POSTED IN USA, Valg

Robert Kennedy jr. stiller kanskje som uavhengig presidentkandidat.

Men USAs politiske kurs bestemmes i liten grad av presidentvalget.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Om Kennedy stiller som uavhengig presidentkandidat vil han ikke kunne vinne. Og hvis han mot alle odds skulle klare det vil han bli gissel for et gjennomkorrupt system. Han vil som president kanskje kunne få til noe mindre justeringer men vil ikke klare å endre den retningen USA beveger seg i nå.

Jeg tror det samme vil være tilfelle om Donald Trump skulle vinne. Det er sterkere krefter som bestemmer USAs kurs og som driver landet fremover. Hvis en ikke har storkapitalen i ryggen i dette landet vil en som president være ganske handlingslammet slik Trumps første regjeringsperiode viste.

Robert Kennedy Jr.

Valget er et skuespill hvor det bestemmes hvem som skal forvalte storkapitalens USA. USA er ikke noe demokrati men et sirkus som skjuler de virkelige kreftene som styrer i landet. Bare en voldsom mobilisering i folkedypet vil kunne endre retningen landet beveger seg i. Jeg ser ikke noen slik mobilisering eller organisering nå.

Og hvis Kennedy skulle vinne og han prøvde seg på noe mere radikalt som f.eks. å utfordre legemiddelindustriens makt og økonomiske interesser, da ville han ende opp som sin far og onkel. Det er illusjonstenkning å tro at et presidentvalg vil endre på særlig mye i dette landet.

Knut Lindtner
Redaktør

Kennedy stiller som presidentkandidat i USA – forteller mediene.

Robert F. Kennedy Jr. har fortalt at han har bestemt seg til å konkurrere som uavhengig, han håper å trekke noen stemmer vekk fra den sittende Joe Biden.

Som presidentkandidat i USA har Robert F. Kennedy planer om å stille som en tredje-parts, altså uavhengig kandidat. Han ønsker å ryste opp i 2024-valget til Det Hvite Hus ved å trekke stemmer vekk fra Joe Biden og øke sjansene for en republikansk seier.

Kennedy er nå det viktigste utfordreren til Biden til det demokratiske partiets nominasjon. Han planlegger i kunngjøre sitt kandidatur som uavhengig i en kampanje som skal starte i Pennsylvania den 9. oktober, rapporterte  Mediaite på fredag. 

Kennedys kampanje vil støttes av reklame og vil angripe the Democratic National Committee (DNC) og «bane veien» for sin kunngjøring, forteller Mediaite. Kennedy har kjempet mot DNC fordi de har nektet å gi han en rettferdig mulighet til å vinne partiets nominasjon.

Han har kritisert Biden for å ha nektet å godkjenne at USAs Secret Service skal beskytte han under kampanjen, til tross for at han har fått tallrike dødstrusler. Robert F. Kennedy Jr. er sønn til presidentkandidaten Robert F. Kennedy og han er nevø til tidligere president John F. Kennedy Jr.. De ble begge drept.

Når det er fare for at det ikke blir slik en har tenkt seg endres reglene til egen fordel. (Foto: iStock)

«Bobby føler at DNC har forandret reglene for å ekskludere han som kandidat. Så å stille som uavhengig er den eneste måten å vinne fram på», heter det i et innside-sitat fra Kennedykampanjen til Medidiate.

New York Times rapporterte forrige uke at Kennedy har møtt lederen for The Libertian Party, og fortalt at han vurderer å stille som  presidentkandidat uten å vinne den demokratiske nominasjonen. En meningsmåling fra Rasmussen Reports tidligere denne måneden viser at 57 % av demokratene planlegger å stemme på Biden i partiets primærvalg, sammenliknet med 25 % som støtter Kennedy.

Den samme oversikten viser at 33 % av de demokratiske velgerne kanskje vil støtte Kennedy dersom han stiller som en tredje-parti-kandidat ved valget i november 2024 mot Biden og den republikanske frontfiguren Donald Trump. Dersom dette slår til ville det ha kostet Biden omtrent 27 millioner stemmer i valget i 2020, og det ville ha ført til en skredaktig seier for den sittende presidenten Trump.

En sterk tredje-parti-kandidat ville fått et liknende resultat som Texas-milliardær Ross Perot oppnådde i valget i 1992. Da trakk han stemmer vekk fra den sittende presidenten George H.W.Bush. Bush sine støttespillere mente han mislyktes i å bli gjenvalgt på grunn av Perots kandidatur. Perot fikk 19,7 millioner stemmer.

Kennedy, som er en miljø-advokat har advart mot de påståtte farene ved vaksiner. Han kan skryte av av navnet gjenkjennes som en familie som lenge var et dynasti innen det demokratiske partiet. Han sier at hans prioritet som president vil være «å få slutt på den korrupte sammenblandingen av staten og makten til de store selskapene».

Kennedy har også sagt at Bidens administrasjon har gått glipp av mange muligheter til å få til en fredelig slutt på konflikten mellom Russland og Ukraina. Han mener at Bidens strategi med å gi våpen verdt milliarder av dollar til Kiev har vært «forferdelig for det ukrainske folket».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/583802-kennedy-independent-presidential-candidate/

Forsidebilde: Anisetus Palma

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Stiller Kennedy til valg vil han trekke stemmer bort fra Biden. Noe som vil kunne føre til at Trump vinner valget.
    Og hvis Trump vinner valget, vil det da bli slutt på krigen i Ukraina? Eller vil det bli statskupp i USA?
    Begge disse hendelser vil kunne få stor betydning for USA selv om makteliten i USA fremdeles vil være mektig. En borgerkrig i USA er en form for bevæpnet demokrati (våpen istedenfor stemmesedler) og kan få store konsekvenser både lokalt og globalt. Oligarkiet kan bli avskaffet eller bli svekket.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er pensjonerte USA-offiserer dumme eller…

Står de på lønningslisten til krigsindustrien?

Forrige innlegg

Forskere er uenige

En torpedo mot klimamyten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.