POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Rødt vil pøse penger over Nato og krigsindustrien.

Prøver Moxnes å bli forsvarmnister i Norge?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Veien i vellinga.

Jan Hårstad

På valgnatta ved siste Stortingsvalg oppfordret Rødt-formann Moxnes AP å komme til oss så skulle det bli vei i vellinga. På siste landsmøte i Stavanger var der framtredende sosialdemokrater der som agiterte for samme vei i vellinga.

Marhaug fra Rødt sitter også i Forsvarskomiteen og enn så lenge har ikke Rødt kommet med noen dissens. Pål Steigan prøver i dag (4.5) tålmodig å forklare for gud vet vilken gang at det norske forsvaret er et Nato-angreps våpen: Norge er «den arktiske basen for krig om Nordkalotten.» Naturligvis. Den samme meldingen har vi sendt ut her fra derimot.no i årevis.

Hvis man ser på de siste budsjettdebatter om forsvaret på Tinget de siste årene har det vært slik at Rødt har toppet foreslått budsjett med noen hundre millioner kroner. Og da var det slik at Forsvarets Forum knapt trodde sine egne øyne av glede og forundring.

Det var jo ikke en slik opptreden en hadde forventet fra radikalere. Vanligvis har det vært slik at Pax forlag utga bøker på løpende bånd om USA-Nato-Norge alliansen med Bbygging av radarer og lytteanlegg. Men alt dette er fortrengt og glemt. Selv ikke Bård Wormdals «Spionbasen» fra 2015 er oppe til debatt skjønt den er ultraaktuell.

NatoNorges tenkende eliter visste godt hva de gjorde når de begynte å subsidiere Klassekampen med 30-40 millioner kroner i året. Jeg har ikke oversikt over når denne generøse subsidieringen startet, men ville ikke bli forundret over at den skjedde omtrent på samme tid som Bjørgulv Braanen ble den sterke mann i Klassekampen. 

Braanen store veileder og idol var Jonas Gahr Støre. Som vi vet en fanatisk globalist for kriger i hytt og vær, hengiven til all imperialisme og aktivist i særklasse for EU og Nato. Går man gjennom KK fra rundt 2000 til i dag vil man knapt finne annet enn stor kultus av Støre.

Alexis Tsipras, Syrizas leder, og partiet sviktet den greske arbeiderklassen da EU-ledelsen satte de politiske tommeskruene på.

Og samtidig skjer dette at Rødt finner seg to nye fyrtårn i Europa: greske Syriza og danske Enhedslisten. Medlemsmassen i disse to bevegelsene var så absolutt det velutdannete småborgerskapet og når det buttet imot deres interesser veltet de glatt byrdene over «vanlige folk» som Syriza var en spesialist på. Likeledes å tilrettelegge Hellas for amerikanske og israelske interesser innen energi og militarisme. Syriza kan fra arbeiderklassens standpunkt se ut som et lærestykke om hva som vil skje når middelklassene tar regjeringsmakt.

Det blir helt umulig å gjenreise noen ny anti-imperialistisk og folkelig bevegelse i Norge uten en skarp og nitidig gjennomgang av hva som skjedde med Klassekampen og Rødt. Dette er bare en liten oppvarming.

Nå har da all media i Norge kjørt hatkampanjer mot Russland og Putin og Norge har pr. Capita vært en ledende krigspådriver i verden. Ekstreme summer for Zelensky.

Så har man i dag 4. mai funnet ut at NatoNorge er iferd med å bli angrepet av dette ufyselige NaziRussland og 30 milliarder kroner må på bordet umiddelbart! Panikk rår. Natoforsvaret trenger en ny sterk og vital leder. Denne Gram fra Senterpartiet er den Sedvanlige typen på en partibyråkrat, kjedelig.

Hvis du ser på Bjørnar Moxnes uttalelser om natoforsvaret de siste årene er det helt åpenbart at han kunne tenke seg å bli den nye forsvarsminister etter neste valg hvor AP og Rødt går sammen om å lage vei i vellinga.

Her er hans aller siste fra Forsvarets Forum 2 mai:

«Rødt ønsker en kraftig styrking av NORGES NASJONALE FORSVARSEVNE, og er åpne for å bruke to prosent eller mer av BNP på å sikre Norges selvråderett og territoriale integritet.»

Til dette selvbedraget er å si: Norsk selvråderett og forsvarsevne kan kun sikres ved å bli kvitt USA/Natos militære okkupasjon.

Dette vil ikke Rødtlederne forstå og derfor ligger de godt an til å få Moxnes som Nato-forsvarsminister i Norge.

Forsidebilde: Ismael Paramo

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Kjell Aasen
  6 mai 2023 7:09

  Befriende Jan! Så spørs det om i Molbolandet skjønner det.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 mai 2023 9:23

  Med sine overbod for militærbudsjettet, er Raudt blitt eit fyrsteval for militaristar, pengesløsarar og miljøøydeleggjarar. At partiet framleis fablar om «nasjonal forsvarsevne» er rørande. «Global angrepsevne» er meir dekkjande for det Noreg og Raudt held på med.

  Takk til Hårtad og Derimot.no!

  PS Raudt sin visjon er å bli det leiande freds- og miljøpartiet.

  Svar
 • «Det var jo ikke en slik opptreden en hadde forventet fra radikalere. »

  Nei, på samme måte med vår ‘finansminister’ sin politikk ( prostitusjon).

  ‘Primærnæring’ og ‘radikal’ er to begreper som altså har mistet sin betydning & innhold.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En ny omdreining av konflikten i Sørkinahavet

Skal US navy ivareta Filippinenes interesser i området?

Forrige innlegg

Slik er det blitt:

Vestlige medier går i Bagdad-Bob sine fotspor.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.