POSTED IN Russland, Ukraina

Russland advarer om at bruk av utarmet uran vil bli betraktet som bruk av atomvåpen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Kurt Nimmo.


Konstantin Gavrilov, leder av den russiske delegasjonen til Wien-forhandlingene om militær sikkerhet og våpenkontroll, sa under et plenumsmøte i OSSEs forum for sikkerhetssamarbeid: «Vi vet at Leopard 2-stridsvogner, så vel som Bradley og Marder stridsvogner, kan bruke utarmet urangranater, som kan forurense terreng, akkurat som det skjedde i Jugoslavia og Irak», sa han. «Hvis Kiev skulle bli forsynt med slik ammunisjon for bruk i vestlige militære våpen, ville vi betraktet det som bruk av ‘skitne atomvåpen’ mot Russland, med alle de konsekvenser det medfører».

USG og NATO har lagret utarmet beryllium og uran ammunisjon i Europa.

Bradley stridsvogner, ifølge CIAs propagandakanal, Voice of America, vil snart ankomme Ukraina. M242-kanonen på Bradleys stridsvognen bruker utarmet uran (DU) ammunisjon. I tillegg bruker Challenger-stridsvognene Storbritannia sender, 120 mm granater ha en mantel av DU.

«DU brukes i hele Afghanistan og Irak, for det meste i fly, tank og Bradley stridsvognammunisjon,»

rapporterer Iraq Veterans Against the War. Under Irak-invasjonen skjøt USA DU-runder inn i sivile nabolag. «Koordinater som avslører hvor amerikanske jetfly og stridsvogner skjøt nesten 10.000 DU-runder i Irak under krigen i 2003, er innhentet av den nederlandske fredsgruppen Pax», rapporterte The Guardian i 2014.

Ifølge IKV Pax Christi-rapporten, som skal publiseres denne uken, viser dataene at mange av DU-rundene ble avfyrt i eller nær befolkede områder i Irak, inkludert As Samawah, Nasiriyah og Basrah. Minst 1500 runder var også rettet mot tropper, sier gruppen.

Når skal vanviddet ta slutt? Sett i gang fredsforhandlinger nå!

I 2013 forsøkte Verdens helseorganisasjon å bagatellisere DU-forurensning i Irak. Bemerkelsesverdig, og i strid med rikelig med bevis, rapporterte WHO funn om spontanabort, dødfødsler og medfødte fødselsskader i Irak, «er i samsvar med eller til og med lavere enn internasjonale estimater. Studien gir ingen klare bevis som tyder på en uvanlig høy andel medfødte misdannelser i Irak».

Både Gavrilov og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, sammen med den russiske dumaens taler Vjatsjeslav Volodin, har advart om at levering av langdistanseraketter til Zelenskij-regimet, som Volodin er sitert for å si av Sputnik International; «vil føre til en global katastrofe og gjengjeldelse fra Moskva med bruk av kraftigere våpen». Gavrilov understreket at Moskva vil «foreta harde gjengjeldelsesaksjoner» hvis USA fortsetter å levere langdistansemissiler og også granater og ammunisjon med utarmet uran, som Russland anser på linje med «skitne atomvåpen».

Det er nå tydelig at Vesten er ivrige etter å angripe russiske byer. Det vil gi våpen fra øverste hylle for å fullføre sitt oppdrag med å ødelegge Russland, drepe tusenvis om ikke millioner av dets folk, og bryte landet opp i formbare små diktaturer, som pliktoppfyllende etterkommer nyliberalistiske ordrer. Russland vil ikke la dette skje.

Fra Global Research, publisert 27 januar 2023. Skrevet av Kurt Nimmo.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Russia Warns Depleted Uranium Will be Considered a Nuclear Weapon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klima-galskap

Bill Gates investerer 4,7 millioner dollar i «smarte munnbind» for kyr

Forrige innlegg

«Covid-vaksinen» som årsak?

Pilot fikk helseproblemer på en flyvning nylig. Heldigvis var det en pilot blant passasjerene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.