiken, en streik som bla går ut på å løfte inntekten til de lavtlønnede. Men da må regjeringen gripe inn med feks økt strømstøtte. (Man kan ikke forvente at bedrifter som går godt skal betale lønnstillegg til ansatte som arbeider i de bedrifter som sliter selv om de er i samme konsern).

  Støre vil sikkert svare at han kan ikke gjøre noe med saken, han er jo tross alt bare statsminister i Norge og kan gjøre lite.

  Svar
 • Tyskland er ingen maktfaktor i det geopolitisk systemsjokket vi opplever nå. Russland og Kina prøver å overta den økonomiske dominans og øker selvsagt produksjonskapasiteten. Tysklands våpen produksjon er kun kommersiell og skal brødfø en stor innvandrerbefolkning som Tyskland ikke greier å integrere og sysselsette. Når Norge utviser russiske spioner øker Kina sine spioner i Norge på næringsliv, industri forsvar osv med minst det samme antall. Det samme skjer i andre europeiske land. Russland og Kina ser nå at de kan bli ledere kulturelt og økonomisk og komme på toppen og overta styringen.

  Svar
 • Jan Hårstad
  20 april 2023 16:37

  Historisk var det slik at det gamle Russland fryktet aggressorene til mongolene og kinesere,de hadde det militære blikket østover. Så ekstremt ubegavet som strategene i Pentagon har håndtert Kina-Russland har de klart å lage en strategisk allianse av de to og i tillegg kommer en haug med andre stater i BRICS og SCO:
  NordKorea,Iran,Syria og kanskje mektige SaudiArabia?
  Russland og Kina er jo allerede nå på toppen og det kan vi takke den vestlige eliten for. De dekket bordet
  for dem.

  Svar
 • Northern Light.
  20 april 2023 17:29

  EUs klimalov er det «første skritt mot personlig karbonkredittsystem».

  Av Swebbtv.
  EUs klimareform er faktisk et første skritt mot et personlig karbondioksidkredittsystem. Det hevder den nederlandske akademikeren og anti-globalisten Eva Vlaardingerbroek.

  Det var i løpet av tirsdagen at EU-parlamentet stemte gjennom radikale deler av unionens klimapakke. Det handler om en reform av EUs system for såkalt kvotehandel. De såkalte utslippene skal reduseres med 62 prosent.

  Reformen innebærer blant annet at tilgangen på karbondioksidtillatelser må reduseres raskere enn planlagt og at skipsfarten også bringes inn på karbondioksidmarkedet, melder Reuters.

  Den nederlandske rettsfilosofen Eva Vlaardingerbroek advarer om hva reformen egentlig betyr etter hennes mening. Det er et første skritt mot noe mye mer totalitært, hevder hun. Men globalistene tar det steg for steg.

  «EU-parlamentet har nettopp godkjent en katastrofal ny klimalov, som kraftig strammer inn kvotehandelssystemet (en karbonavgift) for selskaper, slik at EU-forbrukere blir belastet for utslippene sine. Merk mine ord: dette er de første skrittene mot et personlig karbonkredittsystem», skriver hun på Twitter og fortsetter:

  «Den eneste grunnen til at dette ennå ikke er en offisiell personlig karbonkreditt, er fordi vi blir ‘indirekte beskattet’ gjennom selskaper som vil heve prisene og overføre kostnadene og mer til oss forbrukere. Men husk, snart vil nyttige idioter si at dette er urettferdig og argumentere for at vi alle bør beskattes i henhold til våre egne personlige utslipp. EU vil da si «du har rett»: her er et personlig karbonkredittsystem til alle».

  Fra Swebbtv, publisert 19 april 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker og Tweets fra Eva Vlaardingerbroek i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: EU:s klimatlag: ”Första steg mot personligt koldioxidkreditsystem”.

  Svar
 • Til og med Marx tok mye feil om ikke fullstendig feil om kommunismens utvikling. Han mente at den kommunistiske revolusjonen ville finne sted i de mest avanserte kapitalistiske landene som England eller Tyskland, og at etter den vellykkede velten av avanserte kapitalistiske økonomier og deres erstatning med kollektivt eierskap, ville klassekonflikt ende og innvarsle en epoke med klasseløs økonomisk harmoni.
  Faktum er at den kommunistiske revolusjonen fant sted i økonomisk uutviklede regioner som Russland og Asia og førte ikke til økonomisk harmoni, men til totalitær politisk undertrykkelse og økonomisk tyranni. Når det gjelder Freud tok han også mye feil.

  Svar
  • Jan Sandberg
   20 april 2023 22:53

   Nå er det jo sånn at de vestlige økonomiske stormaktene alltid har bedrevet boikott og sanksjoner overfor alle land de har definert som kommuniststyrte. Nettopp av frykt for at arbeiderklassen i deres land skulle ønske mange av de samme fordelen som de kommunist/sosialist-styrte landene HADDE for sine innbyggere.

   Med fri handel mellom alle land uansett styresett hadde vel verden sett ganske annerledes ut tror jeg!

   Svar
   • J. S. :
    «Med fri handel mellom alle land uansett styresett hadde vel verden sett ganske annerledes ut tror jeg!»

    Ja, hva er egentlig meningen med en (kostbar) politisk/administrativ styring av en nasjon annet enn at administrasjonen skal holde oversikt over nasjonens resurser, inkl. arbeidskrefter?
    – For å frigjøre krefter og eventuelt samhandle med andre nasjoner om det samme formål.
    Samme formål om mindre slit og flere frie livstimer.

    Det er jo frihet for den enkelte som har vært et ønskemål i hele menneskehetens historie . Og dette er (burde være ) målet også i dag.
    Nå har det endt opp i (parti-) politikk og konstruerte motsetninger, og politikeres statstyring som ser ut til å ha sin egen agenda.
    Hva er målet? Bør vi ikke stille dette spørsmålet.; før vi går til krig og angrep?
    Hvis en penge- mafia vil styre markedet, bør vi forhandle med mafiaen, hvis vi synes det er greit.
    Men vil ikke mafiaen vår frihet, bør vi ikke vi ville mafiaen.

    Vil vi frihet? Tør vi frihet?
    Vår mentalitet er vår skjebne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nesten ikke omtalt i våre medier:

Den blodigste krigen i 2022 var ikke i Ukraina.

Forrige innlegg

Russland er ledende på jamming

Fører til at USA-våpen i Ukraina blir ubrukelige

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.