POSTED IN Ukraina, USA, Virkelighetsforståelse

Russiske ledere tror Zelensky vil bli skiftet ut.

USA vil fjerne han når han ikke lenger kan brukes.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russiske pressekonferanser skal vi alltid være oppmerksomme på. For her kommer det politiske vurderinger og kommentarer som gir oss innblikk i hvordan verden oppfattes med deres briller på. Og som den kinesiske gamle generalen Sun Zu hevder i boka «krigskunst» er det like viktig å kjenne sin motstander som å kjenne seg selv.

Sun Zu

Mitt inntrykk er at vi i vesten hverken kjenner oss selv eller motparten. Det er oppskriften på å tape kriger, ifølge Sun Zu. Vi i vesten er så gjennomsyret av vår egen propaganda at selv de som står bak den tror på den. Men propaganda og virkelighet er to forskjellige ting. Det første er ment å skape illusjoner. Det siste dreier seg alltid om realiteter, harde realiteter slik kriger er.

Driver en politikk basert på ønsketenkning vil en før eller siden slå hodet i veggen. Det er et som nå skjer med USA/Nato i Ukraina. Zelensky er en figur som USA har brukt til sine politiske formål. Når russerne anser dette som en politisk mulighet er det en vurdering med deres briller på. Men er den urealistisk? Kjenner de oss bedre enn vi sjøl gjør?

I så fall er vi dømt til å tape ifølge Sun Zu.

Knut Lindtner
Redaktør

Vesten vil fjerne Zelensky – mener Kreml.

Med en gang den ukrainske lederen har tjent sitt formål må han gå – har Moskva sagt.

USA og deres allierte vil tolerere Ukrainas leder Volodymyr Zelensky så lenge han har tjent sitt formål. Da vil han bli fjernet sa Kremls pressesekretær Dmitry Peskov på torsdag.

President Putins talsmann ga et intervju med Izvestia i forbindelse med St.Petersburgs International Economic Forum (SPIEF), der det kom nylige bemerkninger fra presidenten om Zelenskys sannsynlige skjebne.

«Det er åpenbart at Zelensky vil bli fjernet»,sa Peskov. «Det er helt klart. Når han setter ned mobiliserings-alderen vil det føre til en bølge av negative følelser i det ukrainaske samfunnet».

Peskovs kommentar kom som en avklaring på kunngjøringer Putin kom med på onsdag, under møtet han hadde med lederne for de internasjonale nyhetsbyråene. Putin innlegg varte i mer enn tre timer. Et punkt den russiske presidenten hadde merket seg var at USA har presset Ukraina til å mobilisere stadig yngre menn. Ifølge Putin har Washington allerede tvunget Kiev til å senke vernepliktsalderen fra 27 til 25 år, og så til 20 år og videre til 18 år.

Dmitry Peskov

«Denne loven er blitt vedtatt, og visse skritt er blitt tatt», forklarte Putin.

«Vi er nå kommet til juni 2024. Å gjennomføre dette vil ta ett år. Zelensky vil bli tålt fram til neste vår, iallfall til begynnelsen av neste år.  Når dette er gjort, vil Vesten si ‘goodbye’».

Ukraina mister nå rundt 50 000 mann hver måned. Og de er bare i stand til å mobilisere 30 000 for å erstatte tapet. Så Kiev blir sittende igjen med et uløselig problem, la Putin til.

Vesten har allerede «noen få kandidater» som er klare til å bli president i Ukraina, ifølge den russiske presidenten. Putin har også sagt at Zelensky egentlig har gjennomført et kupp når han har  forlenget sin presidentperiode etter 20. mai, da hans periode gikk ute etter loven.

Zelensky argumenterer med at ukrainske lover forbyr valg i nødssituasjoner. Så han må bli sittende i embetet til det er slutt på konflikten med Russland. Men den ukrainske grunnloven inneholder ikke noe slikt unntak. Den slår fast at det er lederen for parlamentet som skal overta makten i slike tilfeller.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det er bare å ta en kikk på hva den megakjente amerikanske diplomaten Jeffrey Sachs sier til Tucker Carlson:

  https://rumble.com/v4y0l1b-jeffrey-sachs-the-untold-history-of-the-cold-war-cia-coups-around-the-world.html

  Det eneste Sachs ikke tør å si er hovedgrunnen til alt vi nå ser. Nemlig at USA’s økonomi står foran kollaps. Sier en slik størrelse noe slikt og utløser krakket, vil han avlives kjappere enn svint.

  Svar
 • Rolf Galgerud
  11 juni 2024 15:17

  «allerede tvunget Kiev til å senke vernepliktsalderen fra 27 til 25 år, og så til 20 år og videre til 18 år.» Fortsette denne trenden vil de ukrainske tapene ved fronten bli definert som krybbedød.

  Svar
 • Nazi-militsene i Ukraina har truet med å ta livet av Zelensky hvis han er for ettergivende mot Russland, feks ved å inngå fredsavtaler med Russland eller ved å lå Russland overta Krim (for å unngå atomkrig). Så det er flere som kan finne på å «avsette» Zelensky. Den samme trussel kan også bli rettet mot en ny president eller leder i Ukraina. Ønsker USA en ny politikk med fredsforhandlinger i Ukraina, så må USA kunne bli tvunget til å gjøre noe med nazi-militsene (og døds-skvadronene) i landet.

  Azov-brigaden (nazi-brigaden) har vel egentlig vært den ledende hærstyrken i Ukraina og som utførte mesteparten av kamphandlingene i Øst-Ukraina rundt 2014 og både før og etter dette. Hvordan har det gått med Azov-brigaden? Denne hærstyrken må vel ha lidd meget store tap siden 2014 og 2022? Er aller fleste ekstremistene nå blitt drept?

  Regner med at det skjer nyrekruttering til Azov-brigaden etter 2022 pga den russisk krigføringen i Ukraina, men er alle nye soldater her nazister og ekstremister? Er alle like opptatt av å kjempe til siste ukrainer, en seier som evt vil medføre et Ukraina som blir liggende igjen i ruiner. Er målet fremdeles at Ukraina skal bli medlem i NATO (og hva vil landet i så fall oppnå ved å bli NATO-medlem i dag?). Og kan et utbombet Ukraina regne med å bli EU-medlem? Først må landet gjenoppbygges hvis ikke landet allerede har gått i oppløsning før den tid. Hvordan vurderer soldatene i Ukraina dagens situasjon og framtiden? Kjempe til siste slutt uansett resultat?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

mRNA vaksinenes funksjon:

Teflonbelagt resistens mot logiske slutninger.

Forrige innlegg

Infiltratører blant oss?

Globalist-makta er konsentrert hos en liten gruppe mennesker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.